Europa-Park: altijd een goed idee

Onderweg terug naar België vanuit Zwitserland passeer je Europa-Park en vermits we daar met ons Eftelingabonnement een dag per jaar gratis binnen kunnen – en we dat dit jaar nog niet gedaan hadden – was het de perfecte tussenstop!

Wij vinden Europa-Park trouwens altijd heel leuk, het is een groot en gevarieerd park, waar je lekker kunt eten, gezellig kunt rondwandelen in verscheidene themagebieden én het heeft een groot aanbod aan attracties.

We hadden natuurlijk maar één dag, wat voor zo’n park eigenlijk te weinig tijd is, dus beperkten we ons tot de highlights. Dit jaar werd er een nieuwe attractie geopend, Voletarium, een rip-off van Disney’s attractie Soarin’, waarin je voor een gigantisch groot scherm vol mooie bewegende landschapsbeelden zit, waardoor het lijkt dat je door die omgeving vliegt. Super populair in Disney, de attractie is ook echt de moeite, dus we waren heel benieuwd naar deze versie.

Ze werken voor het eerst ook met “Fast Pass ticketjes”, die je – alweer zoals in de parken van Disney – bij een automaat bij de attractie moet gaan halen en dan kan je zonder wachten terugkomen op het uur dat op je ticketje staat. Wij mochten op de middag terugkomen, wat goed uitkwam, want dan konden we ineens het nieuwe currywurst-kraam daar uitproberen.

De tijd die we daartussen hadden, spendeerden we vooral in het Ijslands gebied bij Blue Fire en Wodan. De wachttijden vielen goed mee, dus konden we beide achtbanen een paar keer doen. Het weer was niet al te best, het was grijs en het druppelde soms zelfs een klein beetje, maar dat maakte wel dat het voor een zomerdag erg rustig was in het park.

Voletarium bleek bovendien heel leuk te zijn: je ‘vliegt’ over een aantal bekende plaatsen in Europa: van fjorden in Noorwegen, over bloemenvelden in Nederland, wouden in Duitsland tot de ons intussen welbekende Aletschgletsjer in Zwitserland! Alles (het achtergrondverhaal, verschillende beelden, …) is wel redelijk duidelijk gepikt van Disney, maar ja, we zijn al iets gewoon van Europa-Park op dat gebied… Gepikt of niet, het is en blijft een leuke ervaring (al dacht de vrouw naast mij die zich krampachtig vastklampte aan haar stoel en met doodsangsten op haar gezicht voor zich uit staarde, daar anders over).

Toen we onze currywurst net verorberd hadden, kwamen we Erwin en Max tegen, die we nog wel eens af en toe ontmoeten in één of ander pretpark en ze konden ons nog allerlei nuttige tips geven voor ons bezoek aan Disney World in de herfstvakantie, die we de komende weken zeker gaan uitproberen bij het tickets boeken en FastPasses reserveren!

De rest van de dag wandelden we op het gemakje het park door. De zon was er onverwacht toch nog doorgekomen en had alle wolken verdreven. Het werd nog een mooie dag en toch bleef het relatief rustig in het park. We deden ook vaak de single rider rij waar we konden (bij Arthur is dat dé manier om amper te moeten wachten) dus kregen we toch nog een heleboel gedaan die dag.

Tegen de avond besloten we te gaan eten in het buffetrestaurant Castillo van het hotel Castillo Alcazar, waar je een heerlijk uitgebreid groentenbuffet als voorgerecht kan nemen en dan komen ze rond met grote vleesspiesen, waarvan ze voor je stukjes afsnijden. De vorige keer was ons dat zo goed bevallen dat we er terug zin in hadden. Robin maakte wel een aantal klassieke buffetfouten, zoals te veel vulgerechten nemen (en te veel ijs), waardoor ik hem naar buiten kon rollen… Maar alweer aten we er erg lekker! Volgende keer moeten we misschien wel eens een ander hotel kiezen om er te gaan eten, want ook de andere schijnen buitengewoon goed te zijn!

Advertentie

4 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.