Herfstige Halloweentaferelen

Het was alweer even geleden dat we nog eens naar Europa Park geweest waren, dus vertrokken we op een ochtend in oktober bij het krieken van de dag naar Rust. Eigenlijk is het park veel te groot voor één dag, maar we kennen het er intussen, dus deden we het toch op ons gemak. We wilden vooral gaan kijken in het Ierse themagebied, dat nieuw was sinds we er laatst waren. Er staat ook een nieuwe kinderachtbaan die wij uiteraard ook meteen uitprobeerden. Het restaurant dat erbij gebouwd werd, zag er ook lekker uit.

Maar zo ’s ochtends shepherd’s pie gaan eten, dat zagen we dan ook weer niet zitten…

Alles was al in Halloween thema versierd en het viel ons op hoeveel leuker ze dat hier doen dan bij ons. Hier is alles eng en met zombies en bloed enzo, maar daar hebben ze pompoenen, vogelverschrikkers en meer herfstige Halloweentaferelen.

’s Avonds gingen we nog even doorrijden en in een hotelletje onderweg naar Holiday Park slapen, dus hadden we niet heel veel tijd om in een van de buffetrestaurants te gaan eten. We kozen ervoor om eens te gaan eten in het Spaanse tapas restaurant en wat was dat een goede keuze! We kozen een aantal heerlijke koude en warme tapas en ze waren echt allemaal superlekker. Daar gaan we zeker nog eens eten!

De volgende dag gingen we naar Holiday Park, voor mij de eerste keer dat ik er kwam. Ook sinds Robin er nog eens was geweest, jaren geleden, was er veel veranderd. Het was behoorlijk koud, dus was Expedition GeForce nog gesloten toen we in het park aankwamen. Dat was toch wel mijn doel van de dag, want deze achtbaan wordt bijna jaarlijks uitgeroepen tot de beste stalen achtbaan ter wereld (!) door de achtbaankenners. Toen ze wat later op de dag openging, en ik ze dus eindelijk kon doen, vond ik het best spannend.

Ik moet toegeven dat het inderdaad een hele leuke baan is, maar of ze nu de beste ter wereld is, dat weet ik toch niet.

In het vernieuwde deel stond ook zo’n vliegtuigjesmolen waarmee je je vliegtuigje zelf overkop kan laten gaan. We hadden zoiets al gedaan in Liseberg en ik ben daar niet zo’n waaghals in, maar Robin ging uiteraard zijn record verbreken van 12 keer overkop gaan. Dat deed hij vlotjes en maakte er een mooie 24 keer van.

Er staat ook een nieuwe achtbaan in het park, net dezelfde als we al deden in San Francisco, in Six Flags Discovery Kingdom. We vinden dat een heel leuk type achtbaan, en het was er super rustig, dus konden we ze een aantal keer na elkaar doen. Ze is wel heftig genoeg, dus na een 6-tal keer was het me wel genoeg geweest…

Holiday Park beviel ons wel. Het is nog steeds een beetje vergane glorie, maar ze hebben wel hun best gedaan om grote stukken danig op te knappen. Intussen is het park ook opgekocht door Studio 100 en is het van de grote Plopsagroep en dat zie je er wel aan. Wij vinden het een prima tussenstop op weg naar huis van Europa Park.

Advertentie

4 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.