De perfecte tussenstop

Gepakt en gezakt zaten we vanmorgen om 5u00 in onze oranje Suzuki Vitara (“Sport!” roept Robin nog). Gepakt en gezakt omdat we voor het eerst eens geen ver vliegtuig nemen, maar door Europa gaan rijden.

Voor ons betekent dat massa’s meer inpakstress.

Je kan immers plots veel meer dan 22 kilo meenemen, maar onze nieuwe koffer is ook geen oneindige ruimte dus werden we al snel met diens grenzen geconfronteerd en moesten er keuzes gemaakt worden. Des te meer omdat we van de hele reis ook één week gaan kamperen en de hele inboedel die we daarvoor enthousiast in de Decathlon hadden ingeslagen, nam al drie kwart van de auto in beslag. Stress dus. Enfin, we waren dan toch gepakt en gezakt geraakt en konden onze Europese rondrit door Frankrijk en Zwitserland aanvangen.

Onze eerste tussenstop was Nigloland, een (voor niet-pretparkliefhebbers) volstrekt onbekend pretpark op ongeveer 2 uur rijden van Dijon. We kwamen er vanmorgen dus binnen met geen al te hoge verwachtingen.

Meteen werd duidelijk dat dat helemaal onterecht was, want het park zet duidelijk in op netheid, thematisering en afwerking.

De Canadese en Amerikaanse themagebieden zijn echt sfeervol en leuk gedaan! Het park ligt ook in een erg mooie streek (dat konden we goed zien vanuit het reuzenrad), helemaal in het groen tussen de bomen, vol mooie bloemetjes, dus we kregen een supergoede eerste indruk! Die werd bevestigd door het zeer vriendelijke personeel en het feit dat er ook iets anders te eten valt dan vettige hamburgers. Zo aten we ’s middags een echt lekkere halve kip met frietjes.

Nog een voorbeeld van hoe goed georganiseerd en netjes het park is, is de parking. Die ligt helemaal tussen de bomen, waardoor de auto’s niet foorheet worden in deze temperaturen (onze koelbox dankt Nigloland daarvoor). Het gras waarover elke dag auto’s rijden, ligt er mooier bij dan onze gazon en wordt proper besproeid elke avond. Het coole is vooral dat de parking vanuit de hoogte niet zichtbaar is. Het duurde dus even voor ik in het reuzenrad doorhad dat die mooie bomenrijen de parking was. Geen blinkende rijen auto’s te zien, maar alweer een overvloed aan groene natuur! Het toont de goede organisatie en de doordachtheid van het park goed aan. Om nog maar te zwijgen over hoe kraaknet ze erbij lag, en met uitbreiding het hele park: geen vuiltje te zien, geen papiertje op de grond.

De attracties zijn niet al te spectaculair maar wel superleuk én gevarieerd! Zowel de kleinste peuters als de meest stoere tieners kunnen zich hier perfect amuseren. De attracties gaan van een superschattig ritje door een magisch woud, een rit met een tractor tot een wandeling door een stukje bos vol dino’s en een boottocht door de Afrikaanse jungle (allemaal echt mooi en goed uitgewerkt).

In het achtbaanaanbod bevinden zich zelfs drie interessante banen. Spatiale Experience is een indoorcoaster van Mack die prima te vergelijken is met Eurosat in Europa-Park. Dit kleinere broertje is zo mogelijk nog heftiger en beter dan de variant in Rust. Een ander paradepaardje van Mack is Alpina Blitz. Een fantastische achtbaan die laat zien dat zelfs een relatief lage coaster heel veel punch kan bezitten. Tot slot is er ook nog ruimte voor een klassieker: Bobsleigh, een Schwarzkopf City Jet waarvan er nog drie ter wereld bestaan. Deze achtbaan verhuist helaas aan het einde van dit jaar naar een ander Frans pretparkje…

Het was dus niet moeilijk om ons een hele dag te amuseren met zo goed als elke attractie in het park.

Het valt misschien op dat er veel ritjes-in-karretjes in de lijst hierboven staan, maar dat vonden we niet zo erg, want het was warm vandaag, en dat is een understatement. De temperaturen haalden makkelijk 34 graden en het bleef drukkend warm tot ’s avonds. Daar moeten we toch nog aan wennen, zeker na zo’n korte nacht.

Wij vonden het park in ieder geval een leuke verrassing: heel sfeervol en gemoedelijk. Niet schreeuwerig, gezellig, groen en mooi afgewerkt. Een perfecte tussenstop voor wie niet in één trek wil doorrijden naar het zuiden van Frankrijk.

Advertentie

6 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Patat schreef:

    Leuke start van jullie vakantie. Wij vonden het park een paar jaar geleden ook erg gezellig met veel toffe, veeleer rustige attracties. Ideaal voor zo’n hete dag. Wel zonde dat de Bobsleigh het park gaat verlaten.

    1. Robin Peeters schreef:

      Inderdaad zeer jammer! Maar hij verdwijnt gelukkig niet naar de schroothoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.