Wellness à volonté

Ik ga een trucje verklappen. Vooral voor wie houdt van sauna en wellness. Een trucje waarmee wij elk jaar opnieuw het hele najaar zoet zijn en genieten van verschillende saunabezoeken tegen een sterk verminderde prijs.

Op verschillende website van openbare sauna’s kan je je aanmelden voor de nieuwsbrief en dan krijg je ergens rond je verjaardag een bon voor een gratis saunabezoek. Meestal mag je ook nog mensen meebrengen die dan 10 tot 20 euro betalen voor toegang. Aangezien ik eind augustus jarig ben en Robin begin november, kunnen we zo minstens één keer per maand van augustus tot december naar de sauna voor geen geld!

Dit jaar deden Harry en Martine er nog een schepje bovenop door op vakantie in Frankrijk bonnetjes te sparen uit De Telegraaf waarmee we zelfs helemaal gratis nog twee sauna’s mochten bezoeken! En zo werden de voorbije zes weekends gevuld met saunabezoeken! Hoera voor ontspanning, hot tubs, massa’s boeken lezen en opgietingen!

Het begon op 9 september met een bezoekje aan Thermen Mineraal. Voor mij was het de eerste keer dat ik daar kwam en het was niet m’n favoriete sauna. De ligruimte buiten is wel gezellig, maar de nieuwe ruimte die ze gebouwd hebben met de opgietsauna erin, vinden we minder praktisch.

Op 7 november gingen we naar Thermen Londerzeel. Dat is toch een van onze favorieten. Onze favoriet is de sauna die in een koelcel is gebouwd waarbij je eerst door een sneeuwlandschap loopt om dan aan te komen bij een schattige hut, zodat het lijkt alsof je echt in Finland rondloopt! Grappig maar ook echt goed gedaan. De opgietmeester, Luc, beginnen we ook al te kennen. Zijn zachte stem, zijn overdreven articulatie en de uitgebreide beschrijving van de muziekstukken die hij heeft meegebracht (inclusief zijn eigen box- en geluidssysteem in ’t Mineraal vertelde hij ons later) doen ons steevast giechelen bij het begin van zijn opgiet.

Eind november konden we naar Thermen Boetfort, ook een sauna waar we graag komen. Daar proberen we meestal zoveel mogelijk opgietingen mee te doen, omdat zij gewoon in alle sauna’s opgieten en niet altijd in dezelfde. In het kruidenbad buiten belanden we ook steevast voor een tijdje. Ze hebben nu pas een nieuwe sauna geopend met zicht op het kasteel, wat vooral ’s avonds heel mooi is als het verlicht is. Maar om die sauna uit te proberen hebben we zelfs de tijd nog niet gehad!

Een week later was het dan tijd voor onze eerste Nederlandse sauna: De Zwaluwhoeve. We weten dat Nederlandse sauna’s altijd veel massaler zijn. Onze complexen hebben zo ongeveer 7-10 sauna’s, in Nederland zijn dat er tegen de 20. Nu ja, in De Zwaluwhoeve zijn dan 14 kleine hokjes binnen, waar amper 6 man tegelijk in kan, waar wij geen fan van zijn. We bleven dus (zoals we meestal doen) vooral in de buitensauna’s rondhangen. Het leuke aan Nederland is dat ze wel altijd heel veel hot tubs hebben die niet ‘broebelen’, en daar zijn grote fan van. Een hilarisch moment was dat Sinterklaas en Zwarte Piet ineens op het domein rondliepen en wat snoepgoed kwamen uitdelen aan alle blote mensen. Beetje bizar zicht toch wel… Verder zijn we ook geen grote fan van het kaartjessysteem bij de opgietingen. Je moet een kwartier voor de opgiet een kaartje gaan halen om zeker een plaats te reserveren in de sauna. En dat is nodig, want het zat zo vol dat ik net niet geplet zat tussen twee onbekende mensen. Dat gaat voor mij toch wat voorbij het aangename. Als het muzikale thema dan ook nog De Jordaan is, dan mis je toch wel even weer die knusse Belgische sauna’s.

Die avond hadden we een hotelletje geboekt om niet nog twee uur terug naar huis te moeten rijden. We geraakten amper nog binnen, want de deur was al dicht en er nam niemand op bij de nachtbel. Uiteindelijk hebben we een paar deuren verder in het restaurant nog iemands aandacht kunnen trekken die ons dan heeft binnengelaten. Het leuke was dat dit een gratis overnachting was voor ons, die we konden boeken met de korting die we hadden gespaard bij Hotels.com. Door onze lange reis in Amerika deze zomer hadden we natuurlijk op verschillende sites veel nachten geboekt en kunnen we nu nog profiteren van de vele promoties die we daardoor hebben verdiend. Vooral van Hotels.com zijn we fan omdat je een gratis nacht krijgt voor elke 10 nachten die je geboekt hebt. Dat is voor ons niet zo moeilijk te verdienen. :-)

En dan het ontbijt de volgende ochtend. Oh, zo heerlijk! Wij houden van hotelontbijten en zouden dat elke zondag willen doen. Een uitgebreid buffet met fruitsappen, koffie, thee, croissants, pistoletjes, enfin alles wat je maar wil. Heerlijk! Als we maar veel eten hebben, dan zijn we content, zeggen we wel eens al lachend over onszelf.

De week nadien hebben we voor het eerst Sauna Katara uitgeprobeerd, in Sint-Niklaas. Dit is een iets kleiner complex, maar ze hebben wel heel mooie sauna’s. Het restaurant is minder, maar de scrubsessie bij het stoombad was fantastisch!! We kregen een gezichtsmasker, en allerlei zouten en crèmes om ons mee in te smeren in het stoombad. Onze huid heeft nog nooit zo zacht aangevoeld als daarna! Ook de Thaise sauna met opgiet was heel aangenaam! Daar gaan we zeker terug naartoe (met een verjaardagsbon dan wel natuurlijk :-))

De week daarna boekten we ons tweede Nederlandse weekendje, dit keer in Sauna Elysium. Dit complex was ook weer massaal groot en het duurde even voor we onze weg er vonden. Hun opgietsauna was in een Kelo-hut, met het vuur in het midden en iedereen zat er rond. Dat was een heel leuke ervaring, al was het niet zo warm (of we geraken er te hard aan gewend, dat kan ook). Ook dit restaurant viel wat tegen, maar er waren wel een aantal leuke buitensauna’s. De Marokkaanse sauna was heel gezellig en de Arabische muziek maakte het helemaal af. Zij hadden ook een hele Hammam-ruimte, met warme platen om op te gaan liggen en warme baden, maar terwijl het eigenlijk een stilteruimte was, zat iedereen er luidop te kletsen. Het zal een verschil zijn tussen Nederlanders en Belgen zeker.

Ook hier hadden we weer een overnachting geboekt, in een NH hotel in Cappelle aan den Ijssel. Wat een heerlijk hotel was dat! Een hele nette kamer, met een fantastisch ontbijt! Daar komen we zeker nog eens terug als we nog eens naar Elysium gaan!

Enfin, onze goedkope saunaperiode is weer voorbij tot eind augustus, maar gelukkig hebben we een beurtenkaart van Hezemeer waarmee we de rest van het jaar kunnen vullen. En dat blijft toch altijd nog onze favoriet: die gezellige Kempensauna!

Advertentie

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.