The Disney Bingo

Tokio en Hong Kong begot! Het was nogal een bevalling dit jaar, onze reisbestemming. De vorige jaren was het heel gemakkelijk: de Verenigde Staten, daar wilden we naartoe! Maar na onze lange reis vorig jaar, was het plan om dit jaar niet of toch veel korter en minder ver op vakantie te gaan.

IJsland zat in ons hoofd. Die uitgestrekte en desolate natuur, met gletsjers, vulkanen en vreemde geothermische verschijnselen sprak ons enorm aan. En IJsland ligt vlak bij de deur, bij manier van spreken. Dat was dus het plan. De vliegtuigtickets vielen zelfs mee: voor 300 euro konden we naar Reykjavik vliegen. Hoera! Tot we naar prijzen van huurauto’s gingen kijken… Viel dat even tegen. 3000 euro voor twee weken! 3000 euro! Oké, voor een 4×4, maar dat heb je blijkbaar nodig als je ook van de ringweg af zou willen, op de gravelwegen of naar de fjorden in het noordwesten. Dju toch.

Een ander plan dat plots opdook, was om met een organisatie naar Zuid-Afrika te gaan. Lekker makkelijk, gewoon betalen en alles wordt voor u georganiseerd. Dat zagen we ook wel eens zitten na al dat geregel van de vorige jaren. Bovendien bleek het nog goedkoper dan IJsland ook! Alleen moet de groep waarmee je reist dan wel meevallen, maar dan zijn we niet te moeilijk in denken we.

Ook door Zweden rijden was een optie, of naar Frankrijk gaan, of gewoon thuisblijven. Enfin, opties genoeg, maar moeilijk te kiezen.

Tot Robin op Facebook een verslag las van ene Glenn. Het is allemaal zijn schuld. Hij was op reis geweest naar Dubai en Hong Kong en dat zette Robin aan het denken. Zijn reisverslag van Disney Hong Kong deed Robin dromen van een Disney Bingo. Zo noemen insiders het als je alle Disneyparken ter wereld hebt bezocht. Wij moeten er nog twee bezoeken, dat van Hong Kong en dat van Tokio. En je kan al raden wat er daarna gebeurde…

Op een dag kwam ik thuis van school en Robin zat boven. “Niet naar boven komen!”, riep hij. Oh jee, dan weet je genoeg. “Niet naar mijn scherm kijken”, zei hij lachend toen ik toch boven was. Natuurlijk. Een hele geplande reis met een vlucht Brussel – Tokio, een vlucht Tokio – Hong Kong en dan Hong Kong – Brussel. Voor nog geen 600 euro. Wij hadden altijd gedacht dat het superduur was om naar Japan te vliegen, maar dat bleek dus nogal mee te vallen. Je vliegt nog net iets verder dan naar Los Angeles en zelfs met een tussenvlucht is het zowat de helft goedkoper dan reizen naar de USA vanuit Brussel… Een buitenkans dus!

Tokio en Hong Kong stonden alleen totaal niet op mijn wishlist. Het was zeker geen prioriteit om daar de komende jaren naartoe te gaan. Maar op zich spreekt de cultuur mij wel aan, zeker in Japan, wat er een prachtig land uit ziet met al die tempels, vulkanen, bergen en spectaculaire landschappen. Nu ja, we zouden er een korte reis van maken en niet meteen door het hele land trekken, al ziet het er in Japan wel niet zo moeilijk uit omdat je met de ‘bullet train’ heel snel en gemakkelijk overal geraakt. En Hong Kong is sowieso een speciaal geval, officieel is het China, maar het behoort ook niet echt tot China, dus daar hadden we al helemaal geen behoefte om het echte China in te trekken. We zouden gewoon de beide steden bezoeken en de Disneyparken bezoeken. In Tokio zijn er zoals in Parijs twee parken: het klassieke (Tokio) Disneyland en dan is er ook nog Tokio Disneysea. Vooral dat laatste schijnt een prachtig park te zijn. In Hong Kong is er alleen een klassiek Disneyland, maar het vervolledigt uiteraard onze bingo! Het metropool Hong Kong, tussen de bergen en het water, bestaande uit honderden eilanden, met zijn grote Boeddha’s en 7 miljoen mensen, moeten we dan toch ook gezien hebben als we daar toch zijn.

Na een paar dagen bedenktijd, kon ik me ook wel vinden in dit impulsieve idee. Dus we gaan naar Tokio en Hong Kong! Een dikke twee weken naar het Verre Oosten, met twee miljoenensteden Tokio en Hong Kong en een Disney Bingo! We zijn heel benieuwd naar wat deze cultuur met ons gaat doen, maar we kijken er nu alvast enorm naar uit!

Advertentie

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. glenneke schreef:

  “Het is allemaal zijn schuld”… Wat een mooie verwijzing :P! Haha, ik ben nu reeds jaloers! Wij maakten in 2013 exact dezelfde reis en ik heb in 2015 beide steden en Disney-resorts al opnieuw op de planning gezet omdat het zò ontzettend fijn was. Topkeuze!

 2. Patat schreef:

  Nooit makkelijk om een reisbestemming te kiezen, maar met zo’n mooie deals kunnen jullie deze kans inderdaad niet laten liggen. Nu al benieuwd naar jullie verslagen. Hoe lang zouden jullie in Hong Kong zijn?

  1. robinenkarlien schreef:

   We blijven overal exact een week.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.