Onze eerste Junior Park Ranger badge!

Ook al waren we er allebei ooit geweest, een bezoek aan New York kon niet zonder een bezoek aan Lady Liberty vonden we. Dus gingen we de boot op naar het Vrijheidsbeeld. We namen uiteraard ook onze National Parks Passports mee want op zo’n site vallen er stempeltjes te verzamelen. Wij dus meteen naar het visitor center waar ik aan de ranger ook een junior ranger boekje vroeg. Het bleek een schattig bundeltje te zijn met leuke spelletjes en wat vragen over het Vrijheidsbeeld. Daarnaast bleek er ook nog een gratis guided tour te zijn met een ranger. Top! Daar houden wij van dus stonden we samen met een tiental andere mensen te wachten tot een gepensioneerde man, die als vrijwilliger ranger was, ons meenam rond het eiland. Hij vertelde allerlei leuke weetjes (dat onder andere de hiel van het beeld tot het allerlaatste open werd gehouden omdat de werkmannen altijd langs daar naar binnen moesten in de constructie) en de nerds in ons smulden van zijn verhaal.

Daarna gingen we natuurlijk ons mooi ingevuld boekje, met o.a. een zelf geschreven gedicht, afgeven aan de ranger in het visitor center. De vrouw controleerde streng wat we ingevuld hadden en toen kwam ons eerste plechtig moment: de overhandiging van de junior ranger badge.

Je moet dan met het rechterhand in de lucht en je linker op je borst zweren dat je de natuur zal beschermen en respecteren, de geschiedenis van Amerika zal leren en zal doorvertellen hoe mooi het land is.

Voor ons paste ze de speech wat aan (euh… ‘the history of Belgium’), maar wij herhaalden plechtig wat ze voorzei. En toen kregen we onze eerste junior ranger badge opgespeld! Wees maar zeker dat we ze de volgende keren dat we in de nationale parken zijn, ze overal gaan verzamelen!

Op Ellis Island, de plek waar alle immigranten massaal aankwamen in Amerika, deden we ook een ranger-led tour. We kregen zelfs bijna een privé-rondleiding want we waren maar met z’n drieën. Daardoor konden we veel vragen stellen en kregen we een heel goed beeld van hoe die procedure verliep, waar de immigranten naartoe gingen in het land, wie werd teruggestuurd, hoe ze gekeurd werden, zowel fysiek als mentaal, enz. Zeer boeiend allemaal! Je kon zelfs info opzoeken over jouw eigen familieleden, wat voor veel Amerikanen natuurlijk superinteressant is!

Eén grote tip: die rondleidingen met een ranger zijn al-tijd een aanrader! Ze zijn gratis én ze zijn op de maat van de gemiddelde Amerikaan: fysiek niet zwaar, niet té lang en met een simpele uitleg. De meerwaardezoeker kan uiteraard naar hartenlust vragen blijven stellen.

In Battery Park stonden we nog even stil bij een indrukwekkend monument voor 9/11. De bol die zwaar beschadigd werd tijdens de aanslag en als kunstwerk tussen de twee torens stond, hebben ze – nog steeds beschadigd – in Battery Park gezet. Het is een erg krachtig symbool, met een mooie tekst en een eeuwig brandend vuur erbij…

Na een stop bij Five Guys, gingen we de middeleeuwen in, voor een musical over een toneelschrijver die geen inspiratie heeft, Shakespeare maar niets vindt en dan maar een musical maakt over rotte eieren (“Omelet” in plaats van “Hamlet”). Absurditeit alom, waar we hard mee hebben gelachen. Deze show vonden we allebei ook een topper van de week. Als je dus ooit ‘Something Rotten’ kan gaan zien, vinden we dat een aanrader. Zeker voor musicalliefhebbers aangezien er een heleboel parodieën op en verwijzingen naar bekende shows inzitten.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.