Disney dim sum

Hoera! Vandaag een tweede dag naar Hong Kong Disneyland.

De locatie van dit park is echt fantastisch. Het is soms raar dat je in een pretpark bent, je loopt tussen de bossen en de tropische bomen met het zicht op de bergen in de verte. Een groot pluspunt!

We keken vooral erg uit naar onze lunch, de Disney dim sum bij Crystal Lotus, een restaurant in het Disneyland Hotel. Enkele dagen op voorhand hadden we dus een selectie moeten maken uit een aantal dim sum kunstwerkjes in de vorm van Disneyfiguren. Zo kregen we o.a. een Olaf dim sum gevuld met bonenpasta, een Duffy dim sum met iets van fruit in, Minnie seafood pancakes en Tzum Tzum pudding als dessert. Het zag er prachtig uit! Qua smaak waren het niet de beste dim sums die we hier al gegeten hebben, er moest natuurlijk veel deeg gebruikt worden om de vormpjes te maken, maar de vulling was wel eens iets anders.

We wilden graag nog een paar keer de attracties doen die uniek zijn voor dit park: Big Grizzly Mountain Runaway Mine Cars in Grizzly Gulch en – uiteraard – Mystic Manor.

Big Grizzly Mountain Runaway Mine Cars – ja, dat is de volledige naam – is een combinatie van Big Thunder Mountain en Expedition Everest en een erg leuke achtbaan voor jong en oud. Er is een single rider rij en die werkte super want Chinezen luisteren hier echt niet. Ze verstaan ook dikwijls geen Cantonees of Engels (de talen die hier gesproken worden) en gaan niet bij het karretje staan dat hen aangewezen wordt. Zo konden Robin en ik zelfs nog naast elkaar zitten omdat er plots een plaats vrijkwam toen de Chinees niet begreep dat Robin bij hem kwam zitten. Enfin, de Disneymedewerkers doen hier zelfs niet de moeite om bv. twee groepen van 3 in een kar van 6 mensen, 2 aan 2 te plaatsen, want dat komt gewoon niet goed. Ze vullen dus gewoon de oneven groepen aan met single riders, zo krijgen ze (meestal) wel elke trein gevuld.

Het is echt ongelofelijk wat voor gesukkel we hier al hebben gezien bij het instappen en aanschuiven in de wachtrij.

Overal hangen bordjes met ‘Please queue orderly’ en dat is blijkbaar nodig. In elke wachtrij stond er wel iemand tegen onze rug te duwen of stak er iemand voor of hield iemand een hele rij mensen op omdat de rest van de familie achterbleef en die moesten iedereen nog even snel voorschieten.

Los daarvan is Hong Kong Disneyland echt een leuk park. Vroeger kreeg het de kritiek een ‘half day park’ te zijn, niet de moeite om te bezoeken. Maar nu er nieuwe gebieden bijgebouwd werden, kan je er makkelijk twee dagen doorbrengen als je alles op het gemak wil doen en af en toe wat tijd wil spenderen aan lekker eten of een show (het geweldige Mickey and the Wondrous Book bijvoorbeeld) meepikken. Verder is het ook een heel mooi en groen park op een unieke locatie.

We hadden niet zo’n hoge verwachtingen van dit Disneypark maar het bleek dé verrassing van de reis!

Advertentie

4 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.