Applause Award? Check!

We stonden op vandaag en het regende pijpenstelen! Er is hier kop noch staart te krijgen aan dat weer. Regen en onweer lijken moeilijk te voorspellen, het is altijd wat afwachten wat het weer gaat doen, voorspellingen zitten er hier altijd naast. We gristen dus nog snel onze paraplu en sletsen mee voor het geval het zou blijven regenen.

Vandaag stond Ocean Park op het programma, en wel om verschillende redenen: 1) het park is gebouwd op een berg en geeft daardoor unieke vergezichten op de stad en de baaien en eilanden rond Hong Kong, 2) er staan een aantal achtbanen die bekend zijn, vooral vanwege dat zicht, en 3) het park heeft een Applause Award gewonnen, een prijs die wordt uitgereikt aan de mooiste en beste pretparken ter wereld. We hebben altijd al supergoede ervaringen gehad met Applause Award winnende parken, dus moest Ocean Park zeker aan onze lijst toegevoegd worden.

Vorig jaar in Holiday World waren we alle parken aan het bekijken die zo’n Award gewonnen hebben en Ocean Park was een park waarvan we dachten: “Cool park waar we wel naartoe willen, maar ja, da’s in Hong Kong…” Wie had ooit gedacht dat we daar effectief een jaar later naartoe zouden gaan? Wij alleszins niet toen.

Na een busrit van een uurtje door Hong Kong Island was het nog altijd aan het regenen. Gelukkig konden we onze schoenen nog wisselen voor die kletsnat waren. Ocean Park is zowel een pretpark als een soort van dierentuin, dus gingen we eerst het aquarium binnen. Het was een van de mooiste aquaria die we ooit gezien hebben: heel propere tanks, mooi ingedeeld en ook behoorlijk educatief.

Maar het hoogtepunt kwam daarna: de panda’s! In Pairi Daiza waren we allebei nog niet geraakt, dus waren dit de eerste live panda’s die we zagen. Het is natuurlijk maar een panda, maar we konden er toch uren naar blijven kijken. Vooral de voedings- en trainingssessie van de kleine schattige rode panda was cute om te zien. Je voelt in dit park wel hard dat ze met zorg omgaan met de dieren en ook veel zorg dragen voor de verblijven. Er staan verschillende opzichters bij de panda die de dieren de hele dag observeren en alles in hun notitieboekje bijhouden.

Opvallend was dat er daarnaast in alle dierenverblijven bordjes en mensen stonden om iedereen aan te manen stil te zijn. Chinezen zijn echt luid en ze luisteren heel slecht naar alle instructies die ze krijgen dus we hebben meermaals personeel boos naar Chinezen zien lopen die lachend en roepend verblijven binnen liepen terwijl ze er stil moesten zijn. Je ziet ook overal heel evidente instructies, bv. ‘Please flush the toilet’ of ‘Don’t throw anything into the water’.

Het begon ondertussen een beetje minder te regenen, dus namen we de kabelbaan naar boven. Dit park is zo spectaculair op een berg gebouwd, dat er een gigantisch hoogteverschil zit tussen het bovenste gebied en het laagste deel van het park. Op het hoogste punt staan natuurlijk vooral de achtbanen en andere attracties waarbij het uitzicht een meerwaarde geeft. De B&M ‘Hair Raiser’ is daar een van en daar begonnen we mee. Alleen druppelde het nog redelijk hard waardoor de regendruppels hard in onze gezichten prikten en we weinig zagen van de omgeving. Tegen 15u klaarde het helemaal op en konden we er nog eens in!  Het uitzicht vanop de baan was inderdaad wel spectaculair!

Op voorhand hadden we getwijfeld of we dit grote park één of twee dagen zouden bezoeken. Uiteindelijk was het één dag geworden omdat we genoeg tijd wilde hebben voor Hong Kong. Toch was dat een gokje want Ocean Park is na de Disney– en Universalparken één van de parken met het hoogste jaarlijkse bezoekersaantal. Daar viel vandaag echter niets van te merken. Nergens stonden er wachtrijen! Lag het aan het weer? Of aan het feit dat het een gewone weekdag was? Geen idee, maar wij vonden wel oké!

Via de app van het park kregen we op een bepaald moment een heleboel meldingen: we kregen de kans om vanalles te winnen! Klik klik.. En jawel hoor: we kregen allebei zomaar een FastTrack-pas waarmee we zeven wachtrijen mochten overslaan (ter waarde van zo’n 18 euro), we mochten de zeeleeuwen gaan voederen (normaal 5 euro) en we kregen een kortingsbon voor in de winkel van 12 euro. Netjes!

We hebben dus echt op geen enkel moment moeten wachten in dit park! En als extraatje mochten we drie visjes gooien naar de zeehonden. Normaal doen we zoiets nooit omdat 5 euro eigenlijk veel geld is om met vissen te smijten, maar nu het van de verniet was, konden we dat ook eens doen!

Het meest geschifte van het park was de kabelbaan tussen de twee delen. Dan pas merk je hoe groot het park is en hoe knap ze de locatie gebruikt hebben. We hebben echt geen idee hoe ze die achtbaansporen en alle andere bouwmaterialen de berg op gekregen hebben, maar er is denk ik geen ander pretpark ter wereld met zo’n spectaculaire ligging. Ik hoop dat de foto’s daar een beetje een beeld van kunnen geven.

Het nadeel was wel dat rondlopen in het park ook een hele workout was: berg op, berg af. Maar doordat het rustig was, kregen we toch een goede indruk van het park en tegen het einde van de dag begonnen we door te hebben waar alles lag. Wat een doolhof!

De dag eindigde met een spectaculaire over-the-top show met fonteinen, projecties en vuur die echt het tegenovergestelde van het woord ‘subtiel’ uitbeeldde.

Wij vonden Ocean Park zeker een bezoek waard als je in Hong Kong bent! Sommige stukken kunnen nog mooier gemaakt worden, maar door de omgeving is het zijn Applause Award zeker waard!

Advertentie

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.