Zen in de natuur van Hong Kong

We namen vanmorgen alweer onze vertrouwde route naar Lantau Island. Niet naar Disney deze keer, maar naar de eindhalte waar de kabellift naar de Big Buddha en het Po Lin klooster vertrekt. Via Klook hadden we goedkopere tickets besteld (een aanrader voor Azië-reizigers!) waarmee we ook de wachtrij aan de kassa konden overslaan. Daarna was het nog wel 40 minuten aanschuiven bij de kabelbaan zelf.

Wij hadden een ‘crystal cabin’ (met glazen vloer) geboekt voor de heenweg en een ‘standard cabin’ voor de terugweg. De rit (die 30 min duurt!) is op zich al behoorlijk spectaculair, omdat je redelijk hoog over verschillende bergen ‘zweeft’ met prachtige vergezichten over Hong Kong, de luchthaven, natuurgebieden en op de Buddha en het klooster op het einde van de rit. De glazen vloer gaf de rit nog een extraatje. Het was spannend om de rivier en de bossen onder ons door te zien glijden en het was net eng genoeg :-)

Boven merk je dat dit een toeristische topper is. Je belandt in een soort van minidorpje vol restaurants en souvenirwinkeltjes. Van daaruit is het nog een kleine wandeling naar de trap voor de Big Buddha. Eerst gingen we naar het Po Lin klooster. Ook daar konden we weer een aantal boeddhistische rituelen zien. Mensen kochten er massaal wierook stokken en plaatsten ze als offer in grote schalen. Er was net een dienst aan de gang en ook al mag je dan niet binnen, we konden toch een glimp opvangen van de biddende en zingende monniken. Best indrukwekkend!

De Big Buddha is blijkbaar niet meer de grootste zittende openluchtbuddha ter wereld (die staat in China) maar hij is wel een van de grootste. Ook de beelden errond waren mooi om te zien. Maar het werd vooral nog spectaculairder doordat het weer helemaal aan het betrekken was. Er klonk onweer in de verte en de bergen rondom ons hingen plots helemaal in de mist en de donkere wolken. Dat maakte het zicht op de omgeving helemaal indrukwekkend.

En voor het eerst op deze reis zakten de temperaturen en kregen we het bijna zelfs even frisjes. Even dan toch.

We waren net op tijd terug in het dorp om te schuilen want er barstte toch een buitje los. Het perfecte moment om een broodje te eten dus. Toen het weer was opgeklaard, wandelden we nog naar Wisdom Path, een korte wandeling in de bergen waar in de vorm van een ach stokken waren gezet als een soort van religieuze stadia. We snapten de Chinese tekens natuurlijk niet, maar de wandeling was prachtig. We bevonden ons plots middenin een groene omgeving met rondom ons bergen en weidse vergezichten. Een beetje het Azië zoals je kent uit de reisgidsen.

Dat is zo fijn aan Hong Kong. Je zit in een grootstad, maar vlakbij kun je ook heerlijk wandelen in de natuur, met fantastische vergezichten.

Gelukkig hadden we de rest van de dag niet meer al te veel gepland want het was al 17u00 toen we terug in de stad waren. We wandelden langs de Tsim Sha Tsui promenade naar de plaats waar ’s avonds de lichtshow wordt gehouden. Wat wel opvalt, is dat Hong Kong één enorme bouwwerf is. Overal wordt gebouwd. Overal zijn wegomleggingen en zijn straten afgesloten. Ook hier weer moesten we een alternatieve weg zoeken dan diegene die we gepland hadden.

Na een dinertje bij onze favoriete dim sum keet, Crystal Jade, stonden we mooi op tijd klaar, samen met half China. Dat geduw en getrek voor een plaats, geraken we toch niet gewend hoor. De lichtshow met lasers was niet echt fantastisch, maar ja, ‘when in Hong Kong’ moet je dat toch eens gezien hebben. Daarna was er nog een andere foute, drukke en schreeuwerige lasershow naast en op de Clock Tower. Typisch, ze hebben dan een historische klokkentoren en daar gaan ze dan schreeuwerige neonslogans op projecteren: You like to party? Time to wake up? What’s your fun meter? Toch een beetje fout.

Als afsluiter van deze dag hadden we een harbour cruise geboekt bij Aqua Luna, een bedrijf dat de typische mooie boten met rode zeilen uitbaat die je vaak ziet varen op de rivier. We mochten plaatsnemen op grote loungezetels en kregen er een drankje bij. Dan vaarden we een uurtje door de haven, en kregen we een goed uitzicht langs alle kanten op de stad met al haar mooi verlichte wolkenkrabbers. Een echte aanrader, die ook weer iets goedkoper was door te boeken via Klook. Zo sloten we ook deze dag erg stemmig af met een zeer gezellig en magisch tochtje op de rivier door deze grootstad.

Jaja, Hong Kong, we like!

Advertentie

4 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.