“Ik heb zoveel meegemaakt vandaag”

Vanmorgen pakten we het beter aan door alles wat met onze goeie vriend Harry te maken heeft te vermijden. Zo kregen we deze voormiddag toch een heleboel van de ritjes afgewerkt.

De meeste stonden in het teken van water. Na een uurtje was ik dan ook doorweekt, maar echt zeiknat tot op mijn ondergoed en mijn short kon je uitwringen. Robin niet, want die droeg zijn poncho en wilde niet nat worden. Stoer hoor. Ik vond het niet erg want het was weer zo warm, dat het water toch wat verkoeling gaf. Vooral de wildwaterbaan was super. Langs overal stroomde of sproeide er water in de boot. Zoiets kan bij ons natuurlijk nooit met ons klimaat.

Er is vandaag ook een belangrijk trauma overwonnen! Misschien weet Leen nog hoe ik 9 jaar geleden uit ‘Jurassic Park: the ride’ kwam. Ik had die hoge drop niet zien aankomen en was onmenselijk hard verschoten. Sindsdien had ik dus schrik in achtbanen en ging ik er zelden nog in. Tot ik Robin dus leerde kennen en mij beetje bij beetje die angst weer leerde overwinnen. En voila, vandaag – bijna 200 achtbanen later (!) – deed ik dus die Jurassic Park opnieuw en snap ik niet wat daar nu zo grellig aan was. Hoera!

Tegen 15u begon het weer te onweren en gingen we net zoals gisteren naar de Studios. Daar is vandaag wel bewezen: ik hou niet van te agressieve 3D-attracties, zoals Spiderman en Transformers. Of Terminator. Je wordt er te hard ondergedompeld en meegezogen in de actie en dat vind ik maar niks. Veel te echt en veel te eng. Zo ben ik vandaag al ettelijke keren aangevallen, beschoten en bedreigd door vreemde ruimtewezens en robotten, al zeker 5 keer van een hoog gebouw naar beneden gevallen en op het nippertje ontsnapt aan geweerschoten, rondvliegende stenen en vuur. Robin smult ervan maar die dingen in Universal Studios zijn dus niet echt aan mij besteed.

Gelukkig was er ET: lief, schattig en niet eng. We hebben ons een fotokaart aangeschaft waar je 2 dagen lang alle foto’s die van je gemaakt worden op kan laten zetten. Die 60 dollar moeten we er volledig uithalen dus elke gelegenheid waar ze foto’s nemen grijpen wij graag aan. De ultieme foto-ervaring kwam na ET: we mochten op de fiets, met ET in het mandje, door de ruimte. Heerlijke filmcultuur!

Ook klampen we elke fotograaf in het park aan op een foto van ons te maken. We hebben nog nooit zoveel geposeerde foto’s gehad waar ze dan foute kadertjes rond zetten en beestjes bij photoshoppen, maar we amuseren ons er kostelijk mee. We hebben zelfs een foto met SpongeBob! Geen idee wie dat eigenlijk is, maar we staan ermee op er foto!

Morgen gaan we een dagje naar Aquatica, en staat er dus vooral waterpret en wat rusten op het programma!

Advertentie

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Kenneth schreef:

  E.T. is inderdaad geweldig! :D

 2. Johannes schreef:

  Karlien, gij hebt op een jaar tijd al meer achtbanen gedaan als ik in heel mijn “carrière” denk ik! :D Robin-fever, aanstekelijk!
  Ik heb jaren geleden ook de fout gemaakt om zonder poncho in Popeye te gaan. Mijn arm onderbroekje toen! ;)
  Leuke reports, ik blijf trouw volgen!

  P.S.: Spongebob is fantastisch

  1. robinenkarlien schreef:

   Zonder poncho denk ik er nog niet aan om in Popeye te stappen. Eigenlijk is de ‘natheidsgraad’ van dat ding eigenlijk al groot genoeg mét poncho :p

   Met een beetje geluk heeft die Karlien trouwens exact 200 achtbanen gedaan tegen het einde van de reis ;)

   PS: Spongebob is awesome!

 3. Ilse Helsen schreef:

  Really amazing!!!! Het is nog fantastischer dan ik dacht … al die details!

  1. robinenkarlien schreef:

   Die details zijn inderdaad geweldig. Vooral bij de Harry Potter gebieden hebben ze echt hun best gedaan :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.