Glijden met dolfijnen

Vandaag was zwemmen, dobberen, glijbanen afroetsjen en lezen. Voila. The simple life.

Een van de leukste dingen in Aquatica vinden wij een snelstromende rivier waarvoor je een zwemvest moest aandoen om je dan zo te laten meedrijven met de stroming. Superplezant!

Dé gimmick van het park is een glijbaan die door een bassin met dolfijnen gaat (Aquatica is dan ook het waterpark van SeaWorld) en in dat bassin worden de wanden doorzichtig. Zo glijd je naast de dolfijnen samen door het water. Mooi in theorie maar je vliegt daar natuurlijk zo snel door dat je geen beest ziet en ondertussen schuren de naden van de glijbaan je rug half open. Enfin, we hebben de gimmick gedaan en we hebben er niet al te lang voor moeten aanschuiven.

Al deed het weer vandaag wel even moeilijk. Drie keer werd er ‘inclement weather’ aangekondigd in de buurt en twee keer werd ook iedereen uit het water gehaald. Een keer toen we net boven stonden bij de dolfijnenglijbaan. Gelukkig waaide de storm snel voorbij en een kwartier later ging alles terug open. We waren nog niet te ver weg en konden weer naar boven stormen, ongeveer tot op de plaats waar we gebleven waren. Oef.

Het is best bizar, dat weer hier. Elke dag rond 15u komen die onweersbuien in de buurt van Orlando en als het binnen de 5 mijl van het park waar je bent komt, wordt alles stilgelegd. Met radars worden die buien nauwkeurig in het oog gehouden en via speakers word je voortdurend op de hoogte gebracht. Heel gek hoe iedereen dat hier doodnormaal vindt en zijn ritme aan de onweders aanpast. Ik vind het übercool.

Vanavond zijn we nog naar Fun Spot America gereden, waar GCI een kleine houten achtbaan heeft gezet en waar ook een Vekoma suspended staat, mét nieuwe treinen waardoor je hoofd niet heen en weer rammelt tegen de beugels. Hoera! Ook hoera voor de houten achtbaan, maar ja, ze is van GCI dus ze is sowieso goed :-)

Morgen naar de Magical Kingdom! De blog zal misschien voor overmorgen zijn want we zullen tot laat in het park zijn, tenzij ik natuurlijk in de wachtrijen al wat kan schrijven.

Advertentie

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. SoFie schreef:

  Eindelijk zeg, ik ben weer helemaal mee met jullie blog! Kzat vijf verslagen achter maar kheb ze nu efkes allemaal doorgenomen.. Inderdaad wel absurd hoeveel achtbanen jij ineens op je lijstje hebt staan, Karlien! Ik denk dat je mij binnenkort nog gaat inhalen! En nog geen Funnelcake gegeten, Robin? Ik mis toch ne foto daarvan precies :). Voor de rest heb k genoten van jullie verhalen over Islands of Adventure en de Universal Studios met natuurlijk het Harry Potter gedeelte, jullie hebben mij nog nieuwsgieriger gemaakt nu! En wat ge schrijft over die glijbaan door de dolfijnen: ik zou het nie beter kunnen verwoorden, grappig geschreven :)! Geniet voor de rest nog van de komende dagen en van de dagelijkse onweersbuien want dat hoort er inderdaad bij en dat heeft best wel iets :).

  1. robinenkarlien schreef:

   De funnel cake bewaar ik voor Blizzard Beach! We proberen hier de laatste tijd écht op ons eten te letten. ;)

   Het Harry Potter gedeelte is echt een aanrader. Vol toffe details en The Forbidden Journey kan je met niks vergelijken.

   Vandaag trouwens géén onweer gehad en gisteren eigenlijk ook geen druppel gezien :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.