“It’s put automatically on your Memory Maker!”

Eigenlijk heb ik niet zoveel met Disney… Maar wat het Magic Kingdom, ‘the Happiest place on Earth’, doet met een mens valt moeilijk te beschrijven.

Voor de volle ervaring van die ‘happiness’ moet je wel flink in je buidel tasten. Disney heeft miljarden geïnvesteerd in het ingenieuze MagicBand systeem (armbandjes met een chip in) waarmee alles aan alles en iedereen gekoppeld kan worden. Wij testen zo’n nieuwe snufjes uiteraard graag uit en dat deden we dan ook ten volle vandaag!

We spendeerden vanmorgen best wat tijd om alles geïnstalleerd te krijgen, want je merkt ook dat het voor het personeel nog allemaal nieuw is, en het duurde even voor we de goede uitleg en installatie kregen.

Even kort uitleggen hoe het werkt: je installeert de My Disney Experience app, maakt een account aan en koppelt je accounts via de app aan elkaar. Op dat moment kan je wachttijden bekijken, maar evengoed menu’s van de restaurants en zelfs reserveringen maken. Je kan ook 3 Fast Pass+’en per dag reserveren voor attracties naar keuze, op een bepaald uur, waar je dan niet of amper moet wachten. Alle informatie staat op je MagicBand, dus gewoon je pols even tegen de scanner en hup, je kan binnen. Als je je laatste Fast Pass hebt gebruikt, kan je aan computers in het park een nieuwe Fast Pass reserveren. Dat hebben we uiteraard de hele dag door gedaan waardoor we amper hebben aangeschoven. Zalig systeem!

Maar het werd nog beter toen we de Memory Maker kochten. Voor zo’n 200 dollar (auw) koppel je een soort van Photo Pass aan je MagicBand. Daarmee kunnen we nu onbeperkt foto’s laten nemen van ons in alle Disneyparken, de komende twee weken! Foto’s laten maken, MagicBand laten scannen en even later staan de foto’s op je account, klaar om nog vrolijk bewerkt te worden met leuke teksten en kadertjes.

Maar het coolste van al komt nog! Toen we uit Splash Mountain kwamen en onze foto op onze account wilde zetten, zei de vrouw bij de fotoservice dat we daar niet meer voor moesten aanschuiven, want dat gebeurt automatisch. Hoe? Automatisch? Wel, er zit dus een soort van radiofrequentie in dat bandje die uitzendt waar je bent, en in elke achtbaan waar een foto wordt genomen, registreert die MagicBand automatisch dat je daar in zit, in welk karretje je zit, en hup, als je uitstapt, staat je foto bij je account. ON-GE-LO-FE-LIJK! Een beetje freaky ook, want Disney weet nu perfect waar we uithangen, hoeveel tijd we besteden in winkeltjes enz. Maar wij waren vooral verbaasd over de mogelijkheden en smullen ervan. Onze restaurant-reservering voor morgen in Animal Kingdom is al gemaakt, terwijl we toch even in de wachtrij stonden! :-) En nu gaan we eindelijk eens foto’s hebben van onszelf in de waterparken!

Het zijn natuurlijk die dingen, de professionaliteit, de service, de organisatie, die dit pretpark een van de beste ter wereld maken. En dat is het ook wel. Er lijkt wel een magische sfeer te hangen. Oké, het sentiment ligt er vaak vingerdik op, bijvoorbeeld tijdens de moraliserende vuurwerkshow ’s avonds waarin je wordt verteld dat je maar een wens moet doen en dan kunnen al je dromen uitkomen. Tacky, maar het werkt gewoon. Het is sowieso al fenomenaal dat hier elke avond een spectaculair vuurwerk wordt afgestoken. Niet alleen met Nieuwjaar, nee, gewoon élke avond! En dan die lichtparade uit de jaren ’70! Nog steeds wordt ze 2 keer per avond opgevoerd op vrolijke muziek, met dansende mensen, prachtig verlichte wagens, en uitgelaten blije kinderen die hevig zwaaien naar hun favoriete prinsessen. Daar kan je toch alleen maar ontroerd door worden?!

Morgen gaan we naar Animal Kingdom, Robin zijn favoriete pretpark ter wereld, na de Efteling (uiteraard). Ik ben benieuwd! Onze Fast Passen zijn al gereserveerd, de lunchreservatie voor Tusker House Restaurant is in orde, we zijn er dus klaar voor! :-)

Advertentie

4 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.