In het koninkrijk der dieren

De verwachtingen waren hooggespannen vandaag, want Animal Kingdom is alweer een van Robins favoriete parken ter wereld. Het is een kleiner park van Walt Disney World Resort en huist vooral ook 1200 dieren.

Een dierentuin mag je het echter niet noemen. Geen hokken hier, maar wel een heuse safari. De weg is met opzet slecht aangelegd, zodat het een hobbelige rit wordt door de graslanden van Afrika. Je zou echt vergeten dat je in Disney zit als je de nijlpaarden, neushoorns en olifanten ziet en als de giraffen, antilopes en struisvogels vlak naast je jeep passeren.

Want daar is Disney heel goed in en zeker in dit park. Hier wordt heel erg de illusie gecreëerd dat je in een andere wereld bent. Vooral de Azië en Afrika gebieden zijn waanzinnig goed gethematiseerd. Alle details, de winkeltjes, de inrichting van de straten, de muzikanten, de restaurants, alles klopt. En dan besef je nog maar eens, dit is geen gewoon pretpark meer, dit is Disneyworld Orlando!

Vanmiddag hadden we gereserveerd in het duurste restaurant van het park, voor een all-you-can-eat buffet in Afrika. Echt Afrikaans was het eten niet, maar wel heerlijk: humus, olijven, couscous, kip tikka massala, veel groenten, mango chutney, samosa’s enz. Zalig! En dat alles voor 40$ pp, 30€ dus, wat echt niet overdreven is voor die hoeveelheid lekkernijen. Bovendien was dit een Dine With Characters buffet. Dus kwamen Mickey, Goofy, Donald en Daisy Duck ook bij alle tafels langs om met hen op de foto te gaan. Eigenlijk betaal je daarvoor, want dat is wat iedereen hier wil. Anders sta je uren in de rij voor een foto met hen, nu kwamen ze gewoon zelf langs terwijl we zaten te eten. Ik snap het niet helemaal en ben daar toch wat nuchter voor, maar je kan je voorstellen dat alle kinderen echt zot worden als de échte Mickey hen knuffelt en een handtekening geeft.

Op drie dagen tijd hebben we ook al 77 foto’s op onze Memory Maker, gemaakt door de parkfotografen en tijdens ritjes! Zalig systeem.

Animal Kingdom sluit al om 19u, dus daarna reden we nog naar de Hollywood Studios om Fantasmic! mee te pikken, de populaire avondshow. Technisch zitten er ongelofelijk knappe hoogstandjes in, maar persoonlijk raakte de show me weinig. Dat was anders bij de Frozen Summer Show. Het vuurwerk dat hierbij werd afgestoken, was nooit gezien! De hemel ontplofte, het is compleet absurd wat hier per avond wordt afgevuurd. Deze is maar een tijdelijke show die vooral wil teren op het succes van de film Frozen, maar dat neemt niet weg dat hij ongelofelijk knap is!

Toen we terug bij ons hotel kwamen, zagen we een grote plas voor ons raam! Ook binnen bleek de tapis plein doorweekt te zijn. Zelfs de onderkant van de zetel was kletsnat. Gelukkig stonden daar geen spullen van ons en verder in de kamer was er geen probleem, maar toch maar naar de receptie… We kregen direct een nieuwe kamer, dus we zijn net even verhuisd! De klusjesman kwam intussen al direct met een gigablazer om alles deze nacht op te drogen. Het zal hoogstwaarschijnlijk de airco zijn die lekt. Tja, daar kan niemand iets aan doen. Hopelijk begeeft de airco het hier niet!

Advertentie

13 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Patricia schreef:

  De kids zijn al voor hun vliegtuigticketten aan het sparen. Jullie moeten wel mee … Dat is hun wens … Binnen 4 jaar ! Xxx

  1. robinenkarlien schreef:

   Haha, geweldig! Dan moeten ze wel een stevig tempo kunnen aanhouden ;-)

 2. Ilse Helsen schreef:

  De show van Frozen kan je niet anders dan koude rillingen geven, hé. Eén van de beste films van voorbije jaren van Disney! Naar dit verslagje had ik afgeteld, nu heb ik eindelijk een idee van Animal Kingdom. Het is me gelukt van niet op voorhand te gaan kijken via google. Jullie leven 14 dagen in een sprookje daar. Wat ik me afvraag … zijn al die parken nu op loopafstand van elkaar? Of moet je met de auto wel een eindje rijden? Nog veel plezier! X

  1. robinenkarlien schreef:

   Animal Kingdom is inderdaad fantastisch!

   De parken liggen niet bepaald op loopafstand van mekaar… Je moet Disney World bekijken als een soort stad met zijn eigen snelwegen, hoofdwegen en kleinere wegen. De gehele ‘property’ bevat grote resorts, pretparken, waterparken, een uitgaansgedeelte, een boardwalk, golfterreinen, … Enfin, het is gigantisch ;) Op het domein kan je wel gratis gebruik maken van de handige en heel uitgebreide busregeling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.