Het beste van Beieren

We hadden verwacht dat Freizeit-Land Geiselwind leuker zou zijn dan Bayern Park, maar niets bleek minder waar. Bayern Park was immers een héél, héél leuk park!

Na haar huilbuien van gisterenavond was Ellis om 21:30 in een diepe slaap gevallen die eigenlijk duurde tot vanmorgen. Om middernacht maakten we haar wakker omdat het al van 18:30 geleden was dat ze nog gedronken had en ze dronk de pap al slapend op. Om 5:00 werd ze even wakker en voor het eerst hoorde Robin haar eerder dan mij! Hij gaf dus eens het ochtendpapje en ook toen sliep ze eigenlijk gewoon door. Robin soesde nog even verder maar stond toch vroeg op om al te beginnen inpakken en flesjes te steriliseren.

Toen we om 8:30 ingepakt klaar stonden om te vertrekken, was er één probleem: Ellis sliep nog steeds! Ongelofelijk. Typisch zeker, als het dan handig zou zijn dat ze wakker was, knorde madam rustig verder. We maakten dan maar net iets meer lawaai tot ze wakker was, gaven haar een papje en dan reden we richting Bayern Park, wat nog zo’n 3u rijden was. Ook toen sliep ze de hele tijd verder, ze moet echt uitgeput geweest zijn van haar huilfestijn gisteren.

Maar goedgeluimd kwamen zij en wij tegen de middag aan in Bayern Park, een mooi en groen Beiers pretpark, met veel leuke attracties, twee rodelbanen en een paar dierenverblijven op een wat meer afgelegen deel van het park. Het domein bleek redelijk groot te zijn, want we haalden makkelijk 15.000 stappen. Het park werd geopend in 1985 en kan rekenen op zo’n 350.000 bezoekers per jaar.

Opvallend is ook de entreeprijs. Waar je in Freizeit-Land Geiselwind een belachelijke 29,50 euro moest neerleggen voor een zeer matige ervaring, betaal je in Bayern Park slechts 22 euro.  Verder zijn ook het eten, drinken en souvenirs zeer eerlijk geprijsd. Waar de meeste Duitse parken ook pfand aanrekenen voor flesjes drinken, doet Bayern Park dit niet, maar vertrouwt het op de mensen dat ze alles netjes terug deponeren in de leeggoedbakken die bij élke vuilnisbak in het park te vinden zijn. En dat zijn dus glazen flessen. Glas! In elk ander pretpark zouden ze er als de dood voor zijn. Een perfect voorbeeld van de gemoedelijke sfeer in het park.

Vermeldenswaardige attracties waren Freischütz, Stadlgaudi 4D en de twee ‘Butterflies’. Freischütz, gethematiseerd naar de gelijknamige opera, is de meest spectaculaire achtbaan van het park. Deze compacte X-Car van Maurer AG is een gelanceerde achtbaan met inversies. Ondanks de relatief korte lengte van de baan – 483 m met een topsnelheid van 80 km/h – bezit deze achtbaan zéér veel punch.

Ik dacht dat het kwam doordat ik 11 maanden geen grellige achtbanen meer gedaan had, want het werd de hele rit zwart voor mijn ogen, maar ook bij Robin had de baan hetzelfde effect.

Een bijzonder pittig ding dus dat bovendien ook niet al te comfortabel door de baan ging. Ik hield het na één  eer voor bekeken, maar Robin maakte van het feit dat onze dochter dorst had handig gebruik om intussen zes keer in te stappen. Vanmorgen was het erg druk in het park (vooral bussen), maar tegen de namiddag was het opmerkelijk rustig geworden en stond er niks van wachtrij meer. Handig!

Stadlgaudi 4D is een nieuwe attractie van dit jaar en lijkt erg op Toy Story Midway Mania. Dit is dus een 4D schietattractie, met als grote verschil dat de schermen in een cirkel staan en dat je carrouselgewijs van scherm naar scherm gaat. Technisch is het allemaal veel minder indrukwekkend, maar wel een innovatief concept voor kleinere pretparken.

De ‘Butterflies’ tellen volgens RCDB mee als achtbanen, al vinden wij dat dikke zever. Het is gewoon een spoor in een halve cirkel omhoog, waarop je in een karretje naar boven wordt getrokken, wordt losgelaten en dan schommel je wat heen en weer. Heel leuk, dat wel, maar bezwaarlijk een achtbaan te noemen. Toch tellen ze mee voor onze teller, dus deden we ze met plezier allebei!

In Bayern Park staan ook twee leuke sommerrodelbahnen van Wiegand. Deze zijn jammer genoeg niet in de prijs inbegrepen, maar 1,50 euro per rit is opnieuw erg schappelijk.

Een speciaal moment was toen we met Ellis erbij in de tractors gingen. Gewoon een kort ritje in zo’n overdekt autootje, maaaar er werd wel een actiefoto gemaakt!

Haar eerste actiefoto! Voor ons toch een heel speciaal moment! :-)

We waren net klaar met ons rondje door het uitgestrekte park toen het 18u was. We beslisten dat het een perfecte tussenstop was, ook voor kleinere kinderen, op weg naar het oosten. Hier komen we dus zeker en vast nog eens terug!

Vandaag hadden we nog 2u te rijden tot in Berchtesgaden, onze volgende uitvalsbasis. Onderweg stopten we nog in een tankstation/wegrestaurant, al was er niet veel restaurant aan, want ondanks de uitgebreide kaart, hadden ze twee dingen: schnitzel en ‘currywurst pommes’, hoe Duits kan het zijn! Helaas werd het dus weer vettige kost, morgen gaan we toch proberen iets deftigs te eten.

Ellis was overigens een ander kind vandaag dan gisteren: flink gedut, vrolijk overdag, geen huiluurtje ’s avonds en wat soezen en dan weer rustig naar buiten kijken in de auto. We hebben ons toch ook wat gereorganiseerd in de auto. Ik zat achteraan naast haar, terwijl de 2 plastic bakken met spelletjes en huishoudspullen nu op de passagierszetel vooraan staan. Handiger, want ik had me na die eerste lange rit een halve verrekking aan mijn rug bezorgd met constant naar achteren een tutje te moeten teruggeven of te moeten troosten. En Robin amuseerde zich toch met het rijden op de Duitse binnenwegen met zicht op de steeds dichter komende bergen!

Want we zitten dus nu in Berchtesgaden, in een supermooie Airbnb alweer. We hadden er alleen niet echt rekening mee gehouden op voorhand dat een keuken met een baby wel handig zou zijn. Hier was enkel een ijskastje. Gelukkig hebben de lieve mensen op onze vraag ook een microgolf voorzien om onze flesjes te steriliseren.

Vanavond was er wel een klein paniekmomentje toen Ellis plots weigerde te drinken uit ons reserveflesje, de andere flesjes nog niet gesteriliseerd waren én we beseften dat we geen afwasmiddel bij hadden. Onze gastvrouw reageerde niet meteen op ons sms’je, dus dan maar wat improviseren terwijl Ellis terecht bozer en bozer werd omdat ze honger had. Enfin, om een lang verhaal kort te maken, het is gelukt! Even afgewassen zonder afwasmiddel (het kind zal daar wel tegen kunnen) en uiteindelijk toch afwasmiddel (zelfs hypo-allergeen speciaal voor babyspullen) gekregen van onze gastvrouw. Het badje heeft onze dochter toch enigszins gekalmeerd en ondanks het feit dat ze niet superveel had willen drinken, is ze toch snel in slaap gevallen. Reizen met kinderen… altijd wel iets te beleven! :-)

Wil je trouwens zelf eens voordelig logeren met Airbnb? Registreer je dan via deze link en krijg meteen 30 euro reistegoed voor je eerste boeking!

Advertentie

3 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.