Ze is 3 jaar en 2 weken

Dat wij van pretparken houden, is geen geheim, maar tegenwoordig houden we enorm van kleine, lokale parkjes. Je snuift er de sfeer van een regio op en ook voor Ellis begint het heel leuk te worden, want ze kan al in best veel attracties in.

Vandaag stond Steinwasen Park op de planning, gratis te bezoeken met de Hochschwarzwaldkarte, die we er bij ons verblijf hier bij kregen (en hier écht handig blijkt te zijn)! Scheelt toch weer 24 euro per volwassene (entreeprijs 2020)! Dit park is tegen een bergflank gebouwd en daar wordt handig gebruik van gemaakt qua attractieaanbod. Zo zijn hier maar liefst 4 rodelbanen (een dubbele sommerrodelbahn, een alpine coaster en een bobkart – allen van Wiegand), een stoeltjeslift en een zigzagpad naar beneden, langs allerlei dieren die in afgebakende gebieden in het bos zitten: herten, everzwijnen, ezels … Al kan het ook zijn dat je geen dier ziet, als ze toevallig niet in de buurt van het pad zitten.

Wij kwamen natuurlijk vooral voor de rodelbanen!

We begonnen met de alpine coaster die best leuk bleek te zijn en door het bos naar beneden slingerde. Helaas staat op zulke banen een leeftijdslimiet van 3 jaar. Robin besloot die toch even in vraag te stellen en vroeg zich luidop af of hij Ellis niet zou proberen mee te nemen. Ik vond dat geen goed idee (die limiet komt toch ergens vandaan), maar Robin bleef toch twijfelen en overhaalde me met het feit dat ze erin vastzit met een gordel en dat hij traag naar beneden zou gaan. Het kind vond het uiteraard geweldig dat ze mee mocht, en op de vraag: “Hoe oud is ze?” antwoordde Robin overtuigend “3 jaar en 2 weken! … Van 25 juni!” – “Oké, da’s 3 jaar,” zei de man. En ze mocht mee.

Intussen stond ik zenuwachtig alle angsten te doorstaan die een moederhart doorstaat op dat moment, maar natuurlijk kwamen ze met twee glunderend aan beneden en riep Ellis: “Kijk, mama! Juppejeuk!!”

En toen was het hek van de dam en kreeg Robin haar met zijn overtuigende leugen ook in de andere rodelbaan (de Wiegand sommerrodelbahn). Nu zijn de regels voor dat type rodelbaan overal wat anders, want zo’n dergelijke baan had ze vorig jaar al gedaan in Winterberg toen ze net 1 jaar was. Dus op zich kan het best, maar hangt het van park tot park af.

Ellis had in ieder geval de dag van haar leven, met al dat illegaal en snel gerodel! Bovendien was er ook nog een superhoge glijbaan, waar ze eerst een paar keer op mijn schoot was af gegaan. Ze wilde wel alleen, maar mocht niet van mij. Tot ik even later terugkwam van mijn ritje in de rodelbaan en Ellis alleen naar beneden zag roetsjen. Waar vaders allemaal niet goed voor zijn hè…

Steinwasen Park bleek een erg leuk pretparkje te zijn, zeker voor kinderen vanaf 3 jaar ;-) Gemoedelijk en rustig. We moesten amper ergens voor wachten, maar de vakantie begint hier pas volgende week, dus het kan ook daaraan liggen. Je hoeft niet te reserveren nu met de coronamaatregelen, maar je moet wel een mondmasker dragen in de wachtrijen en attracties. Uiteraard geldt hier ook de 1,5 meter regel en staan er massaal veel ontsmettingspompjes.

Nu alleen hopen dat God onze leugens van vandaag vergeeft. Ik vrees alleen dat we niet kunnen beloven dat we dat niet nog gaan doen bij een volgende rodelbaan ;-)

Tijdsbesteding: een dag met (kleine) kinderen
Kostprijs: 24 euro (volwassene), 20 euro (kind 4-11), gratis voor kinderen onder de vier jaar (2020)
Score: 8/10

Na ons dagje in Steinwasen Park stopten we op de terugweg bij de mooie Todtnau waterval. Het was een korte wandeling van nog geen 10 minuten van de parking tot de waterval, maar aangezien Ellis supermoe was, staken we ze toch maar even in de draagrugzak. Dan kan ze al terug wennen tegen dat we aan onze wandeltochten in de Dolomieten beginnen!

Advertentie

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.