Fraispertuis City: klein, maar heel fijn

Na opnieuw een hele inpakklus, waren we klaar voor onze tweede grote Europese Tour met Ellis. Deze keer kozen we voor een roadtrip door Frankrijk en Spanje waarbij we opnieuw gingen voor enkele “uitvalsbasissen”. Voor onze eerste stop kozen we om enkele te dagen te verblijven in de Franse Elzas/Vogezen.

De eerste avond stond, zoals steeds, in het teken van ons installeren in het gehuurde huisje. Ook nu kozen we voor een appartement, bij mensen thuis, via AirBnB. Wederom werden we niet teleurgesteld! Ons huisje is weer stijlvol ingericht en heeft zowaar twee slaap -en badkamers. Het zonnige tuintje en de erg vriendelijke eigenaars maken het plaatje compleet.

In de Elzas ligt er een klein pretparkje, Fraispertuis City. Aangezien wij graag de lokale sfeer opsnuiven op pretparkgebied, was dat uiteraard een verplichte stop op onze planning.

Meteen bij het binnenkomen oogde het kleine familiepark ontzettend gezellig. Een treintje reed toeterend voorbij en er was een gezellig pleintje onder de bomen waar Ellis haar patatjes at en wij kip en worst met frietjes. Alles was zeer verzorgd en erg smakelijk!

Die indruk werd de hele dag door bevestigd. Dit familiepark werd gesticht in 1966 en met trots staat de hele geschiedenis geëtaleerd in het park: welke attracties er wanneer bijkwamen alsook de vele krantenartikels die berichtten over Fraispertuis City.

Ook voor Ellis was er genoeg plezier te beleven. Ze mocht in ontzettend veel attracties in, wat niet evident is voor een peuter van zo’n 75 cm. Hier mocht ze zelfs alleen vooraan zitten in een autootje terwijl iemand van ons op de achterbank toezicht moest houden. Dat was zo leuk dat ze drie toertjes deed! Er was heel weinig volk dus ze kon zelfs gewoon blijven zitten.

Dé topper voor haar was het gigantische ballenbad. Speciaal voor de kleinste kindjes was er een ruimte van zeker 30 m² vol ballen, in de schaduw! Geweldig vond ze het!

Voor ons was dé attractie Timber Drop, een achtbaan uit 2011. Van dit El Loco model van S&S zijn er maar zes ter wereld gebouwd en je vraagt je echt af waarom, want het neemt niet veel plaats in beslag, ziet er spectaculair uit en is ontzettend leuk! Het ziet er niet altijd zo comfortabel uit maar we schrokken van de behoorlijke soepelheid waarmee het karretje over de baan reed. Bijzonder was dat het park hier zelfs een “single rider“-wachtrij heeft geïnstalleerd. Ondanks dat het een kalme dag was, is het voor ons toch fijn dat parken dit voorzien. Zeker wanneer er geen “baby switch” aanwezig is, is dit een prima manier voor ons om wat tijd te besparen.

Verder heeft het park ook een speciale drop tower, de Golden Driller, waar je kunt kiezen uit vier verschillende ritervaringen: zittend, zittend met een kanteling, floorless en rechtstaand. Vooral die laatste ritervaring is vrij zeldzaam, dus daar koos Robin uiteraard voor. Ikzelf waagde me er niet aan aangezien ik al geen fan ben van gewone vrijevaltorens.

Een andere opmerkelijke achtbaan is Le Grand Canyon, een achtbaan van Soquet uit 2002 die in 2005 wat werd verlengd. Soquet heeft niet de beste reputatie als achtbaanbouwer, maar dit ding was best vermakelijk!

Om 17u00 sloot het park al, wat redelijk vroeg is in de zomermaanden. Intussen was Ellis in slaap gevallen en we hadden zelfs nog niet alles gedaan wat we met haar konden doen. Om maar te zeggen dat Fraispertuis City een zeer geschikt pretparkje is om met (kleine) kinderen te bezoeken. Een aanrader tijdens een vakantie in de Elzas/Vogezen!

Benodigde tijd: halve tot volledige dag
Budget: 25 à 40 euro per persoon

Eindbeoordeling: 8/10

Advertentie

3 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.