Absolutely no backpacks in the enclosure

Ons laatste pretpark van deze reis zit erop. Het was een lekker rustige dag in Lagoon, een gezellig familiepark dat toch 9 achtbanen en een heleboel andere leuke attracties heeft.

In de namiddag gingen we even luieren in Lagoon-A-Beach, het waterpark(je) dat bij het pretpark hoort. Boekje, strandzetel, wat welgekomen schaduw (want het is hier lekker warm), af en toe gaan afkoelen in het water, heerlijk!

Ook leuk aan het park zijn de talloze typisch Amerikaanse attracties die wij niet kennen: een Tilt-A-Whirl, een Scrambler, maar vooral de Rock-A-Plane is een topper. Een tiental karretjes die bevestigd zijn aan een rad en dus ronddraaien, maar je kan de karretjes zelf nog bedienen door ze bijvoorbeeld vast te zetten, waardoor je overkop ronddraait. Een systeem dat Robin uiteraard tot het uiterste moest testen. :-)

Wat de achtbanen betreft, is Lagoon best een interessant park. Misschien wordt het wat technisch nu, maar voor de achtbaankenners onder de lezers: wie had ooit gedacht dat Zierer (die normaal kinderachtbaantjes bouwt) een goede en stevige achtbaan kan bouwen die gelanceerd wordt, loodrecht 30 meter omhoog gaat en dan meteen weer dropt. Een leuk ding, dat we dan ook een viertal keren na mekaar gedaan hebben. Daarnaast heeft het park ook nog een Jet Star 2, een cultbaan van Schwartzkopf, die in de meeste parken in Europa al lang afgebroken is en vervangen door een modernere rollercoaster, maar hier staat er dus nog eentje!

Het enige absoluut belachelijke aan dit park, is hun rugzakkensysteem. Rugzakken mogen absoluut niet op het station komen, laat staan mee op de treinen (wat bij ons meestal wel mag), dus moesten we ze steeds in een locker steken. Die was gelukkig wel gratis, maar enkel voor het eerste half uur, dus moesten we telkens terug om de rugzak eruit te halen en in een nieuwe locker te steken (het systeem wat omzeilen heet dat). Toen we bij een familieachtbaan toch probeerden, werden we meteen teruggestuurd, want ‘those are the rules, absolutely no backpacks in the enclosure’. Belachelijk! Die Amerikanen met hun overdreven veiligheidsmaatregelen… Dan moet je je als Europeaan toch wat inhouden om niet te zeggen: doe nu eens normaal, wat kan het kwaad als de rugzakken tegen de kant blijven staan tijdens de rit? Enfin, de cultuurverschillen…

Morgen rijden we door naar Moab en gaan we al even Arches National Park verkennen. We hebben van de geweldige Chad een heleboel tips gekregen voor leuke plekjes in de buurt van Moab, dus de komende dagen zullen weer goed gevuld zijn!

Advertentie

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Lieve Cornelis schreef:

    Heel grappig van die lockers! Ik zie het al zo voor me! Om de haverklap op je horloge kijken… Nog enkele minuten en dan naar de kastjes hollen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.