Eindelijk tomatensaus!

Vandaag reden we van Salt Lake City naar Moab. De rit ging vlot (op de vele wegenwerken na, zelfs heel Moab ligt open, vreemd zo midden in het hoogseizoen), maar goed, we konden meteen inchecken in de Silver Sage Inn en zo konden we in de late namiddag toch al even Arches gaan verkennen.

Arches NP is niet zo groot, maar er zijn een heleboel interessante wandelingen, die naar bogen gaan die je vanaf de weg niet kunt zien. Die staan vooral morgen op het programma, vandaag reden we nog een paar uur door het zuidelijke deel van het park en passeerden al een van de twee hoogtepunten: Balanced Rock. Deze steen is, net zoals het hele park, stevig door erosie aangetast, maar doordat hij uit twee verschillende soorten gesteente bestaat, erodeert de onderste soort sneller dan de bovenste, waardoor je een grote rots ziet, bovenop een smaller stuk. De grote rots bovenaan weegt 3 miljoen kilo, dus het is best een impressionant zicht!

Daarna wandelden we nog naar Double Arch (de naam zegt het zelf) en naar de Windows, een plaats waar drie grote bogen uit het gesteente zijn gesleten.

Onze eerste indrukken zijn heel positief. Dit park ziet er weer helemaal anders uit dan de vorige, maar ook hier levert de natuur ons weer verbluffende beelden. Het valt ons op hoeveel Europeanen (vooral massa’s Fransen en Italianen) hier rondlopen. Echt grappig om te zien dat we hier weer in een andere toeristische regio zijn beland…

Vanavond gingen we – om in de sfeer te blijven – eten in een lekker Italiaans restaurantje en mijn vegetarische cannelloni had eindelijk, eindelijk de tomatensaus en groentjes waar ik al weken zin in had. De gnocchi met pestosaus die Robin koos, was zo mogelijk nog lekkerder. Heerlijk! Nu kruipen we, onder een stevig onweer, op tijd ons bed in, want morgen staat er een drukke en sportieve wandeldag op het programma!

Advertentie

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Kenneth schreef:

    Na al dat nieuws dat jullie de afgelopen weken hebben beschreven, wordt het vanaf nu voor ons het feest van de herkenning. Moab: zeer leuke stadje vonden wij met leuke restaurantjes. Arches: één van onze favoriete nationale parken! Vergeet zeker niet Park Avenue te doen en ’s avonds bij zonsondergang is het heerlijk vertoeven bij Delicate Arch. Vonden wij één van de meest magische momenten op onze reis. De wandeling ernaartoe is ook zalig. Soit, geniet nog van Arcfhes! :)

  2. Ilse Helsen schreef:

    Prachtig, van dit park vertel ik ook steeds het een en ander aan de leerlingen! Nu weer uitkijken naar de andere 2, waar ook vooral mijn zus ooit van onder de indruk was bij haar bezoek : Bryce en Zion! Veel succes nog en genieten, hoor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.