I can see clearly now the rain has gone…

Kings Island was het vijfde pretpark van onze reis en tot nu toe het leukste! Professioneel, vriendelijk, overzichtelijk en veel leuke attracties, waaronder een aantal bekende achtbanen zoals The Beast, Banshee en Diamondback.

Kop of munt besliste er vanmorgen over dat we door het park gingen wandelen in tegenwijzerzin en zo begonnen we in het kindergebied. Dat zag er overigens erg leuk uit en had een prijs gewonnen van beste kindergebied in pretparken ter wereld! De eerste grote achtbaan die we deden was Diamondback, een B&M hyper voor de kenners (zoals Silverstar in Europa Park). 65 meter hoog en een salon op wielen. Heel comfortabel en leuk, al hebben we er al betere gedaan van dit type.

Net toen we een tweede ritje wilden maken, werd de achtbaan gesloten wegens ‘inclement weather’, er kwam dus een onweer aan. Ze hadden vanmorgen op de radio al gewaarschuwd voor zwaar weer, dus we waren niet verrast. Het was toch lunchtijd, en we doken een grote hal in met allemaal eetmogelijkheden. Uiteraard kozen we voor Panda Express, onze favoriete Chinese gourmet cuisine :-) Een beetje later zagen we dat het buiten helemaal donker was geworden en dat de regen weer met bakken uit de lucht viel. Een stevig onweer inderdaad. Maar niet erg, we zaten droger dan in het vorige onweer in Knoebels. Het was wel grappig dat de plaatselijke showband ook kwam optreden in die hal met een country-medley. Ontsnappen kon niet, dus die mensen hebben nog nooit voor zoveel publiek gespeeld denk ik :-)

Het onweer heeft toch tot 16u geduurd, dus we hadden een heeeeel rustige middag spelletjes spelen op onze gsm… Er was wel een indoor achtbaan die open was, dus tegen het einde van het onweer gingen we die maar alvast doen om opnieuw in actie te komen. De temperaturen waren wel flink gezakt, dus vandaag was een van de weinige dagen dat ik hier ooit een truitje ben gaan halen in de auto…

Het goede aan het onweer was dat bijna iedereen doorgegaan was en het was extreem rustig in het park. Op ons gemak konden we ons rondje dus afmaken en overal konden we gewoon instappen zonder wachten! Zalig!

Banshee is absoluut de beste achtbaan van het park: een B&M inverted (nieuw van 2014 en de langste van dit type ter wereld). Redelijk heftig, maar zo leuk! Die deden we meteen drie keer na elkaar, want zelfs voor deze baan was het niet wachten en dan weet je dat het feest is!

The Beast was nog zo’n topper. Toen deze houten achtbaan gebouwd werd ik 1979 was ze de grootste houten achtbaan ter wereld. Ze is ook best hoog, maar vooral lang: 2,2 kilometer! Een ritje duurt 5 minuten! Nog steeds is ze de langste houten achtbaan ter wereld. Maar vooral speciaal is dat ze helemaal in de bossen ligt en tussen de bomen over de heuvels raast. Geen grote drops, maar vooral veeeel snelheid! Als je bovenaan de lift bent, zie je de rest van de baan niet eens liggen, zo verstopt ligt ze in het bos. Dat was dus uiteraard zeker de baan die we vanavond in het donker opnieuw wilden doen. We hadden geluk, want we konden het allerlaatste ritje van de dag meepikken! En awel, in het donker door de bossen razen en denderen maakt deze baan helemaal speciaal. Het is echt voor achtbanen als deze alweer dat we deze pretparken bezoeken.

Morgen komen we nog een dagje terug, om de toppers nog een paar keer opnieuw te doen en hopelijk is het weer goed genoeg om ook een paar uur het waterpark te gaan verkennen. En daarna rijden we nog door naar het eerste nationaal park zowaar op deze reis: Mammoth Cave!

Advertentie

13 reacties Voeg uw reactie toe

 1. SoFie schreef:

  Hehe, een salon op wielen, zo grappig geformuleerd :). En Silverwood nog snel veranderd in Silver Star, Karlien…? ;) Hihi, veel plezier nog ginder!! We blijven volgen :).

  1. robinenkarlien schreef:

   De nalezer, titelbedenker en fotograaf van dienst heeft het aangepast ;)

 2. glenneke schreef:

  Die ‘No Wait’-foto is wellicht de leukste vanuit jullie standpunt, maar verder ook weer een aantal plaatjes en een stukje lectuur om bij weg te dromen. Echt bijzonder hoe die Amerikaanse coasterparken de ene topper naast de ander hebben staan, terwijl wij al euforisch worden als er een mini-B&M in de Efteling verschijnt :)

  1. robinenkarlien schreef:

   We liepen gisteren nochtans te denken hoe gelukkig we mogen zijn dat de Efteling op anderhalf uur rijden van onze deur ligt. Want hoe geweldig die achtbanen ook zijn, ik denk echt dat het begint te vervelen in een park dat niet echt een eigen identiteit of gezellige plaatsjes heeft.

   1. glenneke schreef:

    Het was ook ietwat uitvergroot, want ik ben er ook trots op dat de Efteling op minder dan een uurtje rijden ligt. Al denk ik dat je die identiteit wel terugvindt in parken als Knoebels en Kennywood?

   2. robinenkarlien schreef:

    In die parken absoluut! Dat zie je ook heel hard in Knoebels. Omdat de toegang er gratis is (en de parking ook) zie je er veel mensen komen om te eten of te picknicken. Het is ook een heel goedkoop park. Een ritje in Phoenix kost maar 3 dollar en ook het (geweldige!) eten is er erg redelijk geprijsd.

 3. Pingback: Ingecheckt.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.