Iconisch Coney Island

Coney Island is een iconisch pretpark aan de ‘boardwalk‘ van Zuid-Brooklyn. Vandaag was het de laatste dag open dus een perfecte bestemming voor onze eerste dag in New York. Het weer was bovendien prachtig: blauwe lucht en 20 graden. We konden in onze T-shirtjes langs het strand wandelen en de zon voelen branden. Heerlijk!

Coney Island bleek een erg leuke plek te zijn. Af en toe een beetje marginaal, af en toe supergezellig en heel vaak iconisch!

Het naambordje bij de metro, de originele Nathan’s hot dog (met een bord dat aangeeft wanneer de volgende hot dog eating contest zal plaatsvinden), het reuzenrad met bewegende karretjes (waar het reuzenrad in Disney California Adventure op gebaseerd is) en de bijna 100 jaar oude achtbaan Cyclone, waar zoveel andere achtbanen op gebaseerd zijn.

We genoten van een dagje kuieren in de zon tussen de pompoenen met zicht op de oceaan en tussen de kermisattracties en achtbanen. Niet alle achtbanen waren even comfortabel en legendarisch, sommige waren doodeng in hun vreemdheid zoals Soarin’ Eagle, een flying achtbaan van Zamperla – die normaal van die kleine kinderachtbaantjes maken – waarin je los in een ijzeren bak ligt die onder de sporen van de baan doorsjeest en overkop gaat en al, waarbij je het gevoel hebt dat je u moet vastklampen voor uw leven of anders naar beneden valt in uw ijzeren constructie.

Maar Cyclone is zo de moeite waard! Deze (half) houten baan is een klassieker onder de achtbanen. Heel veel andere pretparken hebben ook hun versie van Cyclone gebouwd maar deze was veruit de beste van allemaal. Ze werd gebouwd in de jaren ’20 en het is ongelofelijk hoe je over de baan vliegt. Ze bezorgt je nog dat zotte gevoel dat je bijna uit uw stoel vliegt omdat de achtbaan gebouwd is op wat toen de menselijke grenzen waren. Nu zijn achtbanen meer gecontroleerd. We deden ze drie keer na elkaar, tot bijna al onze credits op waren, want je betaalt een aantal credits per attractie. Wij hadden een pas van 140 credits die 100 dollar kostte: goedkoop is het dus zeker niet.

Toch is Coney Island een absolute aanrader bij een bezoek aan NYC. Zeker als je houdt van de typische Amerikaanse cultuur, want die voel je daar in overvloed. Zeker nu alles helemaal in het teken van Halloween stond wat voor nog meer sfeer zorgde.

’s Avonds gingen we eten bij Panda Express, onze favoriete keten in de US met noodles en orange chicken. Heerlijk. We hebben opnieuw een fles van de speciale orange sauce meegebracht zodat we thuis het recept kunnen namaken.

En dan was het alweer tijd voor een musical. We hadden ’s ochtends aan de kassa van het theater nog day tickets gekocht voor Avenue Q, voor 26,5 dollar op de eerste rij! Geweldig als je weet dat gemiddelde ticketprijzen rond de 100 dollar schommelen in New York.

Robin is grote fan van Avenue Q en had de show ooit in Londen gezien. Ik kende wel wat bekende liedjes uit de show zoals ‘The internet is for porn’ of ‘I’m not wearing underwear today’, maar verder wist ik alleen dat de show met poppen wordt gespeeld. Het was een zeer goede off-Broadway productie, maar ik moest me goed concentreren om elk mopje mee te krijgen… En dat was alweer niet evident na zo’n drukke dag met een jetlag in m’n systeem.

Advertentie

6 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.