Hershey’s Kisses

Hershey is in Amerika een bekend merk van chocolade (dat je zelfs bij ons ook vindt). Het hoofdkwartier van dit merk ligt in dit stadje, uiteraard ook Hershey genoemd en het hele pretpark dat wij vandaag bezochten, is ook verbonden met die chocoladefabriek. Hersheypark is een heel groot pretpark, met maar liefst 14 achtbanen, dus zijn wij hier twee dagen om alles op het gemak te kunnen doen. Gelukkig maar want het is hier echt groot. Zeker in het begin staat alles heel opeengepakt: elke meter is benut en overal waar je kijkt, zie je verschillende achtbanen over en onder elkaar lopen. Pas tegen half 8 vanavond waren we aan de andere kant van het park aangekomen en konden we daar nog alles gaan ontdekken.

Dat achterste deel was overigens heel leuk: hier lag ook het waterpark en alles was zo wat in boardwalk-stijl. Het leek echt alsof je op een pier wandelde aan de oceaan (misschien licht overdreven, maar de sfeer is hier superleuk).

Het was vandaag trouwens de eerste dag schitterend weer: straalblauwe lucht en zo’n 27 graden. Heerlijk na dat onweer van gisteren.

Er staat hier vanalles: een wilde muis, een mijntreintje, een Boomerang, alle klassiekers dus. Maar het park werkt duidelijk graag samen met Intamin, een Zwitserse achtbaanbouwer die vooral snelle en heftige banen bedenkt. De hoogste is 61m hoog (een hoogte waar ik nog altijd wat zenuwachtig voor ben), maar hij was niet zo eng en zelfs leuk! Dan is er nog een die supersnel lanceert tot 55m hoogte maar een beetje pijnlijk heen en weer schudt, en dan een ‘kleinere’ van zo’n 37m (nog altijd hoger dan alle achtbanen in België).

Verder staan hier ook twee houten achtbanen van GCI (de bouwer van Joris en de Draak in de Efteling) en die vind ik meestal super! Een van de twee banen is zelfs een dubbele die tegen elkaar racet, zoals Joris en de Draak. Superleuk inderdaad, al is de onze nét iets beter ;-)

We kochten voor 70 dollar een photopass die we vandaag en morgen kunnen gebruiken om al onze foto’s van alle ritjes met een camera te laten opzetten. 1 foto kost 15 dollar en wij willen ze toch altijd graag, dus doen we hier een koopje. Momenteel zitten we al aan 13 foto’s, zo’n 5-6 dollar per foto. Den Aldi gaat werk hebben met ze te ontwikkelen :-)

Morgen komen we terug en bezoeken we Hershey’s Chocolate World, een soort van entertainment centrum gebouwd rond de chocolade. We hebben vandaag nog geen chocolade gegeten, en dat kan natuurlijk niet hier :-) Ook de kleine dierentuin van Hersheypark staat nog op de planning en wie weet belanden we nog in het waterpark op een van de glijbanen.

Advertentie

4 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Ilse Helsen schreef:

    Waar blijven jullie ze toch halen, die talrijke pretparken. Dan is onze Tyfoon maar niks… Geniet nog voor de 2de X van Hershey! Tot later pretparkrakkers!

    1. robinenkarlien schreef:

      Bedankt! Er staan nog genoeg pretparken op de planning! :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.