Vandaag kochten we geen tickets voor Kelly Clarkson

Vandaag gingen we dus terug naar Hersheypark. Het was weer een mooie dag, nog wat warmer dan gisteren, dus we waren al vroeg aan het zweten..

We begonnen onze dag meteen met een paar achtbanen waar nog amper een wachtrij stond, want we zagen al meteen dat het vandaag veel drukker was dan gisteren. Logisch, op een zaterdag. We kropen ook nog eens in de superleuke boomstammekes, in de hoop wat opspattend water als verfrissing over ons heen te krijgen, maar we bleven zo goed als droog.. Het leuke aan deze waterattractie is dat er na de drop een klein heuveltje zit, waardoor je bootje weer wat omhoog schiet en over het water lijkt te ketsen. Heel leuk!

Daarna gingen we naar Zoo Amerika, de ‘dierentuin’ van het park. Er wordt in een stuk of 5 gebieden een overzicht gegeven van de dieren in Amerika. Je ziet giftige slangen, een zielige alligator achter glas, een zwarte beer op een stuk gras buiten, poema’s en lynxen in kooien, uilen, haviken, herten, zelfs een ocelot. De dieren zien er verzorgd uit, maar het blijft een beetje een zielige bedoening. En als je dan vorig jaar Animal Kingdom van Disney World gezien hebt, weet je hoe een dierentuin ook kan zijn…

Intussen was het al middag en kregen we een hongertje. Ik had zin in een wrap, dus ging een Chicken BLT wrap halen. Robin ging voor de Reese’s funnel cake, een lokale specialiteit van het park die compleet onverantwoord is. Een funnel cake is eigenlijk een smoutebol in kleine sliertjes over elkaar gekronkeld. Daarover kwam nog suiker, chocoladesaus, chocolade en pindakaas. Goddelijk lekker maar volgens Robin zowat het zwaarste dat hij ooit heeft gegeten.

Met een overdosis aan chocolade was het dus het perfecte moment om naar Hershey’s Chocolate World te gaan. En ja hoor, we hebben er niks gekocht!!! (Op de gebruikelijke magneet na natuurlijk.) Wel deden we twee keer het ritje in de educatieve attractie waarin uitgelegd wordt hoe de Hershey chocolade gemaakt wordt. Dit alles op een supervrolijk muziekje, met als hoofdrolspelers de koeien die voor de melk in de chocolade zorgen. Grappig én met airco!! :-) Maar die winkel! Wat was dat?!! Robin houdt ervan als een sterk merk trots is op zichzelf en dat ook etaleert. Dat ze heel der winkels maken met alle mogelijke producten en gadgets van dat merk.. En dat mensen daar ook gretig alles willen kopen! … Ik word zot in zoiets. Al die prullen, rekken vol chocolade: repen, bolletjes, saus,… Zo overdreven! Maar we lieten ons niet verleiden en kochten niets!

Daarna gingen we terug naar de andere kant van het park, wat een behoorlijk eind wandelen was. We zetten hier zo’n 20000 stappen per dag, het dubbele van de 10000 die je zou moeten zetten (ter vergelijking: op een volledige schooldag lesgeven en rondlopen op school halen we een gemiddelde van 5000 stappen), dus we hebben onze beweging hier zeker wel!

De houten race achtbaan van GCI waarover ik gisteren vertelde, moest eraan geloven en we deden nog 5 ritjes. Zo raar, bij ons zou dat een topbaan zijn (kijk naar Joris in de Draak, waar op een drukke dag toch altijd wat wachtrij staat), maar hier stond er amper iemand te wachten. Het ligt dan ook helemaal aan de kant van het park… Bovendien zat iedereen duidelijk in het waterpark. Wij gingen ook wat verfrissing zoeken en wilden met onze voeten door een zwembad lopen, maar dat lukte zelfs niet want er stonden gigantische wachtrijen voor de zwembaden!! Een aantal mensen erin voor een aantal minuten, fluitje, iedereen eruit en weer nieuwe mensen erin. Pfff, wat een gedoe. Maar ze hadden een punt want we hebben het zelden zo druk gezien in een waterpark.

Daarna hadden we nog een paar uur tijd voor we nog een eind moesten doorrijden naar onze volgende stop, dus gingen we nog 2 van de 3 Intaminbanen doen. Allemaal ging niet, want er stonden lange wachtrijen. Vooral die van Skyrush (de hoogste Intamin) bleek NIET vooruit te gaan. Volgens de app was het een half uur wachten, maar we hebben bijna een uur gewacht. Op een bepaald moment is Robin beginnen timen hoe lang het duurde om een trein te laten vertrekken: uitstappen en opnieuw instappen. Dat was 3,5 minuut!! Dat is echt extreem lang. Hierdoor was de capaciteit maar 544 mensen per uur, als elke plaats bezet is dan nog, wat belachelijk weinig is voor zo’n grote baan.

Robin wilde vanavond trouwens graag naar Kelly Clarkson gaan, die toevallig optrad in het Hershey Stadium hier. Grappig, want hij zegt altijd dat hij zeker gaat kijken als ze eens naar België komt en nu staat die hier! Maar we moesten ook nog drie uur rijden, dus we kozen toch maar de verstandige beslissing om op tijd door te rijden.

En voor wie zich nog afvraagt waarom ik mijn bril op heb: mijn oog was licht geïrriteerd, dus zijn we druppeltjes gaan halen en loop ik dus even met mijn bril rond. Dan hebben jullie dat ineens ook eens gezien :-) Met brilglazen van min 14 is dat niet mijn meest stijlvolle accessoire, maar de vrouw van de pizza’s maakte gisteren mijn dag wel helemaal goed door toen ze me zag, te zeggen: “I LOVE your glasses!!” Ik weet niet of ik het geloof wat ze zei, maar ik ga dat toch doen! :-)

Advertentie

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ilse Helsen schreef:

  Echt eerlijk … ik had nog nooit van die chocolade gehoord. Maar ja, mijn bereik gaat dan ook meestal niet verder dan Leonidas of Neuhaus. Dus weer interessante dingen bij geleerd. Nu gaat de juf AAR toch even checken waar jullie precies zijn op de kaart in Amerika!

  1. robinenkarlien schreef:

   Vandaag zitten we in de buurt van Pittsburgh, een nogal troosteloos stukje VS dus…

 2. Tinne De Cock schreef:

  WoW wat een verslag zeg, ook ontspannen hè, en hoe is het weer daar, en vergeet alvast niet om jullie in te smeren. En is het eten daar
  lekker. Geniet van elkaar en veel plezier daar groetjes van tinne

  1. robinenkarlien schreef:

   Wij zorgen ervoor dat we ons genoeg ontspannen hoor, Tinne! :) Het weer is hier vaak goed. Soms hangt er wel een onweer klaar, maar dat is niet zo erg. En we smeren ons zeker genoeg in zodat we niet verbranden! Tot snel!

 3. glenneke schreef:

  Hershey Park ziet er leuk uit! Wel opvallend dat je zo’n gemengde commentaren over Skyrush hoort. De ene vindt ‘m geweldig, de andere haat het. Ziet er nochtans leuk uit, net zoals de andere Intamin en GCI-baantjes daar. I wanna go :)!

  1. robinenkarlien schreef:

   Ok, het ding trilt een beetje, maar voor de rest is hij echt top hoor. Een kleinere versie van Intimidator305 eigenlijk :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.