Leolandia: “Incontra Bing e Flop!”

In pre-Ellis tijden selecteerden we de te bezoeken pretparken voor hun achtbanen of unieke en bijzondere attracties, maar Leolandia kwam op deze reis om een andere reden op onze wishlist te staan. Want hier kan je Bing ontmoeten. ‘Bing?’ hoor ik u denken…

Bing is een zwart konijn uit het gelijknamige populaire peuterprogramma van Cbeebies, de kinderzender van de BBC. Samen met zijn vriendjes maakt de ietwat stuntelige en overenthousiaste Bing allerlei typische peuterproblemen mee en ontdekt hij zo de wereld: hij ontdekt hoe een stofzuiger werkt, een blender, ijsblokjes…, hij durft niet van de glijbaan, knijpt per ongeluk een vlinder dood enz. Flop, zijn ‘guardian’ begeleidt hem daarbij op een erg zachte manier en legt zo alles uit. Het moet ongelofelijk herkenbaar zijn voor Ellis. Ze is er dan ook verzot op en als je haar zou laten doen, keek ze de hele dag naar Bing. Als je dan ontdekt dat je in een pretpark op nog geen uurtje rijden op de foto kan met Bing en Flop, moet je daar niet lang over nadenken om te gaan. Ons op voorhand haar gezichtje voorstellen, was al genoeg om ons te overtuigen.

En dus gingen we meteen toen we binnen waren, richting ‘Meet Bing & Flop’. Ellis was nogal onder de indruk en eerder verlegen. Ze klampte zich erg vast aan mij, maar aaide Bing en Flop wel en sprak daar weken later nog over. Ook de (prijzige) foto die toen gemaakt werd, is nog steeds een favoriet waar ze vaak naar vraagt.

De strategisch geplaatste winkel waar je door moest na de ‘fotoshoot‘ was natuurlijk ook een hele beproeving.

Ellis mocht één ding kiezen en ze koos gelukkig de goedkoopste plastic drinkbeker. Ze kreeg van ons ook wel de speelpoppetjes, maar na een snelle online check bleken ze op Bol.com de helft goedkoper te zijn! 18 euro online tegenover 35 euro in Leolandia! Toch maar even tot thuis wachten…

Verder heeft het park nog een heleboel leuke attracties, ook voor de allerkleinsten. Een springende kikkermolen, kleine speeltuintjes met glijbanen, een carrousel… Ellis vond alles fantastisch. We hebben al door dat ons kind moeilijk kan loslaten. Ze is zo enthousiast dat weggaan bij elke leuke attractie verschrikkelijk is. Ze wil altijd blijven. Ze wil alles 10.000 keer opnieuw doen. “Nog een keertje!” Je kan je de driftbuien al voorstellen telkens wanneer we zeiden dat we verder gingen.

Als ze blij is, is ze overenthousiast. Als ze triestig is, is ze de grootste dramaqueen. Dat is Ellis.

In de namiddag was er ook nog een Bing-show, volledig coronaproof. Op de grond waren grote cirkels getekend waar elk gezin kon gaan zitten, telkens met voldoende afstand. Echt, haar smoeltje toen Bing verscheen. Daarvoor alleen al zouden we zo terug naar Leolandia rijden. We schrokken ook wel van haar durf, want terwijl ze meestal de kat uit de boom kijkt bij meedoe-activiteiten, danste ze nu enthousiast de stopdans mee met de andere kindjes. Ze kende die natuurlijk al uit de filmpjes, maar ze verbaasde ons toch door alles zo goed mee te doen, tot zelfs de dansgebaren van het regenbooglied. Natuurlijk waren er weer dikke tranen toen de show voorbij was en Bing weer weg ging. Ocharme toch.

We hadden een groot deel van de dag gespendeerd aan de “linkerkant” van het park, maar Leolandia heeft ook nog een ouder gedeelte waar een hoop Zamperla-prul te vinden is door de jaren dat het park in handen was van die Italiaanse attractiebouwer. Daar bleken wel wat attracties gesloten, dus we waren er snel door. Erg bijzonder of sfeervol was het er ook niet echt…

Ook typisch voor dit park het Minitalia-gebied. In een grote vijver is met wandelpaden een ‘laarsvorm’ gemaakt en daartussen zijn allemaal bekende monumenten en gebouwen uit Italië nagemaakt in miniatuur. Mini-Europa, maar dan van Italië dus. We wandelden er snel even door op weg naar een waterspeeltuin.

We wisten dat die er was en hadden ons erop voorzien. Ellis en spelen in en met water gaan goed samen, dus we lieten ons kind los op de waterglijbanen van het zeer mooie ‘Masha en de Beer’-gebied. Terwijl wij afwisselend de achtbaan deden daar in de buurt roetsjte ze, andere hevige kindjes nabootsend, de glijbanen af. Op haar buik, hoofd naar beneden, als het maar snel ging.

Dolle pret natuurlijk.

Er was ook nog een ander watergebied, met een iets dieper zwembad, maar daar was ze geen held. De kindjes daar waren duidelijk ook allemaal ouder en na een paar keer heel voorzichtig naar beneden glijden, mama’s handje stevig vastklemmend, hielden we het daar voor bekeken. Uiteraard alweer met het nodige drama, want het fascineerde haar wel en ze wou er natuurlijk nog niet weg.

Ook coronagewijs deed dit park het zeer goed. We voelden ons overal veilig, het was er rustig, iedereen hield afstand (en rekening met mekaar) en droeg mondmaskers op drukke plaatsen. Logisch, want het is een echt familiepark en we hebben al gemerkt dat de richtlijnen in het algemeen beter worden nageleefd in parken waar voornamelijk gezinnen met (jonge) kinderen rondlopen. En zo werd Leolandia alvast één van de leukste dagen op deze trip. De hele Bingmanie was natuurlijk een pluspunt, maar ook het andere aanbod maakte dat we samen een erg fijne dag hadden (op de vele ‘ik-wil-hier-ni-weg’-dramaatjes na).

Tijdsbesteding: een dag met (kleine) kinderen
Kostprijs: variabele prijzen op basis van de verwachte drukte, reken op ca. 30 euro (>120cm) en kortingen voor o.a. kinderen (90-120cm) – gratis voor kinderen kleiner dan 90cm (update 07.2020)
Score: 8/10

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.