Nog een paar extra kilometers in de benen

Dag 3 in Disneyland samengevat in een aantal hoogtepunten:

We gingen eerst naar Disney California Adventure, dat redelijk rustig was en nog steeds supergezellig. Tower of Terror blijft toch één van de leukste attracties vind ik, al is die in Orlando absoluut de beste versie. Deze (en die van Parijs zijn exact hetzelfde) zijn geprogrammeerd om altijd dezelfde ‘valsequentie’ te hebben. Op de duur ken je de rit en weet je wat er gaat gebeuren. Die in Orlando heeft elke keer een ander programma en dus blijft het altijd een verrassing hoe de lift naar boven en beneden schiet. Maar dat is hier dus niet het geval. In de winkel konden we ons niet inhouden en kochten we twee badjassen van The Hollywood Hotel, het hotel waar deze behekste lift zich zogezegd in bevindt. We gaan sowieso altijd de beste badjassen hebben van iedereen als we nog eens naar de sauna gaan! :-)

Daarna gingen we op de foto met Anna en Elsa uit Frozen. We hadden FastPassen hiervoor dus het was amper 5 minuutjes wachten, wat absoluut niks is voor deze A-list prinsessen. In Disney World stond er altijd meer dan twee uur wachtrij. Nu zijn wij niet de grootste Frozen-fans, Robin heeft de film nog niet gezien, maar Elsa was toch erg enthousiast toen we over Belgische chocolade en bier begonnen. Het grappige is ook dat er zeker 4 kamers zijn met telkens 2 andere verklede prinsessen. Zo populair dat die zijn…

’s Middags wilden we per sé gaan eten bij de Pizza & Pasta Boardwalk, waar we heerlijke pasta’s hadden zien passeren de dag voordien. De ravioli gevuld met kaas en daarover pesto was zooooo lekker! Dat is een gerecht dat bijna wekelijks op onze tafel verschijnt thuis en dat we hier ook wel gemist hebben. Deze pesto zat eens niet vol room, maar was perfect zoals thuis. Daarbij ook nog gesneden tomaatjes met veeeeel look en zelfs pijnboompitten en wij waren in pasta heaven. We hebben hier trouwens gigantische hoeveelheden look gegeten dit jaar. Hopelijk stinken we niet te hard meer als we thuis zijn. Ze verkopen hier dan ook voorgesneden lookstukjes in olie in een potje. Daarvan kappen Amerikanen dus hele lepels over frieten, pasta’s enz. Wel gemakkelijk. Als iemand weet of en waar je dat bij ons ook kunt kopen, laat het ons weten!

Een ander specialleke in California Adventure is het reuzenrad. Sommige karretjes hangen niet aan een vast punt, maar aan een spoor, waardoor ze door de beweging van het rad op bepaalde momenten naar de andere kant rollen en dan blijven door ‘swingen’. We zijn al niet de grootste fans van reuzenraden (?) maar zo’n bewegend karretje was helemaal voos.

En dan deden we de ontdekking van de dag. Bij de nieuwe Cars-attractie is het standaard lang wachten, een half uur is echt weinig, meestal is de wachtrij een uur tot anderhalf uur. Wij gingen de single rider rij eens proberen. Gisteren zat er al iemand bij ons in het karretje die 10 minuten gewacht had bij de single riders. Omdat elk autootje 2 rijen van 3 personen heeft en de meeste mensen per 2 of per 4 zijn, worden de lege plekken dus heel snel opgevuld met single riders. Wij probeerden het en moesten nog geen 5 minuten wachten! Hoera! We zaten zelfs een keer in dezelfde auto, maar dan niet naast elkaar maar achter elkaar. De grote tip dus voor wie ooit in deze attractie gaat: ga in de single riders rij staan. Tijdens de rit praat je toch niet met elkaar en het gaat pakken sneller!

Daarna gingen we even naar Downtown Disney om wat te shoppen. Robin kocht de standaard Vinylmations, er kunnen er weer 4 bij op de kast. En ook de postkaarten met de knappe retro affiches van de attracties gingen mee om in een kadertje aan onze ‘Wall of Frame’ te belanden! We waren zo zwaar geladen dat we besloten om maar ineens even naar het hotel te wandelen om alles weg te brengen. Het lastige is dat ze in Disneyland niet meer in alle winkels een package pick-up systeem hebben. Normaal kan je in de meeste pretparken als je iets koopt, je tassen naar de uitgang laten sturen om ze daar gewoon op te pikken als je doorgaat. Disney doet dat niet meer ‘omdat er onderweg veel kapot gaat’. Lastig!

Wij dus naar het hotel, normaal een kwartiertje wandelen. Het werd een hele omweg van een paar mijl door Downtown Disney en het chicste hotel: The Grand Californian. Gemiddeld komen we hier aan zo’n 30000 stappen per dag of 22 kilometer. Dan voelen de voetjes die extra kilometers naar het hotel toch. Daar namen we maar ineens even rustig de tijd om onze valiezen eens te reorganiseren. Aankopen erin, boeken eruit, gewicht proberen in te schatten… Verschrikkelijk moeilijk na 7 weken reizen en extra kilo’s magneten en andere souvenirs.

Tegen de avond gingen we terug naar Disneyland om even Fantasyland in te gaan, als het daar weer iets rustiger wordt en veel kleinere kinderen al naar huis zijn. Alhoewel. Rustig is daar nooit het goede woord. Gewoon iets minder verschrikkelijk druk.

We wilden gaan eten bij Café Orleans, maar hadden niet gereserveerd en alles zat vol. Het rare is ook dat restaurants in Amerika vaak om 8 uur al sluiten, en ook hier in Disney. Dan maar alvast reserveren voor de volgende middag.

We sloten de dag af met de nieuwe parade: Paint The Night, een moderne versie van The Main Street Electrical Parade, die we vorig jaar nog zagen in Disney World. Paint The Night is een ontzettend knappe parade met duizenden lichtjes, flitsende led-schermen, hippe visuals en natuurlijk de wuivende altijd vrolijke Disneyfiguren. Hoe modern en chic het ook was, ik vond die authentieke Electrical Parade, met al die gekleurde simpele gloeilampen toch charmanter.

Stikkapot kwamen we terug aan in het hotel, zonder zin om nog een blog te schrijven, vandaar dat hij nu pas gepubliceerd wordt, met enige vertraging…

Advertentie

5 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.