“It’s Winnieeeeee!”

Om 6 uur opstaan, dat was dus een belachelijk idee. Half 9 was realistischer zodat we op het gemak naar het park konden wandelen. We hadden een ontbijtbuffet gereserveerd in het park bij de Plaza Inn. Het was zelfs een character dining, waarbij verschillende Disneyfiguren in het restaurant rondlopen en je kan dan met hen op de foto. Er wordt ook een foto van je gemaakt bij de inkom, die kan je in een mooi hoesje kopen voor 35 dollar, maar wij kregen hem door onze PhotoPass+ zo mee. In Animal Kingdom hadden we ook al eens zo’n character dining gedaan en met 4-5 Disneyfiguren op de foto gegaan, maar vandaag hebben we er maar liefst 12 gescoord! Minnie Mouse, Rafiki, Kapitein Haak, Knabbel en Babbel, Winnie de Pooh, Teigetje, Eeyore, een of andere muis uit Assepoester en een paar figuren die we maar vaag kennen… Ik blijf het toch wat raar en gênant vinden om met zo’n verkleed beest op de foto te gaan, maar iedereen vindt dat hier zo de max dat het enthousiasme toch aanstekelijk werkt. Je moest de hele zaal horen juichen, roepen en piepen toen Winnie De Pooh binnen kwam: “It’s Winnie The Pooh! Winnieeee!!” Jong, oud en Robin. Ongelofelijk! :-)

Daarna staken we het plein bij de ingang over naar California Adventure, het tweede park van het Disney Resort. Ongelofelijk hoe dicht ze bij elkaar liggen in vergelijking met Orlando. De eerste fotograaf die we aanspraken, nam ons even mee op schok langs allerlei leuke en fotogenieke plaatsen op het plein. Super dat ze zoiets doen. Hij kan ook gewoon één foto maken, maar zei: “Laten we die Photopass van jullie maar doen renderen.” Heerlijk toch die lieve professionaliteit die je echt overal voelt!

Ook vandaag maakten we weer duchtig gebruik van de FastPasses om wat drukte te vermijden. Al viel het hier vandaag beter mee dan gisteren in Disneyland zelf. Een verkoopster zei dat de scholen terug begonnen zijn, dus zal wel een beetje schelen.

Voor ons ontbijt waren we snel nog een FastPass gaan halen voor de nieuwe attractie in het nieuwe Cars Land. Het is absoluut beschamend maar ik heb die film nog nooit gezien dus voor mij was dat gebied gewoon erg knap. Robin herkende de hele film als je daar rondwandelde. Alles is gethematiseerd rond een dorpje langs Route 66 en dé attractie is Radiator Springs Racers, een rit waarin je in auto’s langs een aantal scènes uit de film rijdt, waarna je tegen een andere auto een race houdt. Dit alles in een gebied dat er erg Monument Valley-achtig uitziet, met rode rotsen enz. Het grappige is dat er langs de weg aan de attractie ook bordjes staan zoals in een echt nationaal park, maar dan vol woordgrapjes en allusies op echte parken en natuurschoon, bv. Cars Bad Caverns, als verwijzing naar Carlsbad Caverns National Park.

Een ander supermooi gebied vinden we Grizzly Peak, een ode aan de nationale parken die Californië rijk is. Grizzly Peak is een berg in de vorm van een berenkop. Op de muren van een winkel zijn er quotes te lezen van John Muir, een man die ons blijft achtervolgen, want hij heeft een grote rol gespeeld in de bescherming en oprichting van verschillende nationale parken die we de voorbije weken hebben bezocht. De leukste attractie is een wildwaterbaan, Grizzly River, waarin je toch de nodige verfrissing over je heen krijgt. Kletsnat waren we nu ook weer niet, maar een natte broek brengt toch een paar uur aangename verkoeling in deze Californische zon.

Soaring is een attractie die we kennen uit Orlando. Even een korte uitleg: je zit op een van de drie rijen stoeltjes die boven elkaar omhoog worden gehesen voor een gigantisch groot scherm waar beelden van Californië op worden geprojecteerd. Daardoor lijkt het alsof je boven de bergen, de zee en de appelsienboomgaarden vliegt. Er wordt een appelsiengeur gesprayd om de ervaring nog echter te maken. Nog nooit zaten we echter op de bovenste rij. Met de eerste FastPass kregen we plaatsen onderaan aan de zijkant. We vroegen nog of we op de eerste rij mochten maar dan moesten we een kwartier wachten op de volgende rit. Dan maar met de volgende FastPass nog eens proberen. En het kwam uit: de man aan de attractie herkende ons nog en was blij dat hij ons op de eerste rij kon zetten. Ook al zei hij dat het niet veel uitmaakte, vonden wij het toch een groot verschil of je onderaan zit en een deel van het scherm ziet of bovenaan. Dan zit je er toch veel meer in. Dit blijft wel een leuke attractie.

We namen een rustpauze deze middag door te gaan kijken naar de musical Aladdin. Deze verkorte versie van zo’n 45 minuten is enorm populair, we waren een kwartier voor de show begon ter plaatse en de hele parterre én het eerste balkon van het grote theater zaten al helemaal vol. Maar vooraan op het tweede balkon hadden we nog perfecte plaatsen. Het was een leuke versie van het verhaal, met uiteraard alweer de glansrol voor de geest.

Vanavond brachten we grotendeels door in Paradise Pier, een supergezellig gebied dat de sfeer van een boardwalk uitstraalt, met een reuzenrad en witte achtbaan zoals die op de typisch Amerikaanse pieren ook wel eens te vinden zijn. Toen we stonden te wachten in de rij voor de achtbaan, California Screamin’, merkten we dat we vlak voor een beroemdheid moesten staan, want verschillende mensen rond ons vroegen een foto aan het meisje met de pet dat achter ons stond. Wij kenden ze niet, maar durfden ook niet vragen: “Hey, wie ben jij?” Uiteindelijk zijn we van andere mensen (en Wikipedia) toch te weten gekomen dat het Miranda Cosgrove was, een bekende tienerster, actrice en zangeres die voor haar rol in de jeugdserie iCarly 180.000 dollar per aflevering verdiende. Toch spectaculair!

Deze mooie dag afsluiten deden we met World of Color, de watershow van California Adventure. Hierin wordt een ode gebracht aan Walt Disney himself met beelden die geprojecteerd worden op watergordijnen. Spectaculaire waterfonteinen in alle kleuren van de regenboog, gecombineerd met vuur en muziek maken de show helemaal compleet. En het was waan-zinnig! We hadden wel supergoede plaatsen. Omdat het zo rustig was, maakten de kleuren van je FastPass niet uit en mocht je gewoon in het midden gaan staan. We werden wel redelijk nat van al het gespets maar dat is zeker niet erg in dit weertje. Voor mij was dit veruit de beste Disney-avondshow die ik al heb gezien. Vergeet Fantasmic (ik heb trouwens nooit gesnapt wat iedereen daar zo geweldig aan vindt) maar ga naar World of Color kijken. Het toegevoegde Star Wars stuk alleen al doet uw mond openvallen. Zoveel spektakel!

We waren fameus onder de indruk en besloten dat California Adventure een toppark is. Volgens Robin heeft het toch een serieuze update gekregen sinds hij hier 4 jaar geleden was. Alles is zeker ook opgeknapt voor dit 60-jarig jubileumjaar. Cars Land is natuurlijk een prachtige toevoeging maar ook de andere straten en pleintjes zijn supergezellig en tot in de details in orde. En als het donker wordt en er overal lichtjes branden, wordt het er nog gezelliger. En je moet hier niet over de koppen lopen zoals aan de overkant. Nee, geef mij toch maar deze kant van het Disney Resort. Morgen nog meer van dit alles!

Advertentie

9 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Tinne De Cock schreef:

  Liefste Karlien en Robin
  Hoe is het daar en met de pretparken heel leuk zeker. En aan de foto’s te zien is het daar zeker leuk, en geniet er van van van die leuke dingen. Het zijn heel leuke foto’s en de blog zeker ook geniet ervan van tinne

 2. glenneke schreef:

  Aaaah DCA… Wat een topper! Na DisneySea zelfs mijn favo Disney-themapark ever. Prachtig park, prachtige tekst, prachtige beelden (die foto’s van World of Color zijn awesome!) die me helemaal doen wegdromen. Jammer dat die celeb in de wachtrij niet Kelly Clarkson of Taylor Swift was overigens…

  1. robinenkarlien schreef:

   Stel u voor… Die twee achtervolgen ons al de ganse reis! :)

 3. Ilse Helsen schreef:

  Ik krijg hier niet genoeg van, mannekes! PRACHTIGE FOTO’S! En toch leuk dat ik eens iets kende waarvan jullie nog niets wisten : mijn kleine Dieuwke is zot van iCarly! Believe me … ze komt m’n strot soms uit. Maar wel knap wat die al allemaal gepresteerd heeft. Kind/tienersterren in Amerika, laat de dollars maar rinkelen. Nog 2 dagen? Nog 1? Heeeeeeeelp! Have fun!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.