The happiest place on earth

Disneyland! De eerste. De originele. Exact 60 jaar geleden verwezenlijkte Walt Disney hier zijn droom met zijn eerste Disney-pretpark dat ‘the happiest place on earth’ zou worden, met de hoop dat iedereen hier veel plezier zou beleven. Er zijn veel meningen over welk Amerikaans Disney Resort nu het beste is: het originele in Anaheim, Californië of het grootste in Orlando, Florida. Wij gingen niet vergelijken en gewoon genieten.

En wat is het hier weer genieten. Al meteen supervriendelijk personeel, zowel bij de ingang als bij de winkel waar we onze Photopass kochten. Voor 100 dollar kunnen we nu weer 4 dagen lang alle foto’s van de attracties laten opslaan, foto’s nemen met Disneyfiguren, en elke fotograaf aanspreken voor een mooi plaatje van ons tweeën. Misschien wel wat geld (hoewel, we doen er alles aan om zoveel mogelijk foto’s te laten nemen van ons en dat 4 dagen lang) maar wij vinden het wel leuk om achteraf zoveel kiekjes te hebben.

Met de eerste fotograaf die foto’s van ons nam voor het kasteel (wat een schattig minikasteeltje!) hadden we een hele babbel.  Het was duidelijk dat hij ook een grote liefde had voor Disney en hij was superenthousiast over alle nieuwe aankondigingen die vorige week zijn gedaan op de Disneybeurs. Hij keek vooral uit naar het nieuwe themagebied rond Star Wars. Het is zelfs ontroerend om een medewerker met zoveel liefde voor zijn werkgever en alles errond te horen praten.

Het enige wat we hier missen zijn de Magic Bands en het FastPass+ systeem. We benutten het FastPass systeem wel ten volle, en we hebben er zo’n 10 gebruikt vandaag (eentje zomaar gekregen van mensen die hem niet gingen gebruiken), maar het is veel vermoeiender voor de voetjes om eerst naar een attractie te wandelen, een FastPass te nemen, iets anders te gaan doen en op je latere tijdstip weer terug te komen. Maar in ieder geval hebben we nergens lang moeten wachten, ondanks de massale drukte.

Die drukte hier toch. Dat is het enige waar ik hier soms echt lastig van word. Het park is kleiner dan in Orlando, maar hier komen misschien wel evenveel mensen. Iedereen zit dus meer opeengepakt op smallere paden. Tijdens parades, shows of tijdens het vuurwerk is het helemaal dramatisch hoeveel volk er dan opeengepakt staat op een kleine oppervlakte. Gelukkig wordt alles ongelofelijk efficiënt gecoördineerd en in goede banen geleid door het personeel.

Nog iets wat zeker het vermelden waard is, is het lekkere eten. Zo anders dan in andere pretparken! Vanmiddag aten we een vlees-, kip- en een groentensaté, met heerlijke sausjes. Daarna ik een maïskolf in een citroen-chilisausje, en Robin een chimichanga (soort van burrito met gefrituurd korstje). Als avondeten aten we meatloaf met puree en groentjes. Lekker, gewoon, en nog redelijk gezond eten! Hoera voor Disney! (Toch hier en in Orlando, want in Parijs lekker eten is toch moeilijker).

Ik ga verder niet alle attracties beschrijven maar van deze Space Mountain was ik toch stevig onder de indruk. Geen overkop of lancering zoals in Parijs, maar een nogal rustig ritje door een hal vol ‘sterren’ alsof je echt door de ruimte vliegt, dit alles op perfect getimede spacey muziek. Ik vond dit de beste Space Mountain van de drie die ik al gedaan heb…. Ook Indiana Jones was een leuke rit, veel leuker dan de enge Dinosaur in Animal Kingdom.

Vanavond pikten we nog het spectaculaire vuurwerk mee, dat nog steeds elke avond wordt gehouden omdat Walt het zo wilde. Dat het vuurwerk als een soort van nachtkusje de mensen naar huis stuurt. En dat de mensen dan met een goede herinnering terugdenken aan die mooie nachtkus. Melig maar dat werkt dus bij mij he. Of ik ben moe, dat kan ook :-)

Morgen gaan we naar het andere park, California Adventure, en we mogen om 7 uur morgenvroeg al terug binnen met onze tickets. Nu is het na 1 uur, we hebben ruim 30.000 stappen gewandeld of 18,5 kilometer. De wekker staat om 6 uur. We zullen zien of we er morgen uitgeraken. Mijn voeten zijn in ieder geval blij met de paar uur rust. Slaapwel!

Advertentie

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Frank schreef:

  Indiana Jones beter dan Dinosaur?!? Ik ben er zeker van dat Robin niet die mening deelt!

  Trouwens in Adventureland (in de buurt van Tiki Tiki) een Pineapple float scoren. Zo lekker. :)

  1. robinenkarlien schreef:

   Ik ben mijn mening aan het herzien, Frank. Nu heb ik ze allebei op een jaar kunnen doen en Indy is toch wel veel knapper afgewerkt. Al is die wilde rit van Dinosaur natuurlijk geweldig :)

 2. Ilse Helsen schreef:

  Zoooooooo fijn om te lezen! Love Disney! En weer helemaal ‘anders’ dan Disneyland Parijs, niet? Afstanden zullen wel een pak groter zijn om te wandelen of valt dat nu toch nog mee? Hoeveel dagen zou je ‘realistisch’ gezien nodig hebben om dit park te doen? Denk nog niet aan je vertrek maar geniet van alles! Kus voor Mickey and friends X

  1. robinenkarlien schreef:

   Wij zetten nu minstens 30.000 stappen per dag of zo’n 22 kilometer per dag. De afstanden vallen hier goed mee want het hele resort is niet zo groot, maar daardoor voelt het wel altijd drukker aan terwijl de wachttijden niet echt buiten proportie zijn. Ik vind vier dagen ideaal. Op drie dagen moet het ook wel lukken, maar misschien is vijf dagen zelfs nog beter als je al eens graag lekker eet in een tableservice restaurant of een ruim ontbijt wil boeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.