Ons Amerikaans tv-debuut

Op maandag spelen er geen musicals in New York maar we hadden online wel gratis tickets kunnen bemachtigen voor The Late Show with Steven Colbert, een bekende laatavond talkshow in de US.

Maar eerst gingen we naar de Converse winkel en kochten we elk twee paar Allstars. Daarna maakten we nog een wandeling door Greenwich Village en passeerden we de bekende huizen uit Friends en Sex and the City. We geraakten aan de praat met een inwoner uit de wijk die vertelde dat hij af en toe wel bekende personen zag op straat (Sarah Jessica Parker woonde om de hoek en had zes huizen in de wijk), dat men gemiddeld 1500-1800 dollar huur per maand betaalt voor een kleine studio, dat er alleen rijke mensen kunnen wonen en dat hij gelukkig een rent-controlled apartment heeft waarbij de huur niet kan stijgen. Je betaalt er een prijs voor om te wonen in New York, letterlijk.

The Late Show with Steven Colbert wordt opgenomen in een oud theater (ter vervanging van The Late Show with David Letterman) en we vonden het super dat we op voorhand via internet aan tickets waren geraakt. Ik was helemaal enthousiast toen ik hoorde dat Ruth Wilson, de hoofdrolspeelster uit een Amerikaanse serie The Affair, een van de gasten was. Het was een leuk interview over haar nieuwe horrorfilm, uiteraard passend in een uitzending op Halloween. Er kwamen ook drie mannen vertellen over hun tv-serie over geesten. Een derde gast speelde een rol in een Kerstfilm ‘Almost Christmas’. Uiteraard ging de opening monologue van Colbert over de verkiezingen en de e-mails van Clinton. Thuis hebben we ook al wel tv-opnames meegemaakt maar in Amerika vonden we dat toch nog spectaculairder. En we zijn zelfs even in beeld geweest!

Ik heel even in een flits, maar Robin maakte duidelijk – dansend op de muziek – zijn debuut op de Amerikaanse tv.

Na de opnames liepen we recht op Ellen’s Stardust Diner, een restaurant waar musicalacteurs die geen werk in een show hebben, opdienen en ondertussen musicalnummers zingen. Verschrikkelijk vond ik het: van rustig eten was geen sprake, de mensen dansten en zongen rond de tafels, kweelden nummers uit Les Misérables en iedereen rondom ons joelde en applaudisseerde luid mee. Ik was blij dat we terug buiten stonden.

Rustig eten moet je daar niet verwachten.

Nu moest je die avond zeker geen rust verwachten in New York, want het was Halloween. We gingen even kijken bij de parade maar er was geen doorkomen aan. Van in de verte zagen we wagens met vreemde figuren op en verklede mensen voorbij wandelen maar we hielden het er snel voor bekeken en zochten ons een weg uit de mensenmassa, richting Empire State Building.

Het is handig dat dat gebouw tot laat open is, dus konden we nog in het donker naar boven. Je kreeg een spectaculair zicht op de stad, kon het Chrysler Building en het nieuwe One World Trade Center goed zien en je zag Broadway schuin door alle straten snijden. Ook dat is een absolute aanrader om op het Empire State Building te gaan als het al donker is.

Het geeft een bezoek aan dat iconische gebouw toch nog meer magie!

Advertentie

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Roelovich schreef:

    Halloween in de US vieren, het moet toch een hele ervaring zijn, zelfs al zie je de ‘stoet’ niet echt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.