Back to London!

Herfstvakantie! Wie ons een beetje kent, weet wat dat betekent: London baby! Drie dagen kuieren in een van onze favoriete steden, shoppen en vooral musicals gaan zien natuurlijk…

Dit jaar was er ook een speciaal extraatje, want Patricia had ook een uitstapje met Margit naar Londen gepland en stiekem hadden we geregeld dat we samen naar Matilda gingen zien als verrassing voor Margit. Wij hadden die show uiteraard al meermaals gezien, maar het is momenteel gewoon de beste show die ergens ter wereld te zien is, dus hadden we maanden op voorhand ticketjes geboekt op de eerste rij! Top!

Eerst gingen we nog shoppen in de Primark… Toen we uren later weer buiten stonden, hadden we allebei beslist: dat doen we nooit meer. Die drukte, die rommel, bah. Maar goed, onze drie kartonnen zakken waren toch goed gevuld, met een bijzondere vermelding voor de jaren ’80 trui met roze, grijze en paarse geometrische patronen (kan je er u iets bij voorstellen?) die Robin uit de rekken haalde en die ik niet uit zijn hoofd gepraat kreeg.

En dan was het al tijd om Patricia en Margit te gaan zoeken. Ik had het idee om af te spreken in de M&M store, centraal gelegen en herkenbaar dacht ik, maar dat was toch niet het beste plan. Ik had niet helemaal onthouden dat die winkel uit 4 verdiepingen bestaat en zowat de helft van de wereldbevolking liep er rond. Het duurde dus ook even vooraleer we mekaar gevonden hadden. We zijn dan samen een gigantische pizza gaan eten in een lokaal restaurantje dat alleen maar goeie kritieken kreeg op Trip Advisor. Heerlijk. Ja, en over Matilda kunnen we kort zijn: gewoon gaan zien!

De volgende dag zijn we ’s ochtends gaan wandelen in Portobello Road, de straat die beroemd werd door de film ‘Notting Hill’ en waar je het ene leuke antiekwinkeltje naast het andere kan binnenwandelen. Ik kocht er drie kleedjes die een paar winkels verder wel 3 pond per kleedje goedkoper waren (doeme toch), maar ja… Onze lunch bestond uit een Starbucks en 2 cupcakes van The Hummingbird Bakery.

’s Middags gingen we kijken naar The Scottsboro Boys, een waargebeurd verhaal over de aanleiding van de opstand van de zwarten in Amerika toen een vrouw werd verboden om vooraan in de bus te blijven zitten. Niet slecht, maar ook geen topper… ’s Avonds hadden we kaarten voor een try-out van Made In Dagenham, een gloednieuwe musical met muziek van David Arnold. Die musical bleek superleuk en swingend te zijn. Vooral van het eerste deel waren we allebei erg onder de indruk. Het tweede deel was wat minder vrolijk, maar toch was dit een erg leuke show!

Op onze laatste dag vonden we een reisboekenwinkel. Jaja, een boekenwinkel met alleen maar reisboeken. Je kan het u voorstellen dat we daar de eerste uren niet meer buiten geraakten… Snel de trappen af naar de Amerika-sectie (ja, de winkel had 3 verdiepingen!), en daar wilden we gewoon alles! We beperkten ons tot een boek of 3, waaronder ook een Lonely Planet over The World! Een boek over de hele wereld met informatie over elk land. Zalig!

We hadden ook ontdekt dat er een Five Guys was in Londen (onze favoriete hamburgerketen) en die konden we dus niet overslaan. We bestelden weer onze custom-made burger, die je dus helemaal zelf kan samenstellen en die ter plaatse een voor een persoonlijk voor jou wordt gemaakt. Daarbij pikante cajun fries en het was groot feest!

Onze reis afsluiten deden we met het theaterstuk over het bekende jeugdboek ‘The Curious Incident of the Dog in the Night-time’. Het theaterstuk van het National Theatre kreeg niets dan lovende recensies en dat hebben we gemerkt. Het boek was al goed, maar dat toneelstuk! Fan-tas-tisch!! Helemaal onder de indruk kwamen we buiten. Fijn toch dat het NT zo’n stukken maakt die iedereen kan raken en die niet alleen moeilijk moeten zijn omdat het gesubsidieerd theater is.

Het enige spijtige aan dit tripje is dat het weer ontzettend druk was in Londen. Het wordt precies elk jaar erger en erger… Maar goed, het is en blijft toch altijd een leuke stad om een paar dagen in rond te dolen van theater naar theater…

Advertentie

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.