The magic ends…

De laatste dag in the Magic Kingdom. Een mens zou er triestig van worden. Dus wilden we alles uit deze laatste dag halen en waren we al vroeg uit de veren.

FastPassen gereserveerd en hopla, het park in! De attractie waar ik nog het meest naar uitkeek, was The Hall of the Presidents. Daar hadden we op onze eerste dag de tijd niet voor gehad, maar ik had er al veel over gehoord. Je krijgt eerst een film te zien over de geschiedenis van Amerika, waar af en toe wat ‘poppen’ die Lincoln, Washington en Franklin uitbeelden, vertellen over cruciale gebeurtenissen. Dan worden alle 43 presidenten, als animatronics, op een plechtige manier voorgesteld. Zalig!

Het was een drukke dag in het park, en alle FastPassen voor de grootste attracties waren al snel weg, dus besloten we om een FastPass te nemen voor de attractie waarin je Belle kan ontmoeten. Die is nieuw en heel populair, dus konden we zo – toch met een beetje schaamrood – de 70 minuten lange rij met kindjes voorsteken. Per groep werd je binnengelaten en alle kindjes kregen een rolletje uit het verhaal van Belle en het Beest. Toen Belle dan binnenkwam, mocht iedereen zijn rolletje spelen en werd er een foto met Belle gemaakt. Wij hadden geen rolletje, dus ook geen foto. Dju toch. Maar goed dus, dat we geen 70 minuten hadden aangeschoven…

’s Avonds hadden we gereserveerd bij de Liberty Tree Tavern, een bekend restaurant in the Magic Kingdom. Ze serveren een vast menu, helemaal in Thanksgiving stijl. De plateaus met eten worden gewoon op tafel gezet en alsof je aan een familiediner zit, schep je gewoon op je bord wat je wil. Eerst kregen we een heerlijke Declaration Salad, een slaatje met een lekkere dressing. Dan was het tijd voor de Patriot’s Platter: stukjes gebraad, kalkoen en varkensvlees, met kalkoen-gravy, puree, zoete aardappelen, boontjes en mac & cheese. Ge-wel-dig. Dan was er nog appeltaart met een saus van veenbessen en een hele pot vanille-ijs daarover, maar daarvan hebben we toch maar de helft laten staan.

De vrouw aan de balie, Elaine, ging binnenkort op reis naar België, dus we hadden er meteen een hele babbel mee. Ze vroegen bij je aanmelding ook vanwaar je kwam, want als je werd afgeroepen als je tafel klaar was, riepen ze een oud rijmpje à la: Hear hear…. here comes the Peeters family, from Belgium! En dan gaven alle mensen die nog zaten te wachten applaus. Bizar…

Maar Elaine kwam, toen we zaten te eten, plots langs bij onze tafel met 2 papiertjes. FastPassen voor 2 attracties voor 2 personen! Ze geven die speciale pasjes vaak ter compensatie als er iets is fout gelopen, voor het geval je dag ‘less than magical’ was en je toch zeker niet met een slecht gevoel naar huis gaat (echt fantastisch hoeveel moeite ze hier doen voor hun ‘klanten’). Maar we vermoeden dat we zo gewoon kregen omdat ze ons tof vond en binnenkort naar België komt…

Zo konden we onze avond wel nog afsluiten met een ritje in Space Mountain én in Splash Mountain, de twee toppers van het park op een klein uurtje tijd! En zo werd het de perfecte afsluiter van een heerlijke reis!

Ik moet zeggen dat ik nogal kritisch stond tegenover drie weken Orlando, waarvan toch 2 weken Disney, maar Disney World is geweldig. Het zal al wel duidelijk zijn uit de vorige blogberichten, maar je wordt er zo in de watten gelegd dat dit geen pretpark meer is, maar een hele totaalervaring van alles wat onder entertainment en ontspanning valt. Je moet wat tegen de drukte, de warmte en de vochtigheid kunnen in de zomer. Maar moest je toch nog twijfelen over een verblijf in Disney World: gewoon boeken en gaan! Ik ben al benieuwd wanneer wij terug gaan ;-)

Advertentie

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.