Verpozen op de Königssee

Vanmorgen stonden we om 07:00 op om zoveel mogelijk aan onze dag te hebben. We gingen namelijk naar de Königssee, de meest populaire attractie van de regio en de wachtrijen bij de kassa’s worden al snel erg lang. Zelfs toen wij er rond 9:30 waren, stond er al een redelijke rij. Dat het er erg toeristisch is, merk je aan de lange straat vol souvenirshops, restaurants en pannenkoeken- en ijskraampjes. Na een kleine misrekening van de vrouw aan de kassa (ze had twee volwassenen en een hond geteld, benieuwd op welk ras ons Ellis dan wel mag lijken), konden we op de boot stappen.

Het ongetwijfeld spannendste moment van de reis moesten we toen beleefd hebben.

Het tochtje over het meer is prachtig, met aan beide kanten hoge beboste rotswanden. Ellis lag weer heerlijk te slapen in de draagzak, maar werd toch even wakker en dus: cranky! Altijd fantastisch als een baby begint te wenen in een kleine ruimte waaruit niemand weg kan. Gelukkig krijste ze niet door en werd ze wel weer stil. Maar toen werd de boot plots stilgelegd. De toerbegeleider ging met een trompet in de deuropening staan en blies langzaam een plechtig deuntje. Iedereen was muisstil want na elk kort stukje hoorde je de echo’s op de bergen alsof een heel orkest zachtjes meespeelde. Magisch! Wij waren vooral aan het denken: niet wenen nu! Niet wenen nu!!! Maar onze dochter was voorbeeldig, ze sliep rustig verder en wij slaakten een zucht van opluchting toen de boot weer begon verder te varen. Oef!

De verste stop op het meer is Salet. Hier kan je een korte wandeling van 10 minuutjes maken naar Obersee, samen met honderden andere toeristen. Het was dus even drummen en vaak wachten voor de perfecte selfieplek bij het meer. Zeker als er Aziatische meisjes ontelbare sexy poses op een rots zitten aan te nemen voor hun Instagramprofielen… Maar gelijk hebben ze, want het hele gebied rond de Königssee is prachtig! Elk plaatsje is omringd door bergen, water en bos. Een absoluut idyllische plaats (als je het vele volk even weg denkt).

We maakten nog een tussenstop bij St. Bartolomew, waar een klein schattig kerkje de blikvanger is vanop het meer. Het was er vooral heerlijk om af te koelen, want Ellis mag dan wel heerlijk slapen in de draagzak de hele tijd, ze heeft het er bij temperaturen van tegen de 30 graden ook heel erg warm in. Ideaal dus om even te bekomen en ineens nog een grote portie pap te geven. Hydrateren!

De Königssee is een absolute aanrader als daguitstap. Zeker ook met oudere kindjes kan je er prachtig wandelen, picknicken en zwemmen.

Terug thuis genoten we nog van een slaatje op ons terras. Deze Airbnb is trouwens echt geweldig. Er is wel geen keuken, maar het terras met zicht op de bergen is fantastisch! Het is dat we eigenlijk op doorreis zijn naar Slovenië, want anders hadden we hier gerust nog een weekje kunnen blijven!

Advertentie

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Roelovich schreef:

  Wat een prachtige foto’s!

 2. Patat schreef:

  Mooie natuur en niet eens zo ver van huis. Toegevoegd aan onze oneindige to-do lijst!

  1. Robin Peeters schreef:

   Absoluut! Zeker de moeite!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.