De Vintgarkloof: graag parkeren op P3

De Vintgarkloof staat in alle reisgidsen als ‘spectaculair’ en ‘zeker te bezichtingen’!

Misschien waren onze verwachtingen dus iets te hoog voor vandaag…

Toen we tegen 11:30 (ons tempo ligt echt trager nu) aankwamen bij de (gratis) parkeerplaats 3 werd al snel duidelijk dat we daar niet alleen waren. Aan de vele auto’s te zien, was er al een massa volk op het 1,6 km lange wandelpad dat door de kloof gaat.

Eerst moesten we nog tickets kopen, want ze hebben duidelijk door in Slovenië dat hun toerisme in de lift zit! 5 euro per persoon is natuurlijk nog te doen, maar we moesten ook 80 cent voor Ellis betalen. Natuurlijk is dat niet veel, maar uit principe vind ik dat echt belachelijk voor een baby die toch de hele tijd slaapt en van die kloof sowieso amper iets ziet of snapt. Robin vraagt nog of we korting krijgen met onze lerarenkaart, maar het enige wat die vrouw twee keer zegt is: “Why? It’s 10 euro 80 cents.” Ik zeg dat het de eerste keer is dat we moeten betalen voor een baby’tje en de geit antwoordt onbeleefd dat het de eerste keer is dat zij hoort dat leerkrachten ergens korting krijgen. Waarop ik: “Het is ook de eerste keer in Slovenië dat we zo onvriendelijk worden behandeld.” Waarop zij nog iets terug brabbelt dat ik niet begrepen heb. Enfin, het was geen beste begin van de wandeling. Ik was echt woedend!

Zo’n onbeleefde trut!

Daar komt dan nog bij dat we – eens we vertrokken waren – amper vooruit konden op het pad omdat er massaal veel mensen op wandelden. Het was er soms heel smal, maar bijna niemand wachtte om ons door te laten. Wij waren altijd diegenen die de anderen doorlieten. En dan nog kregen we amper een ‘thank you’. We zijn anders gewend van op onze wandelingen door Amerika. Het zal wel aan het volk liggen, of aan het feit dat dit een makkelijke, toeristische wandeling is die iedereen aankan.

Zoals ik al schreef, was de kloof wel mooi, maar nu niet zo spectaculair als overal beschreven werd. Pas als we wat verder waren en de wanden wat hoger werden, werd het wel indrukwekkend.

Ellis had intussen al 4 uren niet meer gegeten, want ze zat weer in de draagzak bij Robin en dan slaapt ze altijd supergoed. Dus stopten we toch even op wat rotsen bij de rivier om haar eten te geven. Ze heeft al op minder mooie plekken pap gedronken moeten we zeggen! Niet veel later waren we bij het eindpunt van de wandeling en na een toiletbezoek en het aanschaffen van een magneet en postkaart (voor Ellis gaan we een postkaartenverzameling beginnen van alle plekken waar ze al geweest is) konden we langs dezelfde weg terug gaan. Intussen was het een pak rustiger geworden, dus we zullen wel gewoon op het slechtste moment van de dag aangekomen zijn. Dat was ook duidelijk aan de lege parking en onze auto die echt helemaal achteraan in de laatste rij (nog bijna alleen) stond.

Wederom een tip: kom of in de ochtend of in de (late) namiddag om de massa enigszins te vermijden.

Het was nog maar 15:00, dus reden we door naar Kransjka Gora, een dorpje dat in de winter vooral skigebied is, maar nu gingen we vooral voor de rodelbaan. Er begint ook een spectaculaire bergpas, maar die is voor een van de volgende dagen.

Robin ging eerst, terwijl ik Ellis eten gaf en dan wisselden we. Op het gezellige terras was het heerlijk zitten in de schaduw en met een koel windje, dus beslisten we om daar ineens een hapje te eten. Mijn slaatje met kip was superlekker! Robin zijn schnitzel besloeg zowat zijn hele bord, de frieten lagen er zelfs onder! Ellis was in haar nopjes vrolijk aan het kijken naar de diertjes die aan de Maxi-Cosi bengelden en wij konden zowaar rustig eten! Niet te vroeg victorie kraaien, maar het gaat nog te doen zijn, met een baby op restaurant gaan!

De rodelbaan was trouwens alweer een Braso-type, een van de mindere die we al deden. Het uitzicht was hier net iets minder spectaculair.

Omdat we al gegeten hadden toen we thuiskwamen, moesten we alleen Ellis nog eten geven en in bed leggen en hadden wij nog eens een rustig avondje in ons gezellig huisje hier in Slovenië!

Advertentie

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Patat schreef:

    OMG! Die drukte! Dat is erg veel volk voor zo’n wandeling!

    1. Robin Peeters schreef:

      Te veel. Het doet echt stevig afbreuk aan de ervaring.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.