Harry Potter Madness

We hebben het dan toch gedaan: we zijn net in een wachtrij gaan staan van 2u. ‘120 minuten’ staat buiten op het bord. Daar doen we het voor, want vanmorgen stond er ‘240 minuten’ om 9u! Het park was amper een uur open! De reden van deze madness is ‘Harry Potter and the escape from Gringotts’, een gloednieuwe achtbaan/attractie in Universal Studios. Ze is amper 2 weken open en dan krijg je natuurlijk zo’n dingen. Maar dan kan ik ondertussen al wat bloggen.

Onze verwachtingen zijn wel hooggespannen, want vanmorgen gingen we naar het andere Harry Potter gebied in Islands of adventure, het 2e park van Universal, dat hiernaast ligt, en toen we er binnenliepen, vielen onze monden open! Zo indrukwekkend! Zeker als Hogwarts, het kasteel dan nog eens opdoemt!

We schoven zo’n 45 min aan voor ‘Harry Potter and the forbidden journey’, een attractie in het kasteel. Eerst wandel je daar helemaal door en je waant je echt in de wereld van Harry Potter: heel knap gemaakt! De attractie die volgt is ontzettend indrukwekkend, nooit gezien eigenlijk, ik wil niks verklappen voor wie er ooit nog naartoe gaat, maar het is de beste attractie ooit! :-)

Ondertussen zijn we terug op het hotel en probeer ik toch nog kort mijn verslag af te maken…

De 2u wachten bleken uiteindelijk maar 1u20 te zijn! Maar ook deze Harry Potter attractie bleek het wachten waard. Een heel nieuw ritsysteem, ondertussen overal 3D-projecties, achtbaan meets 3D-show dus! We zijn alleen benieuwd hoe de wachttijd de komende maanden gaat evolueren…

We namen in de vroege namiddag ook de Hogwarts-Express van het ene park naar het andere, toen het begon te onweren en zo goed als alles dichtging door de storm. Echt raar, die onweders hier: het blijft bloedheet, het water valt met bakken uit de lucht, het klettert niet normaal en daar loopt iedereen in zijn flipflops door, met een poncho op je toch niet helemaal doorweekt te maken, soms door plassen van centimeters diep. Best gezellig eigenlijk vinden wij dan :-) In de Studios waren nog meer dingen open, dus wij de trein op. Ook deze attractie is gloednieuw en verbindt dus beide Universal-parken met dé Harry Potter stoomtrein. Ook dit ritje is ontzettend goed gemaakt. Je zit gewoon de hele tijd te glimlachen om alle details en hoe goed ze dit hebben uitgewerkt.

Net hetzelfde bij het gloednieuwe gebied Diagon Alley in Universal Studios. Deze winkelstraat uit de boeken waar de tovenaarsleerlingen elk jaar hun boeken, gewaden en toverstaffen kopen, is natuurlijk een uitgelezen kans voor een pretpark om de omzet te vergroten. En wees maar zeker dat dat werkt: alle kinderen lopen met een toverstaf rond (waarmee ze zelfs hier en daar in het decor lichtjes uit en aan kunnen toveren), volwassenen lopen met Gryffindor-sjaals rond, tieners in tovenaarsgewaden, iedereen drinkt er ‘butterbeer’ (lekker!), koopt betoverde snoepjes of fopspullen in de winkel van Fred en George. Kassa kassa.

Maar het is vooral weer ongelofelijk met hoeveel detail dit hele gebied van een paar straten gebouwd is. Waanzinnig gewoon! Je bent ook hier, nog meer zelfs, in de wereld van Harry Potter.

Deze gigantische uitbreiding maakt van Universal misschien wel de place-to-be op pretparkgebied op dit moment. Dit moet je gewoon gezien hebben. Nadeel is wel dat het hier zo verschrikkelijk druk was vandaag!

We zijn wel blij dat we vandaag alle Harry Potter dingen al gedaan of gezien hebben, dan kunnen we morgen rustig de rest doen (daar is een pak minder volk meestal) en hoeven we niet meer met de grote drukte mee…

Advertentie

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ilse Helsen schreef:

  Durf het bijna niet vertellen maar ik ben geen Potter-fan maar dit lijkt me wel super madness … zo mooi gemaakt, seg. Je moet me toch in september maar eens haarfijn uitleggen hoe die spectaculaire attractie verliep, hoor. Jullie leven daar in een sprookje … ik ben echt helemaal pokkejaloers. En Robin z’n baardje begint flink te groeien :) Nice!!!

 2. Glenn Van Hoeydonck schreef:

  Ongelooflijk dat de wachttijd voor dé wereldnieuwigheid van 2014 ‘slechts’ 1h20 is. Maar des te beter voor jullie natuurlijk :-). Diagon Alley ziet er op de foto’s echt super uit. Geniet ervan, net zoals ik met volle teugen van de reports geniet. Laat de rest maar komen!

  1. robinenkarlien schreef:

   Inderdaad, als je het zo bekijkt, dan moeten we echt niet klagen :) Diagon Alley is ook beter uitgewerkt dan Hogsmead al is de signature ride daar wel beter. Waarmee we natuurlijk niet willen zeggen dat Gringotts maar niks is, verre van, maar minder grensverleggend dan The Forbidden Journey.

 3. Chantal schreef:

  Jullie moeten vast ook eens naar die studio’s bij Londen gaan, waar die HP films grotendeels zijn opgenomen. Daar zie overigens de échte requisieten staan. En daar loopt ook iedereen met Gryffindorsjaaltjes en Hufflepuff-hoedjes rond :-)
  Leuke blog, keep it comin’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.