Lotsa Lego

Ik was nog vergeten te vertellen dat we gisteren weer 3 alligators in het wild hebben gezien! Het gebied rond Kennedy Space Center is blijkbaar perfect om alligators te spotten, want ze worden er vaak gezien, dobberend in de riviertjes en moerassen die naast de kant van de weg liggen. En inderdaad, daar lagen ze!

Vandaag geen wilde dieren, maar wel veeeeeel Lego! Zo’n 30 miljoen blokjes om precies te zijn. We waren dus in Legoland, een nieuw attractiepark hier in de buurt van Orlando, dat nog maar een paar jaar open is. Op zich is het park te duur voor wat je krijgt, maar ja, de prijzen swingen hier nu eenmaal de pan uit…

Legoland is duidelijk vooral gericht op kinderen en families. Maar dat doen ze wel supergoed! Overal staan tafeltjes met duploblokken in de wachtrijen, zodat de kinderen ondertussen kunnen spelen en op het einde zo in de attractie kunnen stappen. Ook op andere plaatsen kunnen ze veelvuldig met Lego spelen! En dan zijn er nog de vele attracties met water (uiterst aangenaam in dit ongelofelijk warme en vochtige weertje), waar ze elkaar kunnen nat spuiten, door fonteinen kunnen lopen enz.

Er staan ook 4 kinderachtbanen in het park, waar we telkens laaaaang voor gewacht hebben, en bij 2 van de 4 was er een technisch defect toen we in de rij stonden, waardoor we nog langer moesten wachten tot de baan gereset was.

Waar die legoparken vooral bekend voor zijn, zijn de miniatuurversies van bekende gebouwen, in dit park uiteraard allemaal Amerikaanse: verschillende hotels van Las Vegas, the White House, de Golden Gate Bridge, Kennedy Space Center, de Hollywood Bowl enz. Ook aan Star Wars was een heel gebied gewijd.

Een van de andere hoogtepunten van het park was een oude boom. Jawel, een boom. Wij zijn absoluut geen boom- en plantenliefhebbers, dus we waren een beetje cynisch toen we de vele pijlen naar de Banyan boom door een stukje tropisch regenwoud volgden, die veel verwachtingen opwekten. Maar het is voor ons allebei de coolste boom die we ooit gezien hebben! Een gigantische stam, met afsplitsingen van de takken naar de grond die nieuwe stammen vormden. Zo kreeg de hele boom een gigantische stam, waar je langs- en onderdoor kon lopen. Hopelijk komt hij op de foto’s even indrukwekkend over dan in het echt!

We gingen eten bij Ruby Tuesday vanavond, een ketenrestaurant met tafelbediening, maar man, hoe lekker was dat! Robin had een quesadilla met kip, en ik had een heerlijk gekruide kippenfilet, met schijfjes tomaat, een lekker sausje en een gepofte aardappel. Daarbij kregen we nog een megaportie van de salad bar. We hebben dus heeerlijk en gezond gegeten! Vanmiddag aten we ook al een lekker slaatje in het pretpark, we zijn goed bezig! :-)

Vanmorgen zijn we ook onze tickets voor Universal en Disney gaan halen. Met die twee kaartjes kunnen we de komende 17 dagen alle parken binnen en buiten, mits wat planning natuurlijk. Voor Disney is er ook een heerlijke app, waaraan we daarnet onze kaarten gekoppeld hebben, en zo hebben we al FastPassen kunnen boeken voor alle Disneydagen voor de ritjes met de meeste wachttijd. Dan kunnen we zo binnenlopen en hoeven we amper te wachten. Zalig! Zelfs alle parades, shows en restaurants kan je aan je planning toevoegen. Autistisch prulwerk waar Robin extatisch van wordt! :-)

We gaan misschien de komende dagen niet meer elke dag de tijd hebben om de blog te updaten, omdat de parken tot laat open zijn en we waarschijnlijk daarna niet meer altijd de fut nog gaan hebben om een blog te schrijven of foto’s te uploaden. We zullen zien…

Morgen en overmorgen gaan we naar Universal’s Islands of Adventure en de Universal Studios, waar de nieuwe Harry Potter-gebieden worden geadverteerd als de beste attracties ooit, dus onze verwachtingen zin hooggespannen!

Advertentie

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Ilse Helsen schreef:

    Dagje vertraging … helemaal gelijk hebben jullie : de meest indrukwekkende boom die ik ooit heb gezien. Wow! Toch ook heel speciaal dat Legoland, had er eigenlijk niet echt een beeld van, ik had het nog nooit gegoogeld. Knap park met té gekken rollercoasterwagentjes. Geniet nog van de volgende 17 dagen. X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.