Exploratio continua

Onze laatste dag Tokyo Disney van de reis vandaag… En we konden ‘hoppen’ tussen de parken met ons ticket. We beslisten om te beginnen in Disneyland en daar nog een aantal attracties te doen die uniek zijn aan Tokyo: Monsters Inc. en Pooh’s Hunny Hunt. Dat betekende wel weer vroeg opstaan, want de Japanners… U weet het ondertussen.

We waren 10 minuutjes later dan op dag 1, en stonden dus 50 man verder in de rij voor de ingang en dat maakte meteen een groot verschil. We konden tegen half 12 terugkomen naar Monsters Inc met onze FastPass. En bij Pooh stond al een rij van 70 minuten. Een klein half uur nadat het park open was. Kan je het u voorstellen?

*draait met de ogen*

Enfin, de rij bleek mee te vallen want na een dik half uur zaten we in de attractie.

Ook de drie mountains: Splash, Space en Big Thunder wilden we nog een laatste keertje doen, en we moesten ook de sojasaus & boter-popcorn nog proberen. Voor Splash Mountain konden we de single rider rij nemen, voor Big Thunder Mountain konden we nog een FastPass bemachtigen en voor Space Mountain moesten we een uurtje wachten. Die laatste is trouwens een pak minder dan alle andere Space Mountains, vooral door het gebrek aan onride muziek.

Als lunch pikten we snel een Mickeywafel met siroop mee en dan gingen we naar het veel mooiere DisneySea.

De rest van de dag deden we niet veel meer dan wat rondwandelen en lekker gaan eten. We gingen eerst naar de chique en stijlvolle Teddy Roosevelt Lounge, in het stoomschip, waar we een cocktail dronken en cheesecake aten. Helemaal geweldig dat zo’n dingen ook in een pretpark kunnen.

Tokyo DisneySea voelt dan ook aan als een heel volwassen pretpark: de attracties, de aankleding, het eten…

Tegen de vroege avond hadden we nog een tafel kunnen bemachtigen bij Magellan’s, een van de beste Disneyrestaurants ter wereld. Het staat helemaal in het teken van de ontdekkingsreiziger Magellaan en van de ‘Society of Explorers and Adventurers’, een organisatie die bedacht is door Disney als achtergrondverhaal voor Tokyo DisneySea en verwerkt werd in verschillende attracties en restaurants. De laatste jaren duiken ook in andere parken verwijzingen op naar deze S.E.A., die het (zogezegd dus) belangrijk vonden om de wereld te ontdekken en een aantal belangrijke historische artefacten te beschermen. Zo heeft deze society dit restaurant bv. opgericht als eerbetoon aan Magellaan en zou de man die in Tower of Terror het achtergrondverhaal vormt en in de lift zijn dood vond, lid zijn geweest van de Society. Later duikt de S.E.A. ook op in het achtergrondverhaal van o.a. Skipper’s Canteen (een restaurant in Disney World) en Mystic Manor (Hong Kong Disneyland). Geweldig toch hoe ver Disney gaat in achtergrondverhalen…

The Fortress Exploration, een educatief fort waar je kan doorwandelen en waar allerlei wetenschappelijke uitvindingen worden tentoongesteld, zoals dat je met een lange pendel kan aantonen dat de aarde draait, of een installatie waarmee je de planeten in hun baan om de zon kan laten draaien, is dé attractie in het park waarvoor die S.E.A. verzonnen werd.

Het eten in Magellan’s was trouwens alweer heel lekker, maar iets simpeler dan bij de Italiaan. De setting van het restaurant was dan weer wel schitterend, met een plafond vol sterrenbeelden en een grote draaiende wereldbol als centraal stuk in het restaurant.

We genoten nog van een laatste opvoering van Fantasmic, een ritje in Indiana Jones (die we de beste ter wereld in zijn soort vinden hier) en Tower of Terror en sloten daarmee ons bezoek aan Tokyo Disney af.

Nog een aantal random weetjes over Tokyo Disney:

– Mensen zijn hier ofwel ontzettend netjes gekleed, in avondjurken en op hakken, ofwel gaan ze er compleet over, helemaal in Disney-outfit, met Mickey-oren en 80 knuffels aan hun rugzak. Speciaal.

– Er is hier enorm veel mottige merchandise en prul te koop, maar toch blijkt dat te verkopen, want iedereen loopt ook rond met flikkerende stafjes en shiny armbandjes.

– De single rider rijen werken geweldig hier, omdat het amper geadverteerd is en in die rij dus vaak niemand staat. Zo konden we toch een aantal grote attracties doen zonder te wachten. Raar dat Japanners dat dan weer niet doen. Ze staan hier blijkbaar graag in rijen en vinden het duidelijk niet erg om ergens uren voor te wachten. Raar volk. Maar ze zijn toch ook zo schattig.

Advertentie

5 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Patat schreef:

    Jullie shirts zijn echt geweldig! :D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.