En wat hebben we vandaag geleerd?

EPCOT (Experimental Prototype City Of Tomorrow) is zowat het vreemde broertje hier in Disney World. Ofwel ben je voor of tegen, de meningen zijn verdeeld. Wij vinden het alletwee geweldig!

Het plan van Walt Disney was om een soort van permanente wereldtentoonstelling te bouwen, vol leerrijke en informatieve attracties, met extra aandacht voor technologie en de toekomst. Zo krijg je een uitgebreide waaier aan de meest uiteenlopende attracties voorgeschoteld, maar voor achtbanen hoef je hier niet te zijn.

De eerste attractie waarvoor we een FastPass hadden vanmorgen was Mission: Space, een simulator waarmee je zogezegd naar Mars vliegt en doordat de simulators in een gigantische ruimte staan die roteert (denk aan die attractie op de Sinksenfoor) krijg je ook echt stevige G-krachten te voelen.

Daarna gingen we naar Spaceship Earth. Hier zit je gewoon in karretjes die je zogezegd in de tijd katapulteren en je krijgt een duidelijk overzicht van de geschiedenis van de vooruitgang: van de eerste communicatie, over het ontstaan van de papyrus, het schrift en de boekdrukkunst tot het vliegen naar de maan. Een heerlijk overzichtelijk geschiedenislesje waar we al onze leerlingen mee naartoe zouden willen nemen. Het grappige is dat je daarna je eigen toekomst kan bepalen door een paar vragen te beantwoorden en dan krijg je een fout animatiefilmpje te zien waarin jouw gezichten zijn geplakt. Superleuke attractie!

Nog iets totaal anders was ‘Ellen’s energy adventure’. Ellen DeGeneres is een populaire Amerikaanse komiek en tv-host en zij neemt je ook weer mee op een reis door het universum over energie. Deze attractie dateert van 1995 en dat merk je er duidelijk aan. Het is natuurlijk moeilijk om alles in een park uit de jaren ’80 over technologie en vooruitgang even up-to-date te houden.

Een andere overdreven populaire attractie is Soarin’. Hier ga je in stoeltjes zitten, die dan wat gaan zweven en voor je worden op een gigascherm mooie beelden van Amerika uit de lucht getoond. Zo lijkt het alsof je zelf over het land vliegt. Ik vond deze attractie wat overroepen, en snap niet goed waarom je hier altijd uren voor in de rij moet staan als je geen FastPass hebt, maar ja, het is wel leuk.

Nog zo’n attractie is TestTrack. Hier creëer je zogezegd je eigen racewagen en dan ga je hem testen. Je gaat in je auto zitten en je rijdt wat snel en chaotisch rond. Uiteraard doet iedereen hetzelfde en is elke rit hetzelfde geprogrammeerd, maar ik vermoed dat het voor autoliefhebbers wel leuk kan zijn.

Een laatste attractie die het vermelden waard is, is Living With The Land. Vreemd genoeg staat die in de FastPass-ranking even hoog als de twee vorige, als de derde populairste attractie van het park. Daar snappen we echt niks van, want hier ga je gewoon in een bootje zitten en vaar je door een serre. De kinderen voor ons vonden het duidelijk geweldig, of hadden nog nooit vers fruit en verse groenten gezien, want ze waren wild enthousiast toen ze tomatenplanten, bananenbomen en komkommerplanten zagen. Wij snapten niet zo goed wat daar nu zo geweldig aan was.

Je leest het, in Epcot vind je de meest uiteenlopende dingen. Maar nog leuker is het tweede deel van het park: World Showcase. Hier staan van verschillende landen kleine gebiedjes vol winkeltjes en restaurants in de typische stijl van het land. Zo gingen wij vanmiddag sushi en curry eten in Japan, en vanavond aten we heerlijk Marokkaans in Marokko. Een fotograaf die uit Marseille kwam, nam ons mee naar Frankrijk en toonde ons de champagne in de veel te dure drankwinkel. Sommige landen hebben dan nog een film of een dark ride-attractie met informatie over hun land. Die hebben we nog niet gedaan, maar daarvoor komen we eind volgende week zeker terug! Allemaal heel gezellig dus.

We sloten deze alweer heerlijke Disneydag af met Illuminations: Reflections of Earth, een fantastische show met vuur, vuurwerk, muziek en een grote wereldbol op het meer waarrond de hele World Showcase gebouwd is. Dat kunnen ze toch goed hoor, van die melige emotionele shows over hoe de wereld één is. Wij smullen er in ieder geval van, en kijken er al naar uit om volgende week de rest van het park te bekijken!

Advertentie

7 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Ilse Helsen schreef:

    Heel speciaal pretpark … ik had er dan nog niet van gehoord! Weeral totaal anders dan Disney!

    1. robinenkarlien schreef:

      En het interessante is dan ook dat het een park van Disney is. Voor Walt moest Epcot het centrum worden van Disney World.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.