Het is zondag voor iedereen

De tijd vliegt hier, want het is alweer weekend! De markt in Sarlat-la-Canéda – hét centrum van de Franse handel in foie gras en walnoten – deze voormiddag deed ons denken aan Macau, zo druk was het er!

De zaterdagmarkt staat bekend als één van de beste markten van Frankrijk dus komen mensen van heinde en verre de stad bezoeken. En dat hebben we gemerkt.

We stonden helemaal geparkeerd op de parking van de Carrefour, een half uur wandelen van het centrum! Het leek wel alsof half België en Nederland in het stadje rondliepen. We liepen zelfs mensen uit Averbode tegen het lijf waarvan Koen en Elke de zoon kenden van op de school van Amber en Brent en Robin had een paar jaar geleden aan de dochter relatievorming gegeven. De wereld is klein, vooral in de zomer in Zuid-Frankrijk!

De markt was inderdaad gigantisch en tussen de kramen met rommel door kochten we een aantal typische streekproducten: vier saucissons, drie meloenen, twee notentaartjes en 1 kilogram walnoten! Daar kunnen we nog wel even mee verder.

Eigenlijk was het jammer dat het markt was, want Sarlat op zich had ook veel winkels met streekproducten en vooral veel schattige straatjes, gezellige terrasjes en restaurantjes en chique middeleeuwse kerken, gebouwen en torens.

Hier kom je dus beter als het wat rustiger is en zonder markt. Want nu stond alles wat verstopt achter de kraampjes.

De namiddag brachten we onder een felblauwe hemel door in een brandende zon aan het zwembad. Af en toe moesten we écht even afkoelen. De camping heeft hier echt wel leuke zwembaden, voor jong en oud, met grote en kleine glijbanen, snelle en trage.

Jullie vullen denk ik zelf wel in wie er zo snel mogelijk naar beneden wilde sjezen en wie het rustiger aan deed…

Amber overwon trouwens nog enkele waterangsten door alleen zelf van de witte glijbaan te gaan! Grote stapjes voor een klein meisje!

Ja, we geraken het nog gewend, het campingleven in Frankrijk. Alleen is het natuurlijk pakken leuker en gemakkelijker als het zomers warm is.

Op onze laatste dag op de camping deden we de was. Onze valiezen zijn dus weer helemaal netjes gevuld met frisse kleren voor de komende 3,5 week in de bergen.

De rest van de dag spendeerden we in de zon (of in de felbegeerde stukjes schaduw) en in het zwembad want het werd erg heet vandaag. Koen en Elke en de kinderen gingen nog even naar het straattheaterfestival, maar daar waren we te lui voor vandaag. We wilden ook genieten van de rust aan het zwembad en gewoon wat lezen en luieren. Het is zondag voor iedereen.

Morgen pakken we in en rijden we naar het westen, richting de Alpen.

Advertentie

4 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.