On Tour

De Tour de France passeerde vandaag in Montignac en laat dat dorpje nu precies op een kwartiertje rijden van de camping liggen. Na een goede eerste nacht slaap in de tent, merkten we vanmorgen een hoop bedrijvigheid op de camping want echt iedereen ging uiteraard naar de tour kijken.

De reclamekaravaan passeerde tegen 12u20, twee uur voor de renners. We kozen een mooi plaatsje uit aan de kant van de weg, na een bocht, en dan was het wachten op de eerste auto’s die allerlei goodies zouden smijten. Die goodies bleken vooral de grootste brol eerst te zijn: sleutelhangers, zakken, hoedjes, kartonnen bordjes om iets op te schrijven, roerstokjes, maar ook Madeleine-cakejes en een flesje water.

Een compleet circus is het, al is de hele sfeer errond wel tof.

We kwamen natuurlijk ook voor de renners! Er lagen twee Fransen op kop en 4 minuten later kwam het hele peloton. Op amper anderhalve minuut flitst de hele stoet voorbij en dan is het feest afgelopen. Bizar gedoe toch, maar het is wel fijn om te zien hoe het hele dorp versierd wordt en alles in het teken staat van de tour.

Terug op de camping waren de wolken van de voorbije dagen helemaal weggetrokken en gingen we dus recht naar het zwembad. De kinderen waren door het dolle heen, vlogen de glijbaan van het kinderbad op, waardoor mijn gokje van tranen na 8 minuten er redelijk dichtbij was. Toen de rust weergekeerd was, konden we allemaal nog een paar uurtjes genieten van het zonnetje en een namiddagdutje.

Vanavond zijn Robin en ik ongelofelijk goed gaan eten in het restaurant van de camping voor geen geld. Het menuutje van 18 euro bestond uit een (groot) stuk foie gras als voorgerecht (sorry), cassoulet van eend of confit de canard (een eendenbil) en de lokale notentaart als dessert. Het was heerlijk, vooral de eend was de max!

Na onze eerste woelige dag is het leven intussen goed hier op de camping. Het is een mooie camping, het zwembad (met glijbanen) is super en we komen hier in een rustig vakantieritme. Morgen meer van dat!

Advertentie

5 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.