Niks te zien in Ankaran

Er is werkelijk niks te zien in Ankaran. Het duurde hooguit een dik kwartier voordat we aan dat besef kwamen.

Een beknopt relaas van een uitstap die absoluut de moeite niet waard is.

Tijdens onze laatste volledige dag aan de Sloveense kust besloten we om de rij met kuststadjes toch af te werken. Het laatste niemendalletje dat vlakbij ons huisje in Koper lag was Ankaran. Een dorp van ocharme zo’n 3.000 inwoners, maar met een joekel van een camping en dat zorgt voor de nodige toeristische aantrekkingskracht.

Voordat de hitte van de dag weer genadeloos zou toeslaan, trokken we vol goed moed naar het kustplaatsje om daar vast te stellen dat het dorp echt absoluut niks voorstelde. Dan maar eens gaan kijken naar die megacamping en het bijhorende strand. Maar ook daar. Nada. Nul. Noppes te beleven. De ganse camping gaf zelfs een wat afgeleefde, ongezellige indruk en ook het strand was bijzonder oninteressant met het lelijke zicht op de havenkranen.

Een magneet en een postkaart voor de collectie, ja, dat kochten we wel.

De Ellis vond het ook wel welletjes geweest en met de hitte in het verschiet, besloten we om verkoeling te zoeken in het overigens best mooie en interessante shoppingcenter van Koper. Morgen pakken we in en hebben we een behoorlijke reisdag voor de boeg. Vanuit het zuiden van Slovenië terug richting Duitsland.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.