Alloo Tokioo

Na een eerste (en ineens tweede) reisdag, beginnen we even met onze allereerste indrukken van onze allereerste keer Azië.

 • Tokio is ver! In principe is LA verder, maar 2 zo’n lange vluchten hadden we nog niet gehad.
 • Qatar Airways is super! Lekker eten, honderden films in een mega entertainment center in de stoelen voor u en overal aansluitingen voor USB, hoofdtelefoon enz. Alleen blijft 5,5u zitten en dan 10u zitten toch een beetje een beproeving. Maar we mogen niet klagen. Die vluchten vielen echt goed mee en met wat slaap en een paar films vlogen de uren voorbij.
 • We zijn compleet ontregeld! We zagen de zon ondergaan op de eerste vlucht en op de tweede vlucht zagen we ze opkomen én weer ondergaan. Kan iemand nog volgen welke dag het is dan? We kregen ook lunch om 20u ’s avonds onze tijd op de eerste vlucht en dan diner ergens midden in de nacht voor ons en ontbijt toen we landden in Tokio (terwijl het daar eigenlijk 18u ’s avonds was). En ondanks dat het buiten licht was,  hielden ze het ook donker in de cabine, wat handig was als je wat wilde dutten, maar wij probeerden toch vooral wakker te blijven om ineens mee op Tokio-time te kunnen slapen vanavond. Raar als het buiten de hele tijd licht en zonnig is.
 • De paar mensen die we in Tokio aanspraken om ons te helpen, konden dat toch goed. In basic Engels en met hier en daar een misverstand lukte het toch! Maar ze proberen het altijd op hun schattige manier.
 • Onze WiFi-box is geweldig! Op voorhand bestelden we online een toestelletje dat je bij je draagt en waarmee je altijd WiFi hebt. Heel handig om het openbaar vervoer instant te kunnen opzoeken, maar natuurlijk ook leuk voor Facebook en Instagram.
 • Het ruikt hier overal een beetje naar vis. We moeten nog wat wennen aan de stad maar het komt goed.
 • Het weer is zoals in Orlando maar nog erger: pokkewarm, drukkend, doef, vochtig, plakkerig. Op onze rit van de luchthaven naar ons hotel (die toch 1,5 u duurde want Tokio is groot), hebben we stevig zitten puffen, zweten en zuchten. Douchen heeft nog nooit zoveel deugd gedaan!
 • De toiletten hier zijn hilarisch! Overal knopjes, soms met doorspoelgeluiden en muziek omdat Japanners het blijkbaar vreselijk vinden als anderen hen kunnen horen. Bij mijn eerste poging op de luchthaven om iets speciaals te gebruiken, vond ik de stop-knop niet meteen, dus dat ding bleef maar sproeien. En toen we de functies op onze hotelkamer even gingen uitproberen sproeide de straal over de pot de badkamer in. Naar toilet gaan in Tokyo wordt leuk!
 • We wilden nog iets kleins eten voor het slapengaan vanavond, dus hebben we nog even een aantal lokale supermarkten bezocht (er zijn er hier zeker 5 op 200m van ons hotel die nog open waren om 23u). Het verdict: alles wat we testten was lekker en redelijk goedkoop! Dat valt hier mee: een nori-driehoekje met een rijstvulling, een aardappelkoekje, chips met nasismaak, alles smaakte! Nu nog wat oefenen op Japanse woordjes en de munten…
Advertentie

11 reacties Voeg uw reactie toe

 1. We wensen jullie een schitterende reis en kijken uit naar een volgend verslagje!!

 2. Als je echt iets spanneds wil proberen moet je om nattoo vragen. Dat zijn gefermenteerde bonen. Je vindt ze in het koelvak van iedere supermarkt in kleine witte doosjes meestal per 3 stuks verpakt met een wikkel erom.

  En verder Disney sea? Fuji Q? (Zeker het spook (ziekenhuis) ook doen.
  Veel plezier

  1. robinenkarlien schreef:

   Fuji Q is wat te ver voor de tijd die we hebben, we gaan voornamelijk rustig Disney verkennen. Van die gefermenteerde bonen had ik ook al eens gehoord, misschien is het iets voor als ik in een heel avontuurlijke bui ben :)

 3. Chantal schreef:

  Joepie! Net aangekomen en al netjes een blogpost afgeleverd: zo hoort het. Ik ben enthousiast. Laat de verslagjes maar komen – ik verslind ze met smaak én plezier. Geniet van de reis?!!

 4. Patat schreef:

  Leuk om jullie eerste cultuurshock mee te beleven vanuit het verre Westen :) Benieuwd naar jullie reisavonturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.