De eerste gasten in Villa Porte Rosse

Vandaag reden we 600 km verder door Zwitserland tot aan het Gardameer. We stopten in een Burger King langs de weg en hier hadden we het toch moeilijk in deze coronatijden. Het was er stampvol en niemand hield afstand of droeg er mondmaskers. Wel moest je plastic handschoentjes aandoen om je bestelling via een scherm door te geven en waren er schermen tussen alle tafeltjes geplaatst. Maar toch merkten we dat onze drang om afstand te houden er al goed ingebakken zit. Ellis had weer een dramatisch moment toen ik even naar de wc ging en zij bij Robin moest blijven wachten – niet zo fijn als ze in zo’n crisis op zo’n plaats op de grond gaat liggen van pure colère – maar gelukkig kalmeerde ze toen ze in haar kinderbox een speelgoedje vond. Ze viel zelfs even later in de auto in slaap met haar nieuwe ‘meisje op de step’ nog in haar handen.

We hadden last-minute onze accommodatie nog aangepast omdat de verhuurder van ons Airbnb-huisje had laten weten dat het zwembad niet gebruikt mocht worden. We beslisten dus om dat te annuleren en iets anders te zoeken met zwembad. We vonden op Airbnb een gelijkvloers appartement in een villa met een terras, tuintje en zwembad dat er allemaal gloednieuw uitzag. Het had nog geen enkele review en dat is toch altijd spannend maar Luca bevestigde dat we het zwembad konden gebruiken, dat alles splinternieuw was en dat de nieuwe zetel een paar dagen voor wij kwamen nog geleverd zou worden.

Toen we aankwamen, bleken we met ons gat in de boter te zijn gevallen.

Alles zag er fantastisch uit: alles was prachtig en stijlvol ingericht, overal waren lampen op afstandsbediening, een smart-tv (met uiteraard een rechtstreekse knop naar YouTube: superhandig voor Ellis die daar vooral Bing en Jokie op ziet), een inductiekookplaat… Ik bedoel, zo’n luxe hebben wij thuis zelfs niet. Bovendien was Porte Rosse een héérlijk rustige locatie. Wat zeg ik: de villa lag in the middle of nowhere, maar toch ook op nog geen 10 kilometer van Desenzano del Garda en op amper 13 kilometer van Garda-hotspot Sirmione. Ideaal om vlakbij alles te zitten, maar toch uit de toeristische mayhem.

Luca en zijn vriendin Lorenza leidden ons rond en verontschuldigden zich voor het feit dat de ramen niet helemaal proper waren door het stevige onweer dat er een uur geleden gepasseerd was, maar die ramen waren properder dan de onze thuis ooit geweest zijn!

Bovendien zat de koelkast vól drank, inclusief een magnumfles prosecco, stond er een pak pasta klaar en lagen er snoepjes voor Ellis als cadeautje in de kast. Ongelofelijk hoe deze mensen hun best hadden gedaan. We voelden ons mega vereerd dat wij hun eerste gasten waren.

Het was wel grappig dat om 19:45 de sproeiers ineens aan sprongen en het hele terras nat werd gespoten. We waren net nog gaan zwemmen dus we zaten gelukkig niet rustig op het terras, maar dat had een grappige verrassing kunnen zijn… Via WhatsApp probeerde Luca met Robin uit te zoeken waar en hoe de sproeiers uitgezet konden worden. Toen dat gelukt was, kon onze vakantie aan het Gardameer beginnen.

Of ja, vakantie… Veel kans dat we hier gewoon blijven wonen…

Wil je trouwens zelf eens voordelig logeren met Airbnb? Registreer je dan via deze link en krijg meteen tot 50 euro reistegoed voor je eerste boeking!

Advertentie

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Astrid schreef:

    Hoeveel appartementen zijn er en met hoeveel moet je dus het zwembad delen? Ziet er leuke plek uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.