Bryce Canyon boven

Met spijt in het hart verlieten we onze cabin in Torrey, maar oh, wat was het lang geleden dat we nog eens sliepen tot kwart na 9! Heerlijk. Na een ontbijtje op onze porch konden we vertrekken naar Bryce Canyon.

Onderweg ontdekten we per toeval nog een national monument: Grand Staircase Escalante National Monument. Ongelofelijk is die staat Utah, het is gewoon een en al natuurschoon. Die Grand Staircase is pas in 1996 door Clinton uitgeroepen tot National Monument van het Bureau of Land Management (niet van de NPS dus), en is nog relatief nieuw. Het is ook het laatste gebied in de USA dat in kaart is (en nog steeds wordt) gebracht. Duizenden hectares onherbergzaam gebied en ongerepte natuur, zo ver je kan zien. En daar rijd je dan onverwacht middenin op weg naar je volgende stop. Natuurlijk hoort bij een nieuw national monument ook het hele ritueel dat we intussen grondig ontwikkeld hebben: een foto bij het bord, een stempel in onze passports, een patch en een magneet. De collecties lopen intussen volledig de spuigaten uit.

Tegen de late namiddag kwamen we aan in Bryce Canyon National Park, een drukbezocht park, dus weer heel wat anders dan de rust van de voorbije dagen. De meeste vrienden die het park al bezocht hadden, waren het erover eens dat de 18 mijl lange scenic drive voorbij Bryce Point niet echt de moeite is. Maar koppig en eigenwijs als wij zijn, konden we niet anders dan toch maar even helemaal tot Rainbow Point te rijden om onze eigen mening te vormen. :-) En ja, eigenlijk had iedereen gelijk. Toch zijn er een paar mooie viewpoints, zoals Natural Bridge (waarvan wij nu natuurlijk direct weten dat het geen brug is maar een boog). We waren te lui om te wandelen, dus werkten we netjes alle viewpoints af vanaf de kant van de weg, en daarvan zijn de uitzichten op het Amphitheater uiteraard de meest spectaculaire. De oranje rotsen en typische ‘hoodoos’ vormen weer een erg indrukwekkend en mooi landschap.

Morgen staat er een minder luie dag op het programma en dalen we af in de canyon om daar tussen de hoodoos te gaan wandelen. We willen zowat alle grote trails met elkaar combineren en dat zou zo’n 12 km wandelpad opleveren. We zijn benieuwd hoe Bryce er van beneden uitziet!

Advertentie

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.