Liters Diet Coke en (angst)zweet

De reden om naar Dallas te vliegen in plaats van naar San Antonio was het pretpark dat we vandaag bezochten: Six Flags over Texas, het oudste Six Flags park ter wereld (uit 1961). Deze parken hebben niet de beste reputatie qua sfeer, maar dat bleek hier al meteen anders te zijn. Dit park heeft veel gezellige plekjes, bijzonder vriendelijk personeel en is vooral heel groen. Gelukkig want de talrijke schaduwplekjes waren nogal noodzakelijk in de hete temperaturen die de hele dag rond de 38 graden waren (in de schaduw!) Tropisch zwoel dus, maar leve de ventilators en sproeiers die overal hangen en leve de gratis refills van de Six Flags bekers waarvoor je zo’n 16 dollar betaalt en die je dan de hele dag gratis kan laten bijvullen!

Dit park heeft 12 achtbanen, met als absoluut hoogtepunt de New Texas Giant, een oorspronkelijk verouderde houten achtbaan die in 2011 werd vernieuwd met stalen sporen (een zogezegde hybrid coaster dus nu), en die een absolute topper bleek te zijn, met een zelden geziene hoeveelheid airtime en G-krachten die je meermaals uit je stoel doen vliegen. Een top-3 plaats waard in onzer beider achtbaantops! Voor mij was het spannendste moment toen we in Titan gingen. Met zijn 78 meter hoge drop was deze achtbaan meer dan dubbel zo hoog dan de hoogste achtbaan die ik ooit gedaan had. Een megading dus met zo’n stevige bochten dat het gewoon zwart werd voor de ogen. Niet echt een topper dus. Wel zeker een vermelding waard, zijn de oudste boomstammetjes ter wereld. Bij de hoogste zweefmolen ter wereld (je ziet het, we zijn in Amerika, het draait hier rond superlatieven) stond de hele dag een lange rij, dus die hebben we niet gedaan, maar dat vonden we stiekem helemaal niet zo erg . In ieder geval is dit park zeker een bezoekje waard en hadden we een heel gezellige eerste dag in de States, met een hoop leuke gesprekken met vriendelijke mensen die verbaasd opkeken als ze ons hoorden praten en dan vroegen waar we vandaan kwamen. Alleen denkt de meerderheid van de Amerikanen nog steeds dat Belgium in Holland of Germany ligt, of: Is it Amsterdam? En vooral: “Do you have lots of weed?”

Morgen rijden we via Austin, de hoofdstad van Texas, maar zeker niet de grootste stad, naar San Antonio, onze thuishaven voor de komende 4 dagen en nog een paar andere pret- en waterparken. Tot snel!

Advertentie

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. jamaajaah schreef:

  Leuke eerste twee blogs om te lezen – ik ben al helemaal mee, en stikjaloers :-) Misschien moet ik toch ook maar eens een semi-rollercoastertocht door de USA plannen één van de komende jaren ;-))
  Keep ‘em coming. Ik kijk al uit naar morgenvroeg :-)

 2. Kenneth schreef:

  Wow, die Texas Giant ziet er wel super uit! Ook leuk om te horen dat het park, naast al die achtbanen, gezellig aanvoelde. Dat was niet echt het geval bij de Six Flags parken die wij dit jaar deden. Benieuwd naar de rest van jullie reisverhalen. Ik volg. :)

 3. Jeroen Decoster schreef:

  Ik dacht al dat ik die naam Texas Giant van ergens kende, en nu weet ik weer waarom.. Je hebt geluk gehad!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.