Keep Austin Weird

Na de eerste drukke dagen stond de wekker vandaag pas om 9u. Zalig uitslapen! Voor de laatste keer konden we zelf onze Texas-shaped-waffles bakken (ja, echt zo zot zijn ze hier) in de Knights Inn en dan stonden er eerst wat huishoudelijke taken op het programma. We schaften ons een Amerikaanse sim-kaart aan (kwestie van ongegeneerd te kunnen Instagrammen, Facebooken en Foursquaren). Daarna gingen we eindelijk het Walmart Supercenter verkennen en deden we ons uiterste best niet in de verleiding te komen om ongezonde rommel te kopen (wat toch gedeeltelijk lukte). Na een gezonde fruitmaaltijd konden we dan eindelijk on the road naar Austin.

Het is trouwens officieel beslist: deze huurauto is de beste huurauto ever. Zonder problemen leest hij onze iPods, geeft hij reisstatistieken en de airco, oh de airco. Vandaag stegen de temperaturen tot boven de 40 graden en werd het nog warmer dan gisteren! Het ‘license plate game’ is ook gestart en we zagen vandaag al nummerplaten uit 9 verschillende staten, waaronder ook Alaska (!), op Hawaii na, zowat de moeilijkst te spotten nummerplaat! Ook opmerkelijk is dat Robin (ja, het gaat hier over hij die in elke achtbaan ter wereld kruipt, ongeacht de hoogte) doodsangsten blijkt uit te staan bij knooppunten op snelwegen, waarbij de banen over elkaar doorlopen en soms dus ineens op een onbewaakt moment 50 meter de hoogte ingaan.

Eenmaal in Austin haalden we onze vooraf uitgestippelde route boven uit ‘de behoorlijk paarse reismap’ (ja, we zijn goed voorbereid!) en ook onze gsm’s, want we moeten het toegeven, een van de redenen om een tussenstop te maken in Austin is dat deze stad een Foursquare-badge heeft. We moesten dus op 5 belangrijke plaatsen ‘inchecken’ en dan kregen we de digitale ‘Keep Austin Weird’ badge. We begonnen bij het Texas State Capitol, een kleine en ietwat ‘plastieken’ versie van het echte Capitool en gingen dan tot aan Zilker Park, een wandeling van een uurtje. Dachten we. We hadden natuurlijk geen rekening gehouden met de waanzinnige hitte, dus ons uithoudingsvermogen werd meteen flink op de proef gesteld! Ook de gebruikelijke foto-stop vertraagde ons tempo aanzienlijk. Uiteindelijk kwamen we bij de Barton Springs Pool, een stuk rivier waarin gezwommen kan worden en waar dus ook heel Austin induikt bij deze temperaturen. Heel leuk zuiders sfeertje, dat wat deed denken aan Zuid-Frankrijk. Je zou in ieder geval nooit denken dat je daar in de hoofdstad van het erg republikeinse Texas bent.

Na een late tussenstop bij ‘Jack in the box’ (tot dusver de beste chickenburger van elke Amerikaanse hamburgerketen) zijn we nu in de Days Inn in San Antonio, redelijk uitgeput. Morgen Sea World, dan mogen we af en toe even uitrusten bij een orka- of dolfijnenshow. Ik ben benieuwd!

Advertentie

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. papa en mama schreef:

  Die eerste dagen zien er al heel boeiend uit, maar die temperaturen! je zou het van minder warm krijgen. Gelukkig maar dat er in hét land van de Cola ook weer meer dan voldoende van dat spul te krijgen is. let maar op dat jullie voldoende vocht binnenkrijgen.
  Wij blijven vanuit het thuisfront alles volgen. Weliswaar maar met een voorzichtige 20 à 25 graden, maar ja, wij Vlamingen zijn dan ook bescheidener dan Amerikanen…

 2. jamaajaah schreef:

  hahaaaa, de foursquare-badgehunt is back :-)))) Ik vond al dat het zo lang duurde voor er weer een nieuwe bij kwam…
  Ik moet volgend jaar misschien toch ook maar eens een roadtrip doen langs (zomaar random geselecteerde stedena als) Chicago, Philadelphia, Baltimore, New York en Boston :-D
  Geniet er nog van. Niet wegsmelten eh.

 3. Kenneth schreef:

  Wat een aanstekelijk lapje tekst. Ken Austin eigenlijk helemaal niet, maar dat het zou lijken op Zuid-Frankrijk qua sfeer is wel heel onverwacht. BTW: 40° = zot!

 4. Ilse Helsen schreef:

  Blijven schrijven jullie … ik geniet hier zo van! Een dagelijks ritueel al, ik ga het niet meer kunnen missen. Veel liefs vanuit m’n nieuwe dorpje Berlaar, voor mij nu even zo leuk als Austin! :)

 5. Jeroen Decoster schreef:

  Waar is de screenshot van de badge? :D

  1. robinenkarlien schreef:

   Op Facebook en Instagram, denk ik. En anders gewoon even Foursquare checken ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.