We kennen de tijgers

Discovery Kingdom ging pas om 10u30 open vanmorgen en ons hotel ligt op 3 minuten rijden van de ingang, dus voor opening waren we er al. Maar goed ook, want de afstand van de parking naar de ingang is zo groot! Gisteren wandelden we meer dan een kilometer, vandaag stonden we op 800 meter geparkeerd!

We begonnen onze dag met Superman Ultimate Flight, een relatief nieuwe achtbaan waarvan er vier ter wereld zijn. Één ervan staat sinds vorig jaar in Holiday Park in Duitsland, ‘vlakbij’ dus voor ons. We waren heel benieuwd naar dit type baan van Premier Rides omdat het er best spectaculair uitziet. Je wordt eerst vooruit gelanceerd, gaat zo’n 15 meter omhoog en valt dan terug achteruit, in het station wordt je weer even gelanceerd en je gaat achteruit omhoog tot zo’n 30 meter, maar je haalt de rest van de baan niet en valt dus weer naar beneden om dan opnieuw in het station volledig gelanceerd te worden zodat je nu wel de hele baan doorgaat. Boven heb je nog een leuk ‘rol’element waarbij je even ondersteboven hangt en ook de rest van de baan was onverwacht superleuk! We zijn zo blij dat we er een ‘dichtbij’ hebben want dit zijn echt leuke dingen! Het is echt chic om te zien hoe de wetenschap ervoor zorgt dat er steeds nieuwe dingen kunnen in rollercoasters. De berekening van de snelheid van de lancering zodat je op de juiste plaats kan ‘terugvallen’ is best knap! Zoiets kon 10 jaar geleden nog niet… Capaciteitsgewijs is het wel een drama. Theoretisch gezien kan zo’n baan 600 man per uur aan, wat al weinig is, maar als er zoals vandaag twee stoeltjes niet mochten gebruikt worden, en je maar om de 2,5 minuut een ritje van 40 seconden kan lanceren, zit je al gauw aan amper 300 mensen per uur. Gelukkig was er vandaag weinig volk in het park en konden we deze voormiddag een paar keer na elkaar zonder echt te moeten wachten.

Roar is een andere bekende achtbaan in het park. Zondag wordt deze houten GCI afgebroken (en terecht want wat een gerammel). Waarschijnlijk – maar dat is nog niet officieel bekend – wordt ze ook door RMC omgebouwd tot een betere versie.

Natuurlijk wilden we vandaag ook weer naar de tijgers gaan kijken! Er waren twee shows en we pikten ze alletwee mee. Wat een zalige beesten. We kunnen de hele show al bijna mee zeggen en we kennen de vijf tijgers zelfs al: broer en zus Maxsim en Mischa die toonden hoe groot ze zijn, Akasha, de 6 jaar oude tijger die zijn duikkunsten prachtig demonstreert (de opvolger van Odin, de witte Bengaalse tijger die de eerste was waarmee ze onder water trainden en die nu niet meer meedoet in de show), en dan zijn er de twee welpen van 1 jaar, Faruk en Kismet, waarmee ze dus een stukje training laten zien hoe ze hen leren duiken. Tip: Zoek op Google afbeeldingen van ‘tiger dive’ en je vindt prachtige foto’s, zo goed als allemaal in Six Flags. Blijkbaar zijn ze echt wereldberoemd hiermee. Grappig is ook dat die tijgers zot worden van melk. Tijdens de show worden ze niet alleen beloond met vlees maar ook met een papfles met melk. Een absurd zicht, zo’n machtige tijger die van een fles melk drinkt bij de trainer.

Nadien zijn we een babbeltje gaan doen met de Britse trainer Lee Munro, die met Odin werkte en het duikgedrag van de tijger ontdekte. Die vertelde ons dat hij 8 tot 10 uur per dag werkt met de tijgers en dat er 6 trainers zijn die met alle dieren trainen. Ze zijn allemaal in gevangenschap geboren, want het is al 40 jaar verboden om wilde tijgers te vangen en in dierentuinen te houden. Ze zijn er ook erg trots op dat zij het enige park zijn die laten zien hoe de dieren onder water kunnen jagen en duiken. Maar wat een coole job, toch?!

Medusa is de laatste achtbaan die een vermelding verdient. We hadden ze gisteren al gedaan, maar vandaag gingen we er nog een vijftal keer in, want ze is ook echt leuk. Soepele B&M, niet superspannend, maar wel gewoon echt een goede achtbaan!

Het was toch goed dat we een tweede dag hadden in Six Flags Discovery Kingdom. Zo hadden we vandaag een rustige dag en de perfecte mix tussen achtbanen doen en diertjes kijken. Van de dolfijnen naar Medusa en van Superman naar de tijgers, allemaal onder een stralend blauwe hemel, in heerlijke temperaturen! Het was alweer een mooie dag! Oh ja, en we blijven hier wonen zodat we elke dag die tijgershow twee keer kunnen gaan zien!

Advertentie

4 reacties Voeg uw reactie toe

  1. glenneke schreef:

    Heerlijk die verhalen en foto’s over/van de tijgers! Prachtige beestjes toch :). Verder zijn jullie zowat de eersten die ik op een dergelijk positieve wijze over dat Superman/Skyscream-ding hoor spreken. Anderen klagen in Duitsland blijkbaar steeds over een pijnlijke ‘scheenbeschermer’. Misschien hebben ze die in San Fransisco weggelaten?

    1. robinenkarlien schreef:

      Die ‘scheenbeschermers’ zijn er ook in Discovery Kingdom, maar die zijn wel een pak zachter dan die ze in hun vorige treinen gebruikten. In die nieuwe treinen kan je daar gemakkelijk je schenen echt induwen terwijl dat bij hun andere treinen nooit kon. Misschien dat ze in Duitsland terug treinen gebruiken met die harde padding?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.