Afkoelen in Splashin’ Safari

Om 11u vanmorgen ging het waterpark open en om half 11 stonden we, samen met een massa anderen, al te wachten bij de ingang. Het was al superheet, dus konden we ineens van onze wachttijd gebruik maken om ons in te smeren. We hebben vandaag echt liters zonnemelk op ons gesmeerd de hele dag door, want het was 35 graden vandaag en ‘foorheet’. Gelukkig kon het water de ganse dag door voor verkoeling zorgen.

Nadat we onze ligbedden hadden geclaimd, lekker in de schaduw, gingen we eerst naar Wildebeest, een van de twee watercoasters van het park. Jammer genoeg bestaan die dingen niet bij ons, maar hier komen we er elk jaar wel een paar tegen in de waterparken. Het zijn glijbanen waar je in een bootje zit dat soms terug naar boven wordt gestuwd (in dit geval door magneten) en zo krijg je heuveltjes en drops zoals in een achtbaan. Het is natuurlijk niet extreem, zowel jong als oud kan erin en het is superleuk! Die Wildebeest was ook echt fantastisch! Zeker als je vanachter zat, vloog je bijna uit uw bootje. We hebben hem meteen nog een keer gedaan, maar dan via de ‘single rider’ wachtrij, waardoor wij allebei apart een leeg plaatsje opvulden in een boot. Je ziet dan niet bij elkaar, maar voor een tweede rit maakt dat toch niet uit, vinden wij.

Mammoth is de tweede watercoaster in het park en de langste ter wereld! Je ziet hier ook niet in lange boten met 4 achtereen, maar met 6 in een ronde boot. Helemaal anders en iets minder leuk vonden wij.

We gingen nog in twee andere glijbanen, maar er was zoveel volk dat het overal lang wachten was. Je wacht dan 30-40 minuten en op een halve minuut ben je terug beneden… Frustrerend.. Het was ook echt wel superdruk in het park!

Na de middag had Robin het wat gehad met die drukte en ging hij even het andere park in om nog een paar ritjes in The Voyage, The Raven en Legend te doen. In het park was het sowieso aangenamer door de bomen en de schaduw en het was er een pak rustiger. Ik legde me op m’n ligbedden en soezde en las wat in m’n boek.

Toen Robin terug was, hebben we nog twee keer Wildebeest gedaan. Één keer kwam ik via de single rider wachtrij in de boot terecht van een vader en zijn twee zonen, waarvan de jongste van zo’n 8 jaar open en enthousiast begon te vertellen over de achtbanen in het park. Toen hij aan m’n accent hoorde dat ik niet van daar was en hij vroeg vanwaar ik kwam, ging het gesprek verder over België… Oei, dat kende hij niet. Europe? France? Italy? Hmmm.. Daar had hij al wel eens van gehoord… Jongens toch. Wat leren die kinderen eigenlijk op school?

Vanavond gingen we weer Thanksgiving vieren met ons Thanksgiving menu dat we zo lekker vonden gisteren en deden we nog een ritje in Thunderbird en The Raven in het donker! Het vuurwerk was niet zo schitterend, maar dat is Holiday World vergeven. We vonden het een heel leuk park, vol sfeer, goede attracties, lekker eten en gratis drinken! Jaja, het was geen droom gisteren, ook vandaag hebben we de hele dag gratis gedronken! Het waterpark is ook super maar op warme zomerdagen als vandaag een beetje (te) druk….

Advertentie

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Tinne De Cock schreef:

  Liefste zusje Karlien en Robin
  Wat een verslag en wat mooie foto’s van het waterplezier, dat is zeker genieten. En geniet van die leuke parken en vooral van het stralende weer daar. Wat is het leuk een verslag te lezen en mooie foto’s te
  bekijken van tinne

  1. robinenkarlien schreef:

   Het waterpark was echt heel leuk! Jij bedankt om op onze berichtjes te reageren :)

 2. glenneke schreef:

  Holiday World ziet er toch wel erg bijzonder uit, maar oh wat moet het een heerlijke plek zijn om als achtbaanliefhebber ooit te komen. Overigens compliment voor die sunset-foto van Thunderbird… Prachtig!

  1. robinenkarlien schreef:

   Er staan inderdaad drie achtbanen die echt bij de klassiekers horen en met Thunderbird hebben ze een vierde topper in huis!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.