Wellness in Nederland

Leve Travelbird! Met deze site kan je talloze weekendjes, reizen en dagjes uit boeken tegen fikse kortingen. Om deze winter te overbruggen boekten wij twee wellnessweekends in Nederland!

Op 17 februari reden we naar ons hotel, met een tussenstop in de Efteling. Gebruik maken van ons abonnement nietwaar. Het was er een heerlijk rustig en mooi dagje, dus we konden op ons gemak door het park kuieren en hier en daar een attractie meepikken.

De dag nadien ging het richting Uden, voor 2 nachten in een viersterrenhotel én een dagje naar de Wellnessboot, een zogezegde boot die omgebouwd werd tot wellness. We konden niet echt geloven dat die plaats ooit een boot was geweest, volgens ons was het meer een gebouw op het water gezet, want het was gigantisch! Drie verdiepingen, met restaurant, bar en loungeruimte op het ‘bovendek’. Jacuzzi’s, kruidenbad en zwembaden buiten. En daarnaast ook verschillende sauna’s binnen en buiten. Heerlijk was het om van ’s ochtends tot ’s avonds van sauna naar sauna te gaan, af en toe boekje lezen, in het kruidenbad gaan hangen, opgietsessie meepikken. Daar kunnen we nu van relaxen sè…

Het hotel was ook dik in orde. Typisch zakenhotel, maar mooie moderne kamers en prima ontbijt!

De volgende dag gingen we huiswaarts met een tussenstop in de Loonse en Drunense Duinen, een nationaal park dat we al honderden keren gepasseerd zijn, want het ligt vlak naast de Efteling. Deze keer gingen we de duinen in om er een perfecte wandeling te doen, van zo’n 5 km. Het is verbazend hoe groot de duinen zijn daar in het binnenland en het was er prachtig om te wandelen. Daar komen we zeker nog eens terug! We waren die dag ook 1000 dagen samen, dus dat hebben we dan meteen met een heerlijk weekendje gevierd!

Een paar weken later hadden we onze volgende wellnessweekend al geboekt. Deze keer maar één nachtje hotel, ook in een iets minder luxueuze kamer, maar de sauna die bij in het arrangement zat was de moeite: Sauna De Veluwse Bron, in de Hoge Veluwe dus, is een megagroot wellnesscomplex, met meer dan 10 sauna’s, zowel binnen als buiten, allerlei zwem-, kruiden- en broebelbaden, zelfs een zout zwembad waarin je kan drijven zoals op de Dode Zee, een grote ligweide, twee restaurants, enfin, je komt er met een dag bijlange niet toe om alles een keertje geprobeerd te hebben. Vooral het saunadorp buiten vonden we zalig. Ook daar moeten we zeker nog eens naartoe!

Advertentie

4 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.