Wachten in Universal…

Vandaag gingen we nog een dagje terug naar Universal. We begonnen bij de Studios waar Robin nog een aantal attracties wilde opnieuw doen zoals Transformers en The Mummy. De Studios zijn niet echt mijn park, dus ik zetten mij op een bankje om wat blogs te schrijven…

We wilden eigenlijk ook de enige achtbaan in het park nog eens doen: Hollywood, Rip, Ride, Rock it, maar die was dicht omwille van een stevige technische panne. Tegen de middag waren ze zelfs gestopt met testen en gaven wij het ook op.

Het was etenstijd, dus gingen we naar het nieuwe Harry Potter restaurant, the Leaky Cauldron, in Diagon Alley. Robin at worst met puree en ajuinsaus en ik cottage pie: een stoofpotje van gehakt en groenten met een dekseltje puree. Zalig, hoe ze hier ook het eten aanpassen. Er wordt ook geen cola geserveerd, nee, iedereen drinkt butterbeer, het drankje dat ook bij Harry Potter voortdurend gedronken wordt. Hier hebben ze er een mierzoet carameldrankje van gemaakt, met wat zoet schuim erop om het op beer te laten lijken. Wij kozen voor de frozen versie, waar er heel fijn ijs door het drankje wordt gemengd. Lekker fris!

Daarna namen we de trein naar Het andere park en verdwenen we dus door de muur naar perron 9 3/4, met een supercool effect!

We moesten vooral het Dr. Seuss deel nog doen dus stapten we in een hoop vredige kinderattracties. Dr. Seuss is hier een superbekende kinderpsycholoog die allemaal pedagogisch verantwoorde kinderboeken, verhalen en gedichtjes schrijft. Jammer dat dat bij ons niet zo bekend is.

We gingen net nog eens de achtbaan The Hulk in, toen ze aankondigden dat er een onweer naderde. 10 minuten later werd alles gesloten terwijl er geen onweer te zien was. Vreemd.

Dan maar gaan eten bij Panda Express en terug naar de Studios, waar alles wel open was. We waren al de hele tijd aan het twijfelen of we nog eens in de rij zouden gaan staan voor Gringotts, die nieuwe Harry Potter attractie. Alles was toch dicht, dus waagden we het erop. Om 5 voor 8 mochten we nog net in de rij gaan staan, want de attractie sluit om 20u. Er stond ook aangekondigd dat er 2u wachtrij stond, dus dan zou het park net sluiten tegen dat de rij leeg was. Alleen bleek het maar 55 minuten wachten te zijn tegen het begin van de attractie, dus om kwart na 9 waren we alweer buiten en was de attractie toe. Toch niet helemaal correct. Er stonden dan ook veel mensen bij de ingang te protesteren. Gelukkig wisten we dat ze de wachtrij vroeger toegooien en konden wij er nog net bij… In ieder geval is onze conclusie dat de andere Harry Potter attractie beter is.

En zo lieten we Universal achter ons. Het is toch geen Disney. Door de nieuwe Harry Potter gebieden is het superdruk in de parken. Daardoor staan er lange wachtrijen en koopt iedereen dure Express passen. Nee, hier geen gratis systeem, maar je betaalt meer dan 100 dollar per persoon om overal snel in te kunnen. En daardoor zijn de gewone wachtrijen verschrikkelijk. Toen Rip, Ride, Rock it ’s avonds weer openging, stond er bijvoorbeeld ook 2u wachtrij. Voor een gewone achtbaan is dat redelijk belachelijk.

Enfin, nu nog 3 dagen Disney. Luxe en comfort en service en lekker eten en FastPassen: hoera!

Advertentie

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.