It all started with one man… And a mouse

De Disney Hollywood Studios was het derde Disneypark op het programma. Hiervan hebben wij in Parijs ook een versie, maar vergeleken met het park hier is dat maar een flauw afkooksel.

Een dagje Hollywood Studios is eigenlijk nog rustiger dan een dagje waterpark, want je loopt hier gewoon van de ene show naar de andere. Een dagje zitten en kijken dus.

Uiteraard zijn er ook de topattracties Rock ’n Rollercoaster, de Tower of Terror en Toy Story’s Midway Mania. Voor die laatste twee hadden we een FastPass, dus daar konden we heerlijk gewoon binnenlopen! Als er 1 attractie moet bijkomen in Parijs, is het wel Midway Mania. Met een 3D-brilletje op rijd je langs allerlei scènes, en je moet alsof je in een videospelletje zit, ballen mikken naar voorwerpen die punten opleveren! Zo plezant!

Ook heel erg de moeite vond ik het museum rond Walt Disney. Het is ongelofelijk hoe deze hele miniwereld ontstaan is uit het brein van 1 man. Een creatieveling die in de jaren ’20 een muis tekende en daar tekenfilmpjes mee maakte. Die man is zo vernieuwend geweest voor de (teken)filmindustrie. Het is waanzinnig hoe die kleine muis is uitgegroeid tot wat Disney nu is: een van de sterkste producten en een van de krachtigste bedrijven ter wereld. Je kan niet anders dan veel respect hebben voor een man die zo’n grootse dingen kan realiseren. Dat maakt het gevoel van hier rond te lopen in zo’n perfect geoliede machine, gericht op plezier, entertainment en geluk, alleen nog maar groter. Het is moeilijk te beschrijven hoe geweldig dat hele Disney World hier is, maar ik denk dat het ondertussen al duidelijk is dat wij hier graag zijn :-)

Momenteel hebben we een beetje een oververzadigd gevoel, want we zijn gaan eten in de sci-fi dine-in, een restaurant in fifties-stijl, waar je in heuse auto’s zit te eten terwijl oude Tom&Jerry’s en foute zwart-witfilms op groot scherm spelen. Het menu: vooral burgers en shakes, de echte Amerikaanse manier van eten. Robin vindt het geweldig, maar ik snap het toch niet goed, de combinatie milkshake met frieten en hamburgers. Oh ja, we aten ook nog groenten: gefrituurde augurken. En nu hebben we dus teveel gegeten. Gelukkig had ik vanmiddag toch een lekker en gezond slaatje gegeten.

Morgen gaan we weer het water in, naar het 2e Disney-waterpark, Blizzard beach! Ja, het houdt niet op, en dan hebben we nog niet alle parken gezien. Maf toch hoor!

Advertentie

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. SoFie schreef:

  Jeeeej! American Idol! Lang leve buttcrack man :D!

 2. Kenneth schreef:

  Hoe zouden jullie Toy Story’s Midway Mania vergelijken tegenover Maus au Chocolat?

  1. robinenkarlien schreef:

   Tja, Maus au Chocolat is veel beter qua thematisering dan Midway Mania, maar die laatste maakt dat helemaal goed op basis van het fungehalte door de humor, de effectjes en de grote competitiviteit.

 3. Ilse Helsen schreef:

  Wij hebben zo genoten van Disneyland Parijs dit jaar … maar alles lijkt zo nietig tegenover dit grote park. Zo prachtig en so magical … X

  1. robinenkarlien schreef:

   Disneyland Parijs kan zich echt niet meten met Disney World. Sommige attracties zijn in Parijs beter, maar vooral op het gebied van comfort en service kunnen ze in Parijs nog enorm veel leren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.