Hemelvaart met Duitse achtbanen

Vorig jaar deden we Europa Park al op één dag. Dat kan. Maar buiten de achtbanen hadden we toch niet echt de sfeer opgesnoven van het volledige park en ook de kleinere attracties werden toen overgeslagen. Daarom wilden we graag nog eens terug, maar dan ineens voor een paar dagen, zodat we het park rustig kuierend op ons gemakje konden doen. Chantal wilde ook graag mee, dus boekten we een gastenkamer bij een Duits echtpaar in Rust tijdens het verlengd Onze-Heer-Hemelvaartweekend.

Op woensdagmiddag vertrokken we naar onze oosterburen, en het is toch altijd een heel eind rijden naar Rust. De plaatselijke pizzeria zorgde voor een lekker avondmaal en zo konden we op Hemelvaart uitgeslapen – ahum – vertrekken naar Europa Park. Jammer genoeg waren de weergoden ons niet zo goed gezind want de regen viel met bakken uit de lucht. Het voordeel was wel dat het nog super rustig was en we konden redelijk snel in Blue Fire stappen. Ook bij Wodan Timbur Coaster stond weinig volk. Het was nog maar net middag en we hadden beide banen al een paar keer gedaan! De rest van de dag trotseerden we de regen maar door de kalmte in het park, was het toch fijn dat we bijna nergens lang moesten wachten. Zalig voor zo’n groot park!

De volgende dag was het weer iets beter en hadden we tijd om ook wat kleinere attracties te doen. Foute dark rides, gezellige ‘hangfietsjes’, een ritje door de dinowereld, molentjes enz. We moesten ook zeker de raclette eten in het Zwitserlandgebied, want die is blijkbaar legendarisch, alleen was het schandalig dat de versie zonder brood dubbel zo duur was dan die met brood…  Enfin, in de namiddag ging het richting Silver Star, waar we die achtbaan zo’n 5-tal keer na elkaar konden doen, toch ook redelijk uniek in Europa Park!

Op zaterdag gingen we weer naar huis, maar niet zonder eerst even te stoppen in Tripsdrill, nog zo’n fout Duits pretpark, maar met zo’n eigen sfeer dat je het nergens mee kan vergelijken. En het heeft toch ook een aantal erg leuke achtbanen en andere ritjes. Alleen was het zo verschrikkelijk koud dat we het snel gehad hadden met de ijzige wind en de motregen, zodat we in de namiddag rustig huiswaarts reden.

Advertentie

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.