Boven op de berg, hali-halo

Aah, onze cabin in de bossen. Heerlijk vinden we hem. Zelfs met de deur dicht horen we de rivier stromen, uit het raam hebben we een prachtig zicht op de dennenbomen en het is hier zo rustig!

Vandaag verkenden we Rocky Mountain National Park, overduidelijk een erg populair park. De parkeerplaatsen aan de uitzichtpunten waren vaak overvol en aan het tempo van sommige bestuurders te zien, was het duidelijk weekend. Maar niet getreurd, we hadden tijd, want vanavond slapen we hier nog eens in onze cabin (hoera)! Zoals iedereen namen we de Trail Ridge Road door het park, die met de vele uitzichtpunten eerst helemaal naar boven de bergen inrijdt en dan weer naar beneden het park langs het westen verlaat. Er zijn een aantal spectaculaire uitzichtpunten, je ziet de vele bergtoppen mooi liggen, je passeert de boomgrens en hoe hoger je rijdt, hoe indrukwekkender de vergezichten worden.

Net voorbij het hoogste punt ligt het Alpine Visitor Center, op zo’n 3594 meter hoogte. Daar aten we snel iets deze middag en daarna deden we de Alpine Ridge Trail, dat aan het visitor center begint. Dat pad is maar zo’n 400 meter lang, maar door het snelle hoogteverschil en de grote hoogte waarop je je bevindt, is de wandeling toch behoorlijk inspannend. Maar je krijgt er een mooi overzicht over de bergen en valleien.

We reden nog een kort stukje verder, naar de Continental Divide. Die denkbeeldige lijn loopt van in Canada helemaal door tot in Cape Horn en verdeelt het land geografisch in twee. Alle rivieren die ten westen van deze lijn stromen, monden uit in de Pacific, de rivieren in het oosten, monden uit in de Atlantische Oceaan.

Daarna reden we weer helemaal naar beneden om naar Bear Lake te gaan. Omdat de parking snel volzet is, raadt men mensen aan de shuttlebus te nemen. Die brengt je makkelijk en snel naar Bear Lake, met een aantal mogelijke tussenstops onderweg. We lieten ons naar het meer rijden door een vriendelijke chauffeur en hadden de bus voor onszelf. De meeste mensen waren op dat moment al aan het terugkeren, want het was licht beginnen druppelen. Veel stelde het niet voor, dus beslisten we, na een korte stop bij het meer, naar Glacier Gorge (de vorige shuttle-stop) te wandelen. Dat paadje ging met een kleine omweg nog langs een idyllisch riviertje met watervallen en was erg schattig en leuk. Tegen 18u waren we uit het park en hadden we alweer een mooie dag achter de rug!

Advertentie

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ilse Helsen schreef:

  Zalig, die cabin! Maar wat de juf AA natuurlijk het meest interesseerde was die grens tussen Pacific en Atlantic! Grote ‘wow’! Keep on travelling :) Groetjes!

 2. SoFie schreef:

  Hey Robin en Karlien! Ik ben weer helemaal mee met jullie blog! Ik heb jullie wel wat kunnen volgen terwijl we op reis waren (reageren kwam er niet echt van), maar met daar dan ziek te worden, had ik wel wat nen achterstand in te halen en dat is bij deze gebeurd! ’t Was leuk om te lezen allemaal en ’t zal voor mij nu alleen maar leuker worden om te volgen aangezien de overlapping met onze reis een beetje begonnen is i.. Leuke selectie foto’s ook telkens! Ik durf al nie te bedenken hoeveel foto’s Robin in totaal gaat hebben aan het eind van de reis, ’t waren er twee jaar geleden al 7000 ofzo dacht ik, ’t zal dus ruim over de 10 000 gaan zeker, als het er al geen 20 000 worden! :)

  1. robinenkarlien schreef:

   Hopelijk is alles terug beter, Sofie! Jullie reis zag er ook prachtig uit trouwens :-) Het aantal foto’s valt hier héél goed mee omdat ik ’s avonds altijd tijd maak om meteen de slechte te verwijderen. Het lukt me in ieder geval om het schoon te beperken tot 1Gb per dag ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.